Vallások - Keresztény ágazatok




Vallások - Keresztény ágazatok

Nézzük meg néhány keresztény ágazat között a különbségeket! De felfedem annak a titkát is, hogy mintegy 40-41 ezer keresztény egyház van világszerte! Minden keresztény ágazatot én sem ismerek, mert amikor valaki megismer egy új vallást vagy más keresztény Egyházat az olyan, mintha egy idegen nyelvet tanulna meg. Nincs se ideje és ereje, hogy az ember megtanulja a Föld összes vallását, de nem is ez a dolgunk! Mégis megosztom veletek eddigi kutatásaimat!

Mi a különbség a Jehova tanúi és a Pünkösdisták között?

1. Mi hiszünk abban, hogy Jézus most is gyógyít, de ők nem.
2. Mi hiszünk abban, hogy a nyelveken szólás ajándéka létező dolgok és a természetfelettibe visz, de a Jehova tanúi, nem.
3. Mi hiszünk abban, hogy a Menny és Pokol valóságos, de a tanúk csak a Mennyben hisznek illetve, hogy Isten túl jó, ahhoz, hogy legyen Pokol.
4. Mi hiszünk abban, hogy a Szentlélek egy személy, de ők nem hisznek ebben, hanem úgy magyarázzák, hogy a Szentszellem Isten tevékeny ereje.
5. Mi azzal a céllal hirdetjük Isten királyságát, hogy sok lélek megmeneküljön a Pokoltól, de a Tanúk azért hirdetik az örömhírt, mert azt akarják, hogy növekedjen Jehova Királysága.

Mi a különbség a Pünkösdista és a Katolikus között? Erről nem kell, hogy írjak, hiszen ennyit mindenki tud, legalább is reménykedek benne. De mégis leírok 5 tulajdonságot:

1. A katolikusoknál gyerekkorban keresztelik meg a gyermekeket, míg a Pünkösdistáknál felnőtt korban.
2. A katolikusok a Bibliát szimbolikusan értelmezik, míg a Pünkösdisták szó szerint.
3. A katolikusoknál régies dalok vannak, míg a Pünkösdistáknál újabbnál új dalok jelennek meg.
4. A katolikusok elszokták mondani minden egyes misén a „ Mi Atyánkot…”, míg a pünkösdiek összejövetelén mindig másképