Elragadtatás Kutatás – Jézus titkos beszéde I.




Elragadtatás Kutatás – Jézus titkos beszéde

Különleges napot kívánok kedves olvasók! Eljött az idő, hogy egy újabb titkot tárjak fel az elragadtatásról a sok közül! Hiszek abban, hogy Isten már az örökkévalóságban kijelölt erre a szenzációs feladatra, hogy rajtam keresztül sokan tudják meg, ami nekem rengeteg olvasással, sok kutatással, és drága időkbe került. 

„ Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket, és én rendeltelek titeket, hogy ti elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek, és a ti gyümölcsötök megmaradjon; hogy akármit kértek az Atyától az én nevemben, megadja néktek.”

-          János Evangéliuma 15:16 –

Mielőtt mélyebben lemerülnénk a „Bölcsesség Óceánján” - szeretnélek megkérni, hogy vegyük fel a teljes búvári készletünket, mert e nélkül nem fogunk tudni lemerülni és nem fogjuk megtalálni a „drága gyöngyöket”.

Miközben felvesszük a búvárfelszerelésünket, párhuzamosan vegyük fel Isten teljes fegyverzetét:

„ Annakokáért vegyétek föl az Istennek minden fegyverét, hogy ellentállhassatok ama gonosz napon, és mindeneket elvégezvén megállhassatok.” ( Efézus 6: 13)

Miközben felvesszük Búvárruhánkat, ne feledkezzünk meg felöltözni az igazság ruhájában:

„Álljatok hát elő, körül övezvén derekatokat igazlelkűséggel, és felöltözvén az igazságnak mellvasába,” ( Efézus 6:14)

Miközben felvesszük a lábunkra a Búváruszonyunkat, ne feledkezzünk meg a békesség sarúit is felvenni szellemben:

És felsarúzván lábaitokat a békesség evangyéliomának készségével; ( Efézus 6:15)

Miközben felvesszük a Búvármellényünket, ne feledkezzünk meg a hit pajzsáról sem:

Mindezekhez fölvevén a hitnek paizsát, amelylyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok; ( Efézus 6: 16)

Ne hagyjuk ki a Búvármaszkunkat, és  légzőcsővünket sem, miközben felvesszük szellemben az üdvösség sisakját:

Az idvesség sisakját is fölvegyétek, ( Efézus 6: 17)

Sose feledkezzünk meg a legfontosabb Búváreszközről: A Búvár zseblámpáról, miközben nem feledkezünk meg soha a lélek kardjáról sem:

és a Léleknek kardját, amely az Isten beszéde: ( Efézus 6: 17)

Ha felvettük a Búvárfelszerelésünket és a Szellemi fegyverzeteket, akkor szeretném megkérdezni, hogy felkészültél? A „Bölcsesség Óceánja” nagyon mély lesz, ezért maradj szorosan mellettem. Ne felejtsd el, hogy én már többször is megtettem ezt az utat szellemben. Ha úgy érzed, hogy készen állsz, hogy rejtett gyöngyöket mutathassak az elragadtatással kapcsolatosan, akkor elindítom a visszaszámlálást 10 másodperctől.

10
9
8
7
6
5
4
3
2
1

Időszámításunk után 33 - ban kérdezték meg a világon elsőként a tanítványok Jézustól, hogy mikor jön vissza? Ennek előzménye az volt, hogy Jézus többször is elmondta nekik, hogy az Emberfiát megfogják ölni, de harmadnapra fel fog támadni.  A tanítványok kezdetben ezt nem is értették, de később minden világosabb lett számukra.

Szent Iréneusz egyházi tanító, a dogmatika atyja az i. u. 3. században állította össze a katolikus egyházban használt szent iratok listáját (kánonját). Kortársa Origenész egyiptomi ókeresztény teológiai író hasábokra állította össze az Ószövetséget, tekercseit. Azokban az időkben nem voltak nyomdák, ezért minden egyes szót kézzel másolták le, és legalább egy évig tartott a teljes könyvet ( Biblia) lemásolni. Azokat az embereket, akik ezt a másolást végezték, írástudóknak nevezték. Az írástudók tekercsekre vagy papiruszra írták le a sok könyv gyűjteményét, mert ez a jelentése a Biblia szónak: könyvek. 

Az evangéliumok keletkezését több dátumhoz csatolják, de az egyszerűség kedvéért maradjunk annál az értelmezésnél, hogy elfogadjuk azt, hogy az i. u. 80 után keletkezett.
 
