Az utolsó idők ünnepei


Gonosz világban élünk! Ezért már nem érzem úgy az ünnepeket,- függetlenül attól, hogy Szenteste, Karácsony, Újév vagy Húsvétról van szó - ahogy gyerekkoromban éreztem. Mivel a gonoszság megnövekedett, a szeretet is sokakban kihűlt. Az ünnepek ma már nem olyanok, mint régen. Sőt, soha nem lesznek, olyanok, mint előtte voltak, mert az utolsó időkben élünk. Nagyon jellemző a korunkra az is, hogy Ember, embernek farkasa, de tovább megyek: Keresztény, kereszténynek farkasa. De ennek több oka is van, hogy gonosz, romlott világban élünk, és ezért az ünnepek sem olyanok, mint hajdanán. Az összes okot nem fogom említeni, de némelyeket igen. Mindent nem fogok feltárni, de néhány alapvető igazságról igen.

A második oka, hogy az elmúlt félévszázad során sok dolog megváltozott. Nem csak mi változtunk meg, - ami természetes dolog - hanem a Föld lakosainak az Istennel való kapcsolatuk is. Ez lehet a fő oka. A másik gondolat, ami ehhez kapcsolódik, de mégis külön pontban kiemeltem, hogy nagyon sok terrorista szervezetek alakultak meg az elmúlt évszázad során. A legtöbb terrorista szervezetek 1919 és 1988 között alakultak meg, az Isis kivételével és ezek világszerte ezernél is több halálos áldozatot is követeltek. Itt van néhány lista:

Isis: 1999-ben jött létre és nagyon sok terrorista akciójuk volt. Az összes terrorista szervezetek közül ők a legismertebbek. Itt van néhány esemény:
2015 október 31-én Egyiptom felett egy orosz repülőgép ellen történt bombamerénylet, melyben 224-en haltak meg. Később, 2015 november 13-án a párizsi terrortámadásban 137-en vesztették életüket (legtöbben a Bataclan rendezvényházban), 2016 március 22-én Brüsszelben 34 áldozata volt.

Egy másik terrorista szervezet az Al-kaida: 1988-ban alakult meg és 2001-ben 3031 emberrel végeztek.

IRA: 1919 óta létezik és 40 év alatt 1800 embert gyilkolt meg.

Boko Haram: 2001-ben Nigériában alapították és 2014-ben összesen 10 ezer embert ölt meg Nigéria északi részén.

Miért alakultak ki terrorista szervezetek? Három lehetséges válasz van:

1. Terjeszteni akarják az Iszlám vallást.
2. Egy terület vagy egy nép önállósága a cél.
3. Világforradalmat akarnak.

A harmadik oka, hogy az ünnepek nem olyanok, mint gyerekkorunkban voltak, mert egyre több gyerek tűnik el országszerte, de világszerte is. Magyarországon évente 14 ezer gyerek tűnik el, de akik nyomtalanul eltűntnek számítanak, évente 700-an vannak. Nagy - Britanniában évente 140 ezer, az USA-ban 850 ezer gyerek válik köddé. Hogy honnan és hová tűnnek el? A legtöbb gyerek zöme gyermekintézetekből, otthonokból tűnnek el, de több mint a fele hazakerül, viszont vannak, akik soha többé nem kerülnek elő. Egy cikk szerint sokakat kényszermunka miatt rabolják el mezőgazdasági telepeken, vagy szex munkásként dolgoztatják őket, de az sem kizárt, ha valakit a szerve miatt rabolják csak el. Én személy szerint hiszek ezeknek a híreknek, mert nem olyan világban élünk, hogy azt mondhatjuk: rózsaszín minden és minden a legnagyobb rendben. Ezektől a gondolatoktól idegsokkot kapok, mert mégiscsak gyerekekről van szó.

A negyedik oka, hogy nem úgy érzem a Karácsonyt, Újévet, Húsvétot, mint egykor, hogy nagyon sok keresztényt üldöznek a hitéért világszerte. Az Open Doors keresztény figyelőszervezet szerint: Több, mint hétezer keresztény halt meg a hite miatt 2015-ben. Ferenc pápa 2016-ban bejelentette, hogy 5 percenként megölnek egy keresztényt a hite miatt, de Győrfi Károly ezt az adatot pontosította: a szerző szerint négypercenként válik egy-egy keresztény az üldöztetés áldozatává. A világon jelenleg 100 millió keresztény tekinthető üldözöttnek és ezzel a kereszténység tekinthető a legüldözöttebb vallásnak. Az 50-ből 40 országban az iszlám szélsőségesség az üldözés legfőbb forrása.

