Mi várható a jövőben? - Milyen lesz a 2024-es év?

 

Mi várható a jövőben?

Milyen lesz a 2023-as év?

 

Bevezetés

Köszöntök mindenkit az utolsó időkben!

Ezen a napon a Gergely naptár szerinti 2024. január 14-én ismét beköszöntött az Újév néhány kelet-európai országokban, hiszen a Juliánusz naptár szerinti Ortodox Újévet ünneplik. A következő országokban váltott ismét a naptár január elsejére: Oroszország, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Bulgária, Kazahsztán, Románia, Ukrajna, Görögország és a világ más számos ortodoxoknál.

Arról már korábban írtam és videót is készítettem, hogy miért használnak egyes országok más és más naptárakat. Erre külön nem szeretnék most kitérni, hanem a teljesség igénye nélkül szeretnék megosztani veletek pár dolgot a 2024-es évről.

 De előbb hadd tegyek föl egy egyszerű keresztrejtvényt, amit egy gyerek is meg tud fejteni, de a rejtvény megoldása az esszém/podcastom/videom végén lesz elérhető.

A keresztrejtvény kérdése a következő:

Valóban lezárul hamarosan a kegyelem korszaka?

Tények

A 24.hu szerint:

„ A történelem során még sosem volt annyira sűrű választási év, mint amilyen 2024 lesz: az Economist számításai szerint a világ lakosságának több mint fele – mintegy négymilliárd ember – járulhat majd az urnákhoz.”

A blikk.hu szerint:

„ A védett réticsík lett az év hala. A leírás szerint az erősen megnyúlt, vaskos testű réticsíknak okkersárga az alapszíne, a háta sötétbarna, a fejét barnásfekete foltok, az oldalát ugyanilyen színű hosszanti sávok és pettyek díszítik. Alsó állású szája körül öt pár bajuszszál található. Kicsi, lekerekített úszóival gyors, kígyózó mozgásra képes.

Jellemzője, hogy oxigénszegény viszonyok közt is megél, mert vérerekben gazdag utóbele képes oxigént felvenni a lenyelt levegőből. A saját maga által kimélyített gödrökben még akkor is életben maradhat, amikor a mocsár vize eltűnik és az iszap felszíne cserepesre szárad.”

Szintén a Blikken jelent meg az a hír is:

„ Zalaegerszegen éjfél után 1 perccel született kislány, név szerint Blanka lett az első újszülött 2024-ben. Egy kisfiú, Donát lett az év első fővárosi újszülöttje 2024-ben a budapesti állami intézményekben.”

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) 2024-ben a kerecsensólymot választották az év madarának. 

Megszületett a Magyar Rovartani Társaság által életre hívott szavazás eredménye: 2024-ben a sisakos sáska kerül rivaldafénybe.

A kaszpi haragossikló lett az év hüllője 2024-ben.

Az év gombája: szürke galóca.

Az év lepkéje: közönséges medvelepke.

Az év fája: bükk.

Más naptárak

A kínai naptár szerint ez az év a Sárkány éve lesz.

Az asztrológusok szerint ez az év a Nap éve.

 

Istentől származó kijelentések

Dr. Robert Heidler a texasi Corinthban lévő Glory of Zion gyülekezet tanítója előadásának magyar változatát Dr. Hajdú János készítette el.

Janó elmondja, hogy ez az év a zsidók naptára szerint az 5784-es év. Egy PÉ időszakban vagyunk. Egy PÉ évtizedben. A PÉ arcot jelképez.

A meglátogatás időszaka. Ugyanakkor a Szent Szellem, a jelek és csodák időszaka.

Ebben az évben Isten azt akarja, hogy tapasztald meg a vér erejét. Szeretné, hogy megkapj minden áldást, amit Jézus a vérével szerzett meg a számodra.

5784 a Méh, Méz, Debóra, Delila, Dávid Dániel éve. 

Deep Believer youtuberes szerint:

Ez az év azoknak szól, akik valóban az Úrral járnak. Ez a helyreállítás éve. Ebben az évben résen kell lenned.

Rabby Schneider szerint:

Ebben az évben megnövekedhet az antiszemitizmus a média miatt.

Kat Kerr szerint:

Ünnepeljünk, mert Donald Trump ebben az évben visszafog térni. Elmondása szerint most fognak csak jönni a jobb idők.

Kutatás

A Végítélet órája egy szimbolikus időmérő, amely megmutatja, milyen közel van a világvége. Éjfél jelzi a megsemmisülés elméleti pontját. Az óra mutatóit a tudósok által az adott időpontban fennálló egzisztenciális fenyegetésekről alkotott kép alapján közelítik vagy távolítják el az éjféltől.

Az atomtudósok 2023. január 24-én kedden 90 másodperccel éjfél előttre állították a "végítélet óráját" - közelebb, mint valaha a megsemmisülés veszélyéhez – számol be a hírről a Reuters.

A keresztrejtvény válasza

Ugye emlékeztek, hogy az értekezletem elején feladtam egy egyszerű kérdést, ami így szólt:

Valóban lezárul hamarosan a kegyelem korszaka?

Válasz:

Valóban az utolsó időkben élünk, de ezek még nem a végidők! Sőt hamarosan beköszön egy új korszak, a csodák korszaka. Sokáig leszünk még itt, ezért úgy éld az életed, hogy a legjobban használd ki, és mindig emlékezz rá, hogy milyen életet is éltél. 

Epilógus

Még tudtam volna írni, hogy milyen lesz a 2024-es év, de ezúttal arra összpontosítottam, hogy minél rövidebb legyen az írásom, podcastom, videom.

Ne feledkezzetek meg, hogy mi vagyunk az utolsó idők keresztényei, de ez még nem a végidők napja, noha lesznek továbbra is borzalmas események, de még sok más dolognak be kell, hogy teljesedjen, mire visszajön az Úr.

Köszönöm, hogy meghallgattatok! Isten áldjon benneteket, és legyen ez az év mindannyitok számára jobb, áldottabb, békésebb.

 

Források:

https://24.hu/kulfold/2024/01/01/2024-valasztasok-eve-oroszorszag-europai-parlament-usa-egyesult-kiralysag/

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/az-ev-hala-2023-reticsik/yql0hc4

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/ujevi-babak-2024-zalaegerszeg-budapest/nz14t66

https://greendex.hu/2024-ev-rovara/

https://www.origo.hu/tudomany/20240111-a-kaszpi-haragossiklo-lett-az-ev-hulloje-2024ben.html

https://magyarallatvedelem.hu/ezek-lettek-az-ev-elolenyei-2024-ben/

https://www.youtube.com/watch?v=47N6Pliw9AI

https://www.youtube.com/watch?v=0BJ9gcJMAPk

https://www.portfolio.hu/global/20230124/megszolalt-a-vegitelet-oraja-90-masodpercre-vagyunk-a-vilagvegetol-592556

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Mi várható a jövőben? - Milyen lesz a 2021- es év?

Milliárdosok: Mit használ az embernek...?