Vallások - Kinek van Igaza?



Vallások – Kinek van igaza?

„Különböző világnézetek vannak. A Biblia világnézete teljesen mások, mint a materialista, vagy agnosztikus, vagy más világnézetek. A Bibliai világnézetben természetes, hogy vannak Angyalok, természetfeletti lények. Több világban gondolkodik a Biblia. A világnézetek hipotéziseken alapulnak és nem tényeken. A Bibliai világnézet sem tényeken alapul, hanem kinyilatkoztatáson. Mi elfogadjuk a kinyilatkoztatásokat tényeknek.”
-Németh Sándor-

Az előző cikk hozzászólásomban már elárultam, hogy a kérdés rossz volt, amit a Plakátban feltüntettem. ( Pontosabban, amit tavaly a csoportomban közzétettem.) Most viszont vizsgáljunk meg egy helyesebb kérdést az előzőnél: Kinek van Igaza?

A vallás latin megfelelője religio, melynek jelentése istenfélelem, lelkiismeretesség. Szorosabb értelemben azt hívunk vallásnak, aki egy közösségben vallja meg hitét. Sok vallás van a világon. Több ezer vallás van a Földön és nem csak azok léteznek, amiket ismerünk. Igen jól olvastátok több ezer vallás. A világon 6.909 nyelv van és azt is elárulom, hogy 4200 vallás van ma napjainkban. Egyesek azt mondják, hogy ebből 4199 hamis, mások meg azt, hogy mind a 4200 hamis. Mindegyik azt mondja magáról, hogy mi vagyunk a legjobb és nekünk van igazunk, mert mi közelebb állunk az igazsághoz. De most nézzük meg a Világvallásokat. Legalább 12 világvallás van, de én csak négyről fogok most írni:

1. Kereszténység
2. Iszlám
3. Hinduizmus
4. Buddhizmus

Most visszafelé fogok haladni, mert a kereszténységet akarom a legvégén hagyni. A negyedik a Buddhizmus. Időszámításunk előtt 600-ban alakult ki Indiában. Alapítója Buddha. A Buddhisták száma becslések szerint 250 és 500 millió közé tehető. Ők hisznek a lélekvándorlásban, vagyis a reinkarnációban. Néhány Buddhista hívő szerint a Buddhizmus nem egy vallás, hanem filozófián alapuló életmód. A buddhisták célja, hogy eljussanak a Nirvanaban vagyis a végtelen boldogsághoz. Titkos kérdések: Lehet, hogy ők állnak közelebb állnak az igazsághoz? Valóban ez kellene, hogy legyen a célunk, hogy eljussunk a végső boldogsághoz? Valóban meg kell világosodnom? Ha meghalok, akkor milyen állatként, és hol fogok megszületni újra?

Következik a fordított sorrendben a Hinduizmus, amelynek több, mint 900 millió követője van világszerte. A Hinduizmus vallásnak nincs alapítója, mivel több irányzata van és több millió istenük. Sokan nem tudják, de a legtöbb hinduista Indiában élnek. Sok filozófia és számos hindiusta ágazat jelent meg a keleti kultúrában. Az egyik ilyen a Krrisnások. A hinduizmus, politeizmus vallás, azaz sokistenhívő. Ők mindenben megtalálják a maguk Isteneit. A fákban, állatokban, növényekben, szobrokban. Több mint 700 millió Istenük van. Náluk is van szentháromság, ahogy az egyiptomiaknál is. A hinduk Szentháromsága: Visnu, Siva, Brahma. A múltkori cikk során arról is volt szó, hogy mit jelent az, hogy világnézet és ez alapján válaszolunk négy alapvető kérdésre. Erre emlékeztek, ugye? Nos, ezeknél sem kivétel, amiről Dr. Kent Hovint beszélt. A hinduisták többsége ugyanis hisznek a lélekvándorlásban. Helyes kérdések ezzel kapcsolatosan, amik felmerülhetnek: Vajon ez az igazi vallás? Tényleg van lélekvándorlás? Lehet, hogy eddig rosszul gondolkodtam, ahogy eddig is? Vajon, ha meghalok, akkor reinkarnálódók? 

Jönnek a muszlimok, vagyis az Iszlám vallás hívei. 1,6 milliárd vallják magukat muszlimoknak. Ez azért döbbenetes adat, mert a föld lakóinak egy negyede Iszlám vallású. A Föld második legnagyobb vallása. Most nem akartam mindegyikre külön kitérni, de az Iszlám vallás alapítója Mohamed Próféta. Ez már monoteista vallás, vagyis egyistenhívő. Az ő Szent könyvük a Korán, amit a követői jegyezték le. Érdekes kérdések ezzel kapcsolatban: Lehet, hogy az Iszlám vallás az igaz vallás? Lehet, hogy nem is a Biblia ír igazat, hanem a Korán? Lehet, hogy Allah ugyanaz, mint a Bibliában lévő Jehova Istenével vagy a Buddhizmusok Istenével? De van egy ennél még érdekesebb kérdés: Mi van, ha a világ összes vallása egy és ugyanaz? A Buddhisták másképpen értelmezik Istent, és a Hinduisták is másképpen fogják fel Istent? Lehet, hogy mindenben kellene hinni és minden vallást elfogadni? 

Mielőtt kitérnék a Kereszténységre, szeretném, ha válaszolnék az eddigi kérdésekre. Nagyon helyes, érdekes, elgondolkoztató, titkos kérdések voltak ezek, ugye kedves Befogadó? Remélem, hogy kifújtad magad és elgondolkoztál rajtuk, mert becsaptalak kedves olvasó! Be lettél csapva az eddig összes felsorolt kérdésekkel, amik a vallásokról szóltak, mert az összes kérdés rossz volt. Látod, milyen egyszerűen rátudtalak szedni, hogy helyes kérdéseket föl, de kiderült, hogy mégsem. Ha én, mint átlagos polgár tudtam hazudni neked, akkor mennyivel inkább e világ Fejedelme, a Sátán? Hangsúlyozom, hogy a kérdések voltak rosszak és nem az adatok. Mert ilyen, hogy igaz vallás nem létezik. Nem vallást kell követni, mert egyetlen vallás sem tud üdvözíteni. Aki eddig azt gondolta, hogy kell hinni valamiben, mert ez a divat, akkor jobb, ha én írom le, hogy nem ez a fontos. Egyedül csak Jézuson keresztül mehetünk be az Isten királyságába. Nincs más út. „ Én vagyok az ajtó: ha valaki én rajtam megy be, megtartatik és bejár és kijár majd, és legelőt talál.” ( János 10:9)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Mi várható a jövőben? - Milyen lesz a 2024-es év?

Mi várható a jövőben? - Milyen lesz a 2021- es év?