A 4 evangélista közül csak 3-an írnak arról, hogy mit válaszolt nekik Jézus. János evangéliumában erről miért nem olvashatunk? Később válaszolok erre is.
A Szinopszis evangéliumok közül én a Máté evangéliumából fogok idézni nektek, és a Károli féle fordítást fogom használni, mivel ez tetszik a legjobban, és elárulom, hogy ez a kedvenc részem a Bibliában. Szeretem a Jelenések könyvét is olvasni, sőt amikor elkezdem olvasni, akkor végig is olvasom 2 órán keresztül. De ahogy a Jelenések könyvét, úgy a Máté 24. fejezetét sem értettem meg sok újra olvasás után sem.

Úgy gondolom, hogy mindenkinek van Bibliája otthon – legalább is, aki komolyan veszi ezeket, annak kell, hogy legyen egy példánya legalább. Ezért nem fogom idézni a teljes szöveget, hanem szeretnélek megkérni, hogy mielőtt folytassuk, tovább a „búvárkodást” - olvasd el a Máté 24. és 25. fejezetet.

Elolvastuk a fejezeteket, és akkor az első dolog, amit érdemes tudni, hogy az evangéliumok keletkezésétől a könyvnyomtatás feltalálásáig, vagyis 1453- ig a 24. és 25. fejezet egyben volt. Ebből következik az, hogy legalább 1300 évig sok olvasó egyben olvashatta a két fejezetet.
De kérdezheted, hogy ez most miért fontos nekünk?
Azért kedves Befogadó, mert évszázadokig más volt a szöveg aspektusa. De erről később bővebben is írok.

Érdemes tudni azt is, hogy a 10. századig csupán a papi rendben tartozók és néhány tanult ember tudott írni és olvasni, és nagyon népszerű volt ebben a korszakban latin nyelvet tanulni. 

Tehát 1300 évig nagyon kevesen olvasták Isten igéjét és úgy olvasták, hogy a két fejezet egybetartozott. Ezt jegyezzük meg, mert fontos lesz a későbbiek során is!

Luther Márton a 16. században már külön is olvashatta a két fejezetet, mivel lefordította az eredeti héber és görög nyelvből németre a Bibliát. Ezután csak egy lépés volt hátra, hogy más nyelvre is lefordítsák, mint például Károli Gáspár magyar fordítása. Ezáltal pedig még több ember számára volt elérhető Jézus Titkos beszéde. 

A 18. században a felvilágosodás korában, Mária Terézia, és Második József reformjainak köszönhetően egyre többen kezdtek el írni és olvasni. Ettől kezdve még többen olvashatták Jézus apokaliptikus beszédét. 

Fontos észben tartani a következő dátumot is: 1830. Hogy miért? Később válaszolok.
A 19. század elején már sokkal több országban épültek iskolák, ezért még többen tanulhattak meg olvasni, és ezáltal a Biblia is sokkal több személy számára volt elérhető.

A 20. században Történelemből tudjuk, hogy volt két nagy háború. Az első és a második háború alatt sok keresztény úgy gondolta, hogy akkor fog jönni Jézus. 

A következő dátum, amit érdemes megjegyezni: 1976. Hogy miért? Hamarosan válaszolok.

Megérkeztünk végre a 21. században. Mi vagyunk az „utolsó idők keresztényei.” Mi sokkal jobban megérthetjük Jézus nagy apokaliptikus beszédét. Tudom kedves olvasó, hogy mi jár most a fejedben:
Mik ezek a titkok? Mit értelmeztek másképpen az őskeresztények, és mi most hogyan érdemezzük? Melyik a helyes értelmezés?

Mielőtt válaszolnék, szeretnélek megkérni kedves Befogadó, hogy vegyél egy mély levegőt és sóhajts egy nagyot. Vegyük elő ismét a Búvárzseblámpánkat, miközben szellemben felvesszük a lélek kardját is, és olvassuk el közösen a következő 4 soros versikét:

Csillag esik, a föld remeg, jön a csodák korszaka
Ahol én, ahol én porszeme vagyok e világnak
Digitális világítótornyom alatt én a roma nemzeteket is egyre buzdítom:
Tartsatok ki, mert nincs sok vissza hátra!

Hamarosan folytatom…


 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Milliárdosok: Mit használ az embernek...?