Milliárdosok: 10 milliárdos érettségi nélkül



Íme 10 ember, aki érettségi nélkül váltak milliárdosokká:

1. Richard Brenson az angol mágnás már 16 évesen hagyta ott az iskolát, majd megalapította postai lemezküldő szolgáltatását, amiből megszületett később a Virgin records, amellyel első albumát több mint 50 millióan vásárolták meg. Ma birodalma több mint 400 cégből áll köztük repülőtársaságok, zenei fesztiválok, mobiltelefonok, és mindez harminc országban. Igaz, hogy vagyona 4,2 milliárd, de még így is a 254. helyen elég.
2. Francois Pinault jelenleg Franciaország harmadik leggazdagabb embere és nevéhez olyan cégek fűződik hozzá, mint a Gucci, Christie’s, Samsonite, Puma. Mindössze 11 évet kimaradt az iskolából, hogy az apja fűrészmalmában dolgozzon. A 11,5 milliárdjával a 67. leggazdagabb ember.
3. Kirk kerkorian valaha az amatőr boxért hagyta ott az iskolát még az általános iskola 8. osztályában. Az örmény-amerikai származású üzletember többek közt Las Vegas üzletkomplexumának születéséért felelős. 2008-ban még 16 milliárdos vagyonnal rendelkezett, de a válság őt is megkopasztotta. Előkelő 41. helyéről a 310. helyére csúszott le 3,1 milliárdnyi vagyonnal.
4. Amancio Ortega a leggazdagabb spanyol, az Inditex birodalom alapítója, melynek része többek közt, Polenberg, a Bershka, Zara. 14 évesen hagyott fel a tanulással, hogy kifutófiúként dolgozzon IM BOLTOKBAN. Az egykori kifutófiú jelenlegi vagyonát 31 milliárdra becsülik és a listán a 7. helyen áll. Ha legközelebb a Plázában ruhákat nézel magadnak, akkor jusson eszedbe, hogy egy kifutófiú építette fel szinte a semmiből, azt, ami ma világvezetőnek számít.
5. Carl Lindner inkább tejet szállított a családban, a tejüzemben, így nem meglepett, hogy kibukott a középiskolából. Ez azonban nem vette el a kedvét a vállalkozástól. 1940-ben egy 40 dolláros kölcsön segítségével fagylaltozót nyitott nővérével, s két bátyjával. 1959-ben befektette megtakarított pénzét, és megalapította az Amerikan Financial Group pénzügyi csoportot. 1984-ben felvásárolta és 2001-ig vezette a Chiquita Brands International nevű céget, ami előtte United Foods nevet viselte. Az egykori családi tejüzem, ami a mai nevén a United dairy farmers jelenleg 200 fagylaltbolttal rendelkezik. Lindner jelenlegi nettó vagyona pedig több, mint 1,7 milliárd dollár.
6. Gerorge Foreman egykori mentora Linton Johnson biztatására kezdett el bokszolni 15 évesen. 1968-ban pedig a kezében tartotta élete első aranyérmét. 1999-ben sikereinek jutalmául búsás pénzösszeghez jutott, amikor a Salton grillgyártó cég névhasználati jogot vásárolta meg tőle 138 millió dollárért. Foreman sok területen kezdett vállalkozásokban. Próbálkozott tisztítószerekkel, testápolási termékekkel, cukorbetegek számára megalkotott cipőkkel, illetve étterem hálózattal is.
7. David H. Murdock gimnazista elsős volt, amikor nemet mondott középiskolai tanulmányainak. 1943-ban a második világháború végett besorozták katonának. Túlélte, majd 1985-ben a Dole Food zöldség és kereskedelmi céget, illetve a Hawaii szigeten létrehozott Coastland group ingatlan fejlesztő vezető céget vette irányítása alá. Később 2009 októberében megvette az adósság terhelt Dole Food céget, amely jelenleg 1 milliárd dollárt ér.
8. Simon Cowell sokan ismerhetik, ha máshol nem, innen a youtube videokból. Amit kevesen tudhatnak, hogy a kritikus zsűri tag tavaly 76 millió dollárt keresett. Ugyanis ő birtokolja az American Idol, a Briten’s Got Talent, és a The X-factor tehetségkutató műsorokat is. Ezek mellett a saját tulajdonában vannak a Syco records stúdió. Cowell jelenleg 50 éves és művészeti vállalkozásokban igen csak sikeres. Ő tinédzser évének közepén 16 évesen bukott ki az iskolából, ezt követően az Emi stúdióban dolgozott 23 éves koráig. Ezután alapított saját lemezkiadót Fanfare névvel.
9. Peter Jackson az ember, aki megrendezett két középföldön játszott trilógiát a Gyűrűk Urát és annak előzményét a Hobbytot. Az Új-zélandi Rendező, Producer 17 évesen intett búcsút a középiskolának, már akkor is a filmiparban szeretett volna tapasztalatokat szerezni. Nem talált munkát, így fényképész gyakornok lett. Éjszakánként azonban horror filmek és Schi-fi forgatókönyvek effektjein dolgozott. Később szerzett egy használt 250 dolláros kamerát, és ezzel kezdte forgatni első komolyabb filmjét. A világsikert és a dollármilliókat azonban a Gyűrűk Ura hozta meg neki.
10. Richard Carmona a korábbi amerikai tiszti főorvos, akinek érettségije nincs, de diplomája van. Bebizonyította, hogy ez is lehetséges. Richard Carmona 1967-ben 16 évesen hagyta ott a DeWitt Clinton középiskolát, majd csatlakozott az amerikai hadsereghez. Később egészségügyi szakképesítést, majd 1979-ben orvosi diplomát szerzett a kaliforniai egyetemen, de sokan úgy gondolják, hogy vizsgáján kétszer is megbukott. A tényeken nem változtat. Jelenleg sikeres és dúsgazdag.

Igen! Ez a 10 személy valóban érettségi nélkül váltak milliárdosokká, de ha nincs a szívükben megváltó, akkor elfognak kárhozni. Eddig is végig azzal foglalkoztunk a cikkek során, hogy érdemes-e milliárdos lenni megváltó nélkül, de most vizsgáljunk meg egy másik kérdést: Vajon érdemes a milliárdosokra irigykedni, vagy más kő gazdag emberekre?

A választ meglelhetjük a 73. egyszerű fordítású zsoltárában:

„1 Milyen jóságos Isten Izráelhez,
milyen jó a tiszta szívűekhez!
2 De én majdnem vétkeztem,
kis híján elestem.
3 Mert láttam az istentelen sikerét,
irigyeltem az elbizakodott szerencséjét.
4 Jólétben élnek, és egészségesek,
amit csak akarnak, véghezviszik.
5 Nincsenek gondjaik, könnyen élnek,
nem érik őket bajok és csapások,
mint bennünket.
6 Magasan hordják az orrukat,
erőszakosak és kegyetlenek.
Jól látszik ez rajtuk, mint az ékszerek
és divatos ruhák, melyeket hordanak.
7 Megszerzik, amit megkívánnak,
amit csak akarnak, megteszik.
8 Büszkék, és mindent kicsúfolnak,
gőgös szavakkal fenyegetőznek.
9 Isteneknek képzelik magukat,
és úgy is beszélnek.
10 Ezért van tekintélyük az emberek előtt,
akik isszák szavaikat, mint a vizet.[a]
11 Azt mondják: „Isten nem törődik vele, mit teszünk!
Nem is tud róla a Felséges!”

12 Istenem, nézd a gonoszokat,
milyen büszkék, mégis milyen jól élnek,
egyre jobban gazdagodnak!
13 Mi haszna, hogy magamat tisztán megőriztem,
szívem megtisztítottam,
s tetteimre vigyáztam, hogy ne vétkezzem?
14 Miért kell annyit szenvednem?
Miért tűrjem a fenyítéseket?
15 De ha én is így szólnék,
elárulnám népedet, Istenem!

16 Nem értettem ezt, akárhogy igyekeztem,
felfoghatatlan ez nekem!

17 De bementem Isten Templomába,
s akkor végre megértettem a gonoszok sorsát.
18 Milyen vékony jégen járnak az istentelenek!
Milyen könnyen elpusztíthatod őket!
19 Hirtelen-váratlan elesnek, tönkremennek,
megrémülnek, s már végük is van!
20 Hirtelen eltűnnek,
mint ébredéskor az álom.
Mikor felkelsz, elsöpröd őket,
mint álmaink rémeit!

21 Milyen ostoba voltam,
hogy bosszankodtam miattuk!
22 Oly ostobán viselkedtem,
mint az értelmetlen állatok!
23 Hiszen mindig veled vagyok, Istenem!
Kézen fogva vezetsz,
24 tanácsoddal igazgatsz,
végül dicsőségedbe fogadsz be engem!
25 Hiszen ha te velem vagy, aki a Mennyben laksz,
ki mást kívánhatnék a Földön rajtad kívül?
26 Testem és szívem lehet, hogy cserbenhagy,
de Isten mindig erős kőváram marad,
ő az én örökségem örökké!
27 Istenem, akik eltávolodnak tőled,
mind elpusztulnak!
Bizony, elpusztítod,
akik hűtlenül elhagynak téged!
28 Milyen jó a közeledben élni, Istenem!
Benned bízom, Örökkévaló Isten,
és hirdetem tetteidet mindenkinek!”

Ezek után érdemes feltenni egy újabb és helyesebb kérdést: Mi hogyan válhatunk milliárdosokká, avagy Kik a valódi milliárdosok? Ezzel foglalkozunk a következő cikk során.

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=-EBkjms5088



 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Milliárdosok: Mit használ az embernek...?