Hol üldözik a legkegyetlenebbül a Keresztényeket?
 
1. helyen van: Észak-Korea.
2. helyen van: Irak.
3. helyen van: Eritrea.

Az ötödik oka, hogy nem érzem az ünnepeket olyannak, mint gyerekkoromban, hogy nagyon sokan éheznek a Földön. Nagy a nyomorúság mindenhol. Az ENSZ 2016-os felmérése szerint: Magyarországon legalább 30-40 ezer gyermek éhezik, és 200 ezerre tehető azoknak a száma, akik időszakosan. 37 ország van, akik kritikus állapotban vannak. 950 millió embernek nincs mit ennie. Naponta 24 000 ember hal éhen a világban. Évente 11 millió kisgyerek hal meg éhség vagy alultápláltság következtében.
Bizonyára tudod kedves olvasó, hogy az adatok évről évre változik.

A hatodik oka, hogy nem érzem úgy az ünnepeket, mint kisfiú koromban, hogy nagyon sok ember véget vet az életének. Sőt manapság már reklámozzák az öngyilkosságot, hogy még többen kövessék el. De nemcsak a filmekben jelennek meg a reklámok, hanem a közösségi oldalakon is. Például Oroszországban idén nyáron a Kék Bálna álmodójának köszönhetően 130-an haltak meg. A WHO szerint évente 800 ezren végeznek magukkal világszerte.

Hol vannak a legtöbb öngyilkosok?
 
1. Litvánia.
2. Oroszország.
3. Magyarország.

A hetedik oka, hogy másnak érzem az ünnepeket, mert rossz belegondolni abban, hogy még mindig nem szűnt meg a rabszolgaság. Ma is élnek olyan emberek, akik valakinek vagy valakiknek a rabszolgája. A Walk Free Foundation nevű ausztrál alapítvány felmérése szerint: Világszerte 45,8 millió ember kényszerül arra, hogy valamilyen formában a modern kori rabszolgaság keretei között éljen. A Global Slavery Index 2016 adatai szerint Magyarországon 22 500-an (0,23%) kénytelenek modern kori rabszolgasorban élni. A tanulmány szerint a modern kori rabszolgaság áldozata az, akit megfosztanak a szabadságától, akire mások tulajdonaként tekintenek, akit elcserélhetőnek, eladhatónak vagy éppen elpusztíthatónak tartanak.

A nyolcadik oka, hogy nem érzem az ünnepeket, mert az utolsó idők szent ünnepei már nem Jézusról szólnak, hanem például Szentestén a Jézuskáról, de ezzel csak becsapják a gyerekeket. Nem Jézusról szól, hanem az ajándékozásokról, bevásárlásokról, a filmekről, amit sugározni szoktak ilyenkor. Másoknak a részegesedésről szól vagy a drog partikról. Teljesen elfordultunk az ünnepek lényeges dolgaitól. Egy németországi óvodában tavaly ilyenkor betiltották a karácsonyt a muszlimok miatt.
Hol van Jézus, akiről igazából szólnak az ünnepek? Hol vannak a bűnvallások? Miért képtelenek sokan felvenni a saját keresztjét? Jézus valóságos! És ő mondta a következőket is:

„ Ha valaki jönni akar én utánam, tagadja meg magát és vegye fel az ő keresztjét, és kövessen engem. Mert a ki meg akarja tartani az ő életét, elveszti azt; a ki pedig elveszti az ő életét én érettem, megtalálja azt.”
( Máté 16:24-25)

„ És mivelhogy a gonoszság megsokasodik, a szeretet sokakban meghidegül. De a ki mindvégig állhatatos marad, az üdvözül.”
( Máté 24: 12-13)

„ Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek nektek. És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy a hol én vagyok, ti is ott legyetek.”
( János 14: 2-3)

A sötétségnek hanyatlik tündöklő hintója.
Nyitva várja a világosságnak fényes ajtaja.
Ah! Tüzes Szellem! Kérlek, gyere el
Gyere el a Szent Templomodban, te édes koncert,
Mártsad örömben szomorú lelkemet,
A te vigasztalásod minden bút eltemet.
Lebegj! Óh Szent Szellem! Lebegj,
Lankadt lelkemben örök leheleted öntsed.
Mit érzek?... míg szólok, egy kis tüzes kenetet
Rám gyengén mennyei illatot lehelt
Szárnyal az ég keservesen. Tűz lobog csendesen.
Az ég a tűznek szelleme. A tűz az ég lelke.
Angyalok repkednek a fellegekben Hóhérok is az egekben.
Szárnyas Angyalok segítenek, Gyötrő Hóhérok veszítettek.
Késsél még, Fehér Sas, késsél még tűzvörös szemeiddel.
Ne kapj el még elektromos szárnyaiddal.
Úgyis e világban semmi részem nincsen.
Hadd jusson el örökkévaló üzeneted mindenkihez.
Óh, Áldott Mennydörgő Hangú! Óh, csak te vagy nekem
A te tőled kapott Kastélyom és ajándékaim már ott vannak a Mennyben,
Melyben én örökös Fiad lettem,
Mihelyt te általad embernek születtem.

A Szeretet Univerzumában élünk. Néha eszembe jutnak azok a gondolatok, hogy nem számít, hogy mennyire nagy itt a földön a gonoszság és a nyomorúság. Nem számít, hogy a szeretet sokakban kihidegült, mert egyrészt nemsokára véget ér ennek a korszaknak, és helyette beköszön az ezeréves Millennium. Másrészről meg nagy különbség van az Isten szeretete és az emberek szeretete között. Sokféle szeretet van itt a Földön. Van testvéri szeretet, szülői szeretet, baráti szeretet, közösségi szeretet stb. De semmi sem haladja meg azt a szeretetet, ami az Atyában van. A szeretetnek négy formája van:

1. Agapé ( isteni szeretet).
2. Sztorge ( családi szeretet).
3. Fileo ( testvéri szeretet).
4. Érosz ( szexuális szerelem).

Az Agapé szeretetre csak az Atya képes, mert ő nem tud nem szeretni. Az Agapé szeretet az a fajta szeretet, hogy képesek legyünk arra, hogy másokat is szeressük, mint a közelebbi rokonainkat, ismerőseinket. Ha eszembe jut az, hogy Isten szeretete örökkévaló, akkor különlegesebbek lesznek tőle az ünnepek, de a szürke, hétköznapi napok is. Az van leírva az ő igéjében, hogy „Az Isten szeretet. Mi szeressük őt, mert ő előbb szeretet minket.” ( 1 János: 4:19)
Mielőtt az anyaméhben megformált minket már akkor szeretet minket az Örökkévaló.
Egy másik Igeversben pedig arról ír, hogy örökkévaló szeretettel szeretett minket.

„Messzünnen is megjelent nékem az Úr, mert örökkévaló szeretettel szerettelek téged, azért terjesztettem reád az én irgalmasságomat.” ( Jeremiás 31,3)

Na, itt álljunk meg egy pillanatra! Sokszor hajlandóak vagyunk úgy olvasni, hogy gyorsan átsiklunk rajta, de most itt mégis megkérlek kedves Befogadó, hogy gondolkodj el rajta: „Örökkévaló szeretettel szeretett minket!” Bizonyára sokaknak az jut az eszükben, hogy örökké szeretni fog minket, ami rendben is van, de ennél többről van szó.
Ahhoz, hogy ezt mélyebben megértsük tudnunk, kell néhány alap bibliai igeverseket, mert e nélkül nem fog menni. Az első igevers, amiről tudnunk kell az a János evangéliuma 3:16

„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az ő Fiát küldte, hogy aki hisz ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”

Oké már tudjuk, sőt sokan ezt tudják is, hogy Isten elküldte az Ő Fiát és meghalt értünk. Az ő kereszthalálára most nem akarok kitérni, de maradjunk annál a pontnál, hogy elküldte az Ő Fiát. Itt megint álljunk meg egy lélegzetvételnyi levegőnél: Mit jelent az, hogy Isten elküldte az Ő Fiát? Mit tett értünk Jézus? Mit ünnepelünk Karácsonykor? Ha ezekre a kérdésekre tudjuk a választ; akkor ez válasz lehet arra a kérdésre is, hogy mit jelent az, hogy Isten örökkévaló szeretettel szeretett minket.
Itt megint álljunk meg egy pillanatra és hadd tegyek fel három másik kérdést kedves Olvasó: Milyen ajándékra vágysz? Számodra melyik a legértékesebb ajándék? Ha lenne egy utolsó kívánságod és lehetne kívánni, akkor mi lenne az?

