Milliárdosok: Kik az igazi milliárdosok?







Kik az igazi Milliárdosok?

„ A kapcsolatok hálója, a családi környezet, és a - látszólag - véletlen szerencse is nagyban befolyásolja, hogy ki mennyire lesz sikeres. Három tényező határozza meg életünk alakulását: a genetika, a környezet, és személyes döntéseink, ám ebből kettő teljesen rajtunk kívül áll. A sikereink korántsem annyira tőlünk függenek, mint ahogyan arra az Istenről és a világ működéséről alkotott népszerű elképzelések következtetni engednek. Az életünk alakulását befolyásoló erők és hatások többsége Isten kezében van."
- Timothy Keller -

"A felfelé út lefelé, a felfelé út lefelé visz"
- ismeretlen prédikátor-

Ha három szóval kellene válaszolni, hogy kik az igazi Milliárdosok, akkor a válaszom a következő: azok, akik üdvözültek. Vagyis azok a személyek, akik bejutottak a mennyben. Sok személynek engedi meg Isten, hogy bepillantson az örökkévalóságban, mivel az apokalipszis idejében élünk. Ilyen személy például Pastor Park Gyu is, aki nagyon gazdag volt, mert 120 dolláros vagyonnal rendelkezett, és öt luxusautó volt a tulajdonában, de amikor 1987-ben meghalt magas vérnyomás miatt, és látogatást tett a Mennyben, elajándékozta autóit, mert rájött, hogy itt a Földön minden csak homok. Isten kegyelméből kapott még 20 évet. Tőle vannak az alábbi kijelentések:
1000/1 az aránya annak, hogy ki jut kárhozatra és üdvösségre. Miközben 1000-en mennek a Pokolban csak egy lélek üdvözül. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy csökkenjen ez a szám.
Mindenkinek lehet egy saját kastélya a mennyben, de ennek megvan a feltétele! Egy Angyal elmondta neki, hogy 7 dolgot kell tenni, hogy anyagot gyűjtsünk a mennyben:

1. Isten dicsérete plusz az Ima.
2. Idő, amit a Bibliaolvasásra szán az ember.
3. Idő, amit imádatra fordítunk.
4. Idő, amit emberek evangelizálására töltünk.
5. Adakozás.
6. Engedelmes tized.
7. Más gyülekezeti szolgálatok.

Mik a feltételek, hogy szép és csodálatos kastélyt kapjunk a mennyben?
1. Annyi embernek evangelizálni, amennyit csak tudunk. Hogyan?
Például: Van valaki, aki nem ismeri az urat. Attól a perctől kezdve, hogy elhatározod, hogy megosztod az örömhírt, anyagot termelsz a mennyben.
2. Szüntelenül imádkozol az üdvösségéért plusz építőanyag.
3. Mindent meg kell tennünk, hogy az embert üdvösségre vezessük.
Gyu elmondja azt is bizonyságában, hogy a keresztény történelemben 4 embernek van a legszebb és legnagyobb otthona:

1. Egy olasz evangélista, akit nem nevez meg a Bizonyságtevő.
2. Az amerikai D. L. Moody.
3. A brit John Wesley.
4. A koreai David Yonggy Cho.

A keresztény történelem 3 leggazdagabb ember rövid élete:

Ki volt Dwight. L. Moody?

- 1837. február 5-én született Northfieldben, Massachusetts államban.
- 7 testvére volt.
- Négy éves volt, amikor az édesapja meghalt.
- Negyed évszázad alatt beutazta az egész angol anyanyelvű világot.
- Hozzávetőlegesen 100 millió embernek prédikált.
- Általános iskolai végzettsége ellenére, millióknak prédikált.
- Nem volt diplomája, nem járt felsőoktatásba, de mégis alapított három iskolát.
- Teológiai képzés nélkül teljesen átformálta a Viktória korabeli kereszténységet.
- Rádió és televízió segítsége nélkül ért el 100 millió embert.
- 1854-ben, 17 évesen Moody elment otthonról, és Bostonba költözött, ahol cipőárusként dolgozott.
- 62 éves korában, néhány héttel a halála előtt még mindig hatszor prédikált naponta.
- Ő igazából egy vérbeli üzletember-evangélista volt.
- 1899. december 22-én költözött el az Úrhoz.

