Milliárdosok: Nehezen jutnak be a gazdagok...?



"Jó Mester, mit tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?" Jézus így szólt hozzá:...Tudod a parancsolatokat: Ne ölj, ne paráználkodj, ne lopj, ne tanúskodj hamisan, ne károsíts meg senkit, tiszteld apádat és anyádat!" Az pedig ezt mondta neki: "Mester, mindezeket megtartottam ifjúságomtól fogva."
Jézus... megkedvelte, és ezt mondta neki: "Egy valami hiányzik még belőled: menj, add el, amid van, és oszd szét a szegények között, akkor kincsed lesz a Mennyben: azután jöjj, és kövess engem."
A válasz miatt elborult az ember arca, és szomorúan távozott, mert nagy vagyona volt.
Jézus ekkor... így szólt tanítványaihoz: "Milyen nehezen mennek be Isten országába a gazdagok!"
A tanítványok megdöbbentek szavain, Jézus azonban ismét megszólalt ...
"Könnyebb a tevének a tű fokán átmenni, mint gazdagnak az Isten országába bejutni."
Ők még jobban megrökönyödtek, és ezt kérdezgették egymás közt: "Akkor ki üdvözülhet?"
Jézus ezt mondta: "Az embereknek lehetetlen, de az Istennek nem, mert az Istennek minden lehetséges."
( Máté: 10: 17-30)

Valóban nehezen jutnak be a gazdagok a mennyben? Az alábbi cikket elolvasva megtudhatod a választ:

„ A 2008-ban kezdődött világgazdasági válság kirobbanását a korábban vagyonos és remek összeköttetésekkel rendelkező üzletemberek öngyilkosságának tragikus sorozata követte. A „Freddie Mac” néven is ismert, jelzáloghitelezéssel foglalkozó társaság, A Federal Home Loan Mortgage Corporation akkori pénzügyi igazgatója családi háza alagsorában akasztotta fel magát. Az egyik piacvezető amerikai ingatlanaukciós vállalat, a Shel don Good vezérigazgatója piros jaguárjának vezetőülésén eresztett golyót a fejébe. Egy francia pénzkezelő, aki számos európai királyi és más felső körökbe tartozó család befektetéseit kezelte, és 1,4 milliárd dollárt veszített el ügyfelei pénzéből a Bernard Madoff-féle piramisjátékban, a Madison Avenue-n álló irodájában vágta fel az ereit. A HSBC Bank egyik dán felsővezetője a Knightbridge néven ismert előkelő londoni negyedben napi ötszáz forintért bérelt lakosztályának gardróbjában akasztotta fel magát. Amikor a Bear Stearns egyik vezető tisztségviselője megtudta, hogy a tönkrement cégét felvásároljó JPMorgan Chase nem tart igényt a szolgálatra, bevett egy csomó gyógyszert, és kiugrott az irodaépület huszonkilencedik emeletéről. „Beleroppant lelkileg […] ebbe a Bear Stearns ügybe” – fogalmazott egyik barátja. A történtek kísértetiesen emlékeztettek az 1929-es tőzsdekrach kirobbantásakor elindult öngyilkossághullámra. „

forrás: Timothy Keller: Bálványaink, Ismert és rejtőzködő istenek, 9-10. oldal

Ugyanez a néhány öngyilkosságot elkövető sorozat történt 2008-ban a milliárdosok között, mint 2014-ben és ugyanúgy lesznek öngyilkos jelöltek a következő válságban is, ami sokkal rosszabb lesz az eddigieknél is. Ez lesz minden idők legnagyobb válsága. Szeretném ismét feltenni a kérdést a kedves olvasóknak: Megéri milliárdosnak lenni megváltó nélkül?


 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Milliárdosok: Mit használ az embernek...?