1. A leggazdagabb üzletemberek, bankárok, politikusok talán csak egy órára vágynak. A világ legdrágább órája a „Breguet Grande Complication Marie – Antoinette”, ami 30 millió Ft-ba kerül. Van egy titkos üzenetem a számotokra: "A mennyei Atya a legtökéletesebb időben készített számotokra is ajándékot, mert óramű pontossággal zajlott le az emberiség megváltása. Isten örökkévaló szeretetből tette ezt értünk."

2. Vannak olyan milliárdosok, akik csak egy sima borra vágynak. A világ legdrágább bora a 2004-es „Cabernet Sauvignon”, ami 39 millió Ft-ba kerül. Egy mámorító üzenetem van a gazdag borkóstolóknak is: „A Mindenható ennél is drágább ajándékot készített a számukra. Az ő szeretete minden szeretetet felülmúl.”

3. Vannak állatkedvelők, akik különösen nagyon kedvelik a kutyákat. A világ legdrágább kutyája: 430 millió Ft-ért kelt el Kínában. A világ összes állatkedvelőinek is van egy kódolt üzenetem: "A Menny Istene ennél is drágább ajándékot készített el a számotokra, mert örökké tart a szeretete!"

4. Vannak, akik egy kocsira vágynak a leginkább. A világ legdrágább kocsija a „Lamborghini Veneno”, ami 1,24 milliárd Ft és csak három készült belőle. Van egy nagyszerű üzenetem az összes kocsi rajongóknak: "Isten ennél is nagyobb ajándékot adott az emberiség számára, mert örökkévaló szeretettel szeretett minket."

5. Mindenkinek más kívánsága van, mert különbözőek vagyunk. Vannak, akik ékszerekre vágynak a leginkább. A Világ legdrágább ékszere a „Blue Moon”, ami 14 milliárd Forintba kerül. Van egy mágikus üzenetem az ékszerimádóknak: „Van egy ajándék, ami a világ legdrágább ékszerénél is drágább. Azért adta nekünk, mert Isten nem tud nem szeretni."

6. A világ leggazdagabb építészmérnökei, talán egy kastélyra vágynak csupán. A világ legdrágább kastélya a franciai „XVI. Lajos Kastély”, ami 87 milliárd Ft-ba kerül. Az összeg akkora, hogy elképzelni sem tudjuk. Minden idők legnagyobb magyar lottó nyertese még nem is álmodozhat erről a Franciai kastélyról. Számotokra is van egy varázslatos titkom: "Van, ami még ennél is drágább és értékesebb ajándék! Ezt azért kaptuk, mert az örökkévalónak örökkévaló a szeretete."
Én nem tudom, hogy ti hogy érzitek magatokat, de én szédülök! Nagyon szédülők! Eddig is magas számokkal és hihetetlen gondolatokkal foglalkoztunk, de a legjava még hátra van! Ha sikerült kifújnod magad, akkor folytassuk tovább! Eddig is elképesztő számokról beszéltünk, de most jöjjön egy ennél is elképesztőbb gondolat.

7. Biztos mindenki ismeri a 2015-ös Oxfam statisztikát, amely szerint a világ 80, ismétlem, 80 leggazdagabb emberének együttes vagyona nagyobb, mint a legszegényebb 3,5 milliárdnak. De a 2017-es Oxfam elemzés szerint már 8 embernek a vagyona akkora, mint a világ szegényebbik felének.
Ha a világ 80 vagy 8 leggazdagabb embere összefogna, akkor valószínű, hogy a felsoroltakat megtudná vásárolni, de amit az Atya adott az emberiségnek az még ennél is drágább, sőt tovább megyek: a Föld összes lakosának a vagyona sem tudná kifizetni azt az ajándékot, amit az Örökkévaló az örökkévalóságban eltervezett, mert az ő ajándéka kifizethetetlen. Ez az ajándék természetesen az Ő Fia. Mégis mi másra gondoltál? Most már érted, hogy mit jelent az, hogy Isten örökkévaló szeretettel szeret minket? Isten nem adhatott többet, nem adhatott mást, a Menny legdrágább ajándékát adta oda nekünk, hogy higgyünk benne és adhasson örök életet. Az 1János 5:12-ben az van leírva:

„Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban.”

