Vallások - Keresztények is vannak a pokolban?




Vallások - Keresztények is vannak a pokolban?

Szép napot kedves Olvasó! Eddig sok mindent megtudtunk a vallásokról, de még mindig van legalább két nagy témakör, amiről írnom kell nektek! Az első, hogy vannak Keresztények is a Pokolban. A másodikat még nem fedem fel! Legyen titok a számotokra! És talán lesz egy harmadik is!
Kezdjünk is rögtön a Plakátban lévő Démonok és az egyik Pásztor történetével! De mielőtt belemennénk a párbeszédben, három dolgot szeretnék leszögezni:

1. A neveket továbbra sem fogom feltárni, ahogy eddig is tettem. De nem is a Bizonyságtevő neve a fontos, hanem sokkal inkább az, hogy mi az üzenet háttere.
2. Ezekkel a témákkal nem riogatni akarok vagy félelmet gerjeszteni, de ez a valóság, hogy van Pokol és a bűnnek súlyos következményei vannak!
3. Ha okoskodsz, és nem akarsz hinni ezekben, akkor az a te bajod lesz, de ezek a dolgok hit nélkül nem lehet átadni! Ha van egy mustármagnyi hited, akkor folytathatod az olvasást, ha nincs akkor jobb, ha elbúcsúzunk egymástól! 

Sikerült lerázni a hitetleneket és reménykedek benne, hogy-e sorokat kezdve olyan személyek fogják olvasni, akinek van egy kis hite és komolyan is veszik a témát! De most nézzük meg azt, hogy lehetséges az, hogy keresztények is vannak a Pokolban?
Először is tudnod kell, hogy a Démonokat nem fogja érdekelni a vallásod vagy etnikumhoz való tartozásod, hanem sokkal inkább arra összpontosítanak, hogy folyamatosan elbuktassanak minket, hogy ellopja tőlünk Isten igéjét, az a céljuk, hogy lázadjunk fel Isten ellen, és legvégső esetben a Pokolban taszítson minket!
Kik a Démonok? A Démonok egykor Angyalok voltak, de fellázadtak Isten ellen, és rájuk ki van mondva, az ítélet! Talán azért van az, hogy még mindig kísértenek szerte a világon! Mivel nekik nincs kegyelmük, ezért folyamatosan túszul ejtenek minket halandókat, hogy késsen az az időpont, amikor a tüzes tóban vettetnek. A gonoszság titka még mindig ismeretlen számunkra, de talán évek kérdése és erről is kapunk kijelentéseket!
A másik dolog, amit tudni kell a Démonokról, hogy bármilyen alakot tudnak felvenni, de csak rövid ideig tart. Tehát megjelenhetnek egy macska képében, Ufo vagy egy ismerős halott képében is. A Démonok legalább két tevékenységet végeznek:

1. Itt a földön különféle trükkökkel csábítják el az embereket a rossz felé és szerepük majdnem olyan, mint az odüsszeuszi Nimfák!
2. A Pokolban ugyanezek a lények már gyötrő Hóhér szerepében jelennek meg! 

Erről láthatunk egy jelenetet, amit egy koreai kislány festette le Jézus kérésére - ennyit elárulok, de többet nem! Sokkal inkább érdekes számunkra a párbeszéd! Figyeljük meg, hogy miről is beszélgetnek:

Kislány: Az ördögök táncoltak és örültek!
Egyik Démon: „ Ma egy nagy személy érkezett! Ő az a lelkipásztor, aki zaklatott bennünket!”
Kislány: Szellemi teste kötéllel volt megkötözve és úgy húzták és rángatták őt! Az ördögök kezében nagyon hegyes nyilak voltak, melyeknek tüzes volt a hegyük, és elkezdték szúrni vele mindenhol, megsebesítették az ő egész testét.
Pásztor: Ahhh! Segíts Uram! Kérlek szabadíts meg engem! Uram!!
Egyik Démon: Már késő és hiába! Te már az enyém vagy!
Kislány: Uram ez az ember miért van itt?
Jézus: Ő egy átlagos gyülekezetnek volt a Pásztora! Szolgálatát Isten kegyelméből kapta!
Prédikált a Mennyei életről és a pokolról, ám később, lassan, de fokozatosan eltávolodott, és egyre inkább megromlott. Nős ember volt, de egy fiatal nő elcsábította őt a gyülekezetben. Randevúzni kezdett vele, Rólam pedig elfeledkezett. Nem sokkal ezután verni kezdte otthon a feleségét, majd elhagyta és összeköltözött a fiatal nővel. Emiatt kizárták őt a gyülekezetből. A nehézség idejében nem keresett már engem. Visszautasította a segítségemet, amikor megpróbáltam sok lehetőséget adni neki és visszahozni őt. Sokaknak akartam még rajta keresztül megmutatni az üdvösség útját, de ő elfordult és a saját vágyait kergette. Ez az oka annak, amiért idekerült ő.
Kislány: De Uram miért kínozzák őt itt ennyire?
Jézus: Az ördögök azokat gyűlölik a legjobban és vetik meg, akik egykor nekem szolgáltak és az én munkámat végezték. Emiatt okoznak nekik mindenféle fájdalmas kínokat. Örülnek és elégedettek lesznek attól, hogy a csapdáiknak sikeresen bedőltek.
Tehát a Pásztor egykor Isten igéjét hirdette, de letért az útról, és ezért került Pokolra!
Ahhoz, hogy megértsük azt, hogyan is lehetséges az, hogy keresztények is vannak a Pokolban és kerülhetnek továbbra is meg kell vizsgálnunk a Máté 7: 13- 27 igeverseket!
„ Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, amely a veszedelemre visz, és sokan vannak, akik azon járnak.
Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt.
Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, akik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.
Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajjon a tövisről szednek-é szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét?
Ekképpen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem.
Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt.
Minden fa, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik.
Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket.
Nem minden, aki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.
Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?
És akkor vallást teszek majd nékik: Sohasem ismertelek titeket; távozzatok tőlem, ti gonosztevők.
Valaki azért hallja én tőlem e beszédeket, és megcselekszi azokat, hasonlítom azt a bölcs emberhez, aki a kősziklára építette az ő házát:
És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; de nem dőlt össze: mert a kősziklára építtetett.
És valaki hallja én tőlem e beszédeket, és nem cselekszi meg azokat, hasonlatos lesz a bolond emberhez, aki a fövényre építette házát:
És ömlött az eső, és eljött az árvíz, és fújtak a szelek, és beleütköztek abba a házba; és összeomlott: és nagy lett annak romlása.”

A kérdést továbbra is nyitva hagyom, mert a válasz hosszabb terjedelmű, és több keresztény is van ott lenn, de egyszerűen nem lehet épp ésszel megérteni, de elhinni még nehezebben, hogy ezek miért kerültek oda? Rögtön felmerül bennünk egy másik kérdés is: Akkor én, hogyan üdvözülhetek ezek után? A következő cikk során válaszolni fogok bővebben a kérdésre, és ismét visszatérünk a Máté 7. fejezetéhez! Addig is megkérem a kedves Olvasókat, de nem kötelező, hogy nyugodtan írja le a véleményét! Ti hogyan értelmezitek Jézus szavait? Nektek is döbbenetes az, hogy keresztények is vannak a Pokolban?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Milliárdosok: Mit használ az embernek...?