Ki volt John Wesley?

- 1703. június 17-i születésű anglikán lelkész, aki megalapította a metodista egyházat!
- Rendkívüli képességű igehirdető, a Brit-szigeteket bejárva életében kb. 400 ezer kilométert tett meg lóháton és 40-45 ezer igehirdetést mondott el, így kapta az „Isten lovasa” melléknevet.
- Minden idők egyik legnagyobb ébredését indította 50 éven át egész Angliában.
- Wesleyt már megtérése előtt sokan üldözték hitelvei miatt.
- Egy-egy prédikációját sokszor 10-20 ezren (néha 30.000-en) is hallották, s a Szentlélek gyakran különös jelek kíséretében győzte meg az embereket bűneikről - sóhajtoztak, hangosan nyögtek, Isten irgalmáért kiáltoztak, a földre estek, öntudatlan állapotba kerültek; majd az értük való imádkozás hatására hirtelen felszabadultak, megteltek békességgel, bizonyossággal és Isten dicséretével.
- Naponta gyakran 5 prédikációt is elmondott, egész életében pedig legalább 40-45 ezret.
- Fiúiskolát alapított és tankönyveket írt, 233 művet adott ki különféle témákról, összes művei 14 vaskos kötetben jelentek meg, összeállított egy keresztény könyvtárat, 4 kötetben megírta Anglia történetét, írt egy könyvet "Madarakról, vadakról és rovarokról", egy másikat pedig az orvostudományról.
- 1791. március 2-án hazament.

Kicsoda David Yonggy Cho?

- 1936. február 14-én született Dél-Koreában.
- David pásztor jelenleg 82 éves és általa jobban meglehet érteni a Bibliából ismert Dániel könyvét.
- A világ legnagyobb pünkösdi gyülekezetének alapítója, melynek neve: Yoido Full Gospel Church, aminek tagjai 1 millió fő.
- A lelkésznek három fia van, közülük a legidősebb árnyékot vetettek apja szolgálatára: eddig négyszer nősült, és tőzsdeügyleteivel nagy veszteségeket halmozott fel.
- A lelkész az elmúlt évtizedekben bevételeiből mintegy 170 millió dollárral támogatta gyülekezetét.
- A dél-koreai pásztor többször járt Magyarországon is.
- David Yongi Choo 3 napig halott volt, de visszatért az életben, és elmondta, hogy járt a mennyben és Jézus hamarosan visszafog jönni!


Summa:

Bizonyára sokak számára hihetetlennek tűnik Pastor Park Gyu bizonysága, de ő is elmondja, hogy korábban ő sem hitt azoknak a beszámolóknak, akik a "Mennyről és Pokolról" meséltek, és most ő is az egyik ilyen személy, aki erről tanúskodik. Amikor először láttam a bizonyságát a neten nagy örömmel töltött el, és elhatároztam, hogy hatalmas kastélyt akarok a "Mennyben!" Bármibe is kerüljön, én hatalmas kastélyt szeretnék a "Mennyben!" Azóta is próbálok minél több ideig Szent Biblia olvasással tölteni az időmet, és imádkozással keresni az ő arcát. Nem tudom kedves olvasó, hogy találkozni fogunk-e a mennyben, de azt sem, hogy egyáltalán én is ott leszek-e, de ha mégis találkoznánk a mennyben és nekem hatalmasabb kastélyom lesz, akkor már nem fogod tudni mondani azt, hogy nem mondtam meg. Pastor Park elmondta és én is leírtam: Gyűjtsetek anyagot a mennyben!
Nem tudjuk a pontos napot, hogy ő mikor fog visszajönni, de addig is itt a Földön kell elvégeznünk a küldetésünket és kincseket kell gyűjtenünk a mennyben. Jézus is tanított erről: „Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el.” Hányszor, és hányszor olvastuk el az igeverset, és mégsem értettük meg? Most viszont értsük. A kérdés már csak az, hogy mit kezdesz ezekkel a kijelentésekkel? Ugyanúgy fogod le élni eddigi életedet vagy anyagot fogsz gyűjteni a Mennyben?

források:





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Milliárdosok: Mit használ az embernek...?