Ezektől a dolgoktól máris különlegesebbnek érzem az ünnepeket, de a szürke, hétköznapi napokat is. Minden idők legdrágább ajándéka sokféleképpen mutatkozik be az Igében. Egyik helyen így mutatkozik be:

„Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt?”

Ne halaszd el ezt az egyszeri és megismételhetetlen lehetőséget. Ha még nem tértél meg, akkor fogadd be Jézust a szívedbe. Ne csapd be magad, hogy majd holnap vagy később, mert sosem tudhatod, hogy lesz-e holnapod?! Nem tudhatod, hogy mikor jár le a te időd. Éppen ezért kérlek, hogy még ma és most fogadd be őt. Két választási lehetőséged van Kedves Olvasó: Az első az, hogy okoskodsz, fellázadsz ellene és nemet mondasz neki, de tudd meg, hogy ő akkor is szeretni fog téged, de sajnos mennyei állampolgár már nem lehetsz és részesülni fogsz az örök ítéletben. A második lehetőség, hogy kinyitod a szíved ajtaját és elmondod a megtérők imáját.
 
Bizonyára most vannak kérdéseid. De most foglalkozzunk a leggyakrabban előforduló kérdésekkel:
Végre megértettem, hogy mit jelent az, hogy Isten örökkévaló szeretettel szeretett és most mit tegyek? Először is mondd el a megtérők imáját és keress egy közösséget, ahol napról-napra növekedhet a hited.
Már megtértem. Most mit tegyek?
 
Olvasd továbbra is a Szent Bibliát és imádkozz mindennap. Sose hagyd abba.
Már megtértem és újjá is születtem. Mi legyen most?
Nektek meg csak azt tudom mondani, hogy dicsérjétek az Urat szüntelenül. Dicsérjétek őt hangszerekkel, énekkel. Dicsérjétek őt tapssal vagy a Zsoltárokkal. Bármi is legyen, sose hagyjátok abba a dicséretet és az imádkozást!
 
Végül, de nem utolsó sorban mindenkinek áldott, békés napokat kívánok az új, álmainknál is szebb korszak megkezdéséig!

források:
http://444.hu/…/485-millio-dollarert-kelt-el-a-blue-moon-a-…
http://lemon.hu/20…/…/20/elkelt-a-vilag-legdragabb-kastelya/
http://www.kulinarisvilag.hu/…/cik…/vilag-10-legdragabb-bora
http://www.haziallat.hu/…/vilag-legdragabb-kutyaja-ki…/5621/
http://offline.hu/…/a-vilag-legdragabb-autoi-csak-hogy-tud…/
http://amodernferfi.blog.hu/…/12/az_5_legdragabb_ora_a_vila…
http://hir.ma/…/bun…/sokkolo-hova-lesznek-a-gyerekeink/99416
http://mno.hu/…/hova_tunik_el_evente_egy_kisvarosnyi_gyerek…
http://www.teol.hu/…/van-hogy-orokre-rejtely-marad-hova-tun…
http://www.borsonline.hu/…/orokke-rejtely-marad-hova-…/61761
http://idokjelei.hu/…/open-doors-erosodik-a-keresztenyuldo…/
http://kereszteny.mandiner.hu/…/20160127_megjelent_a_keresz…
http://www.atv.hu/…/20160628-200-ezer-krizisehezo-gyermek-e…
http://24.hu/…/iszonyatosan-sok-az-ongyilkossag-magyarorsz…/
http://erdelyigyulekezet-budapest.hu/…/szeretet_-_erosz,_fi…

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Mi várható a jövőben? - Milyen lesz a 2021- es év?

Milliárdosok: Mit használ az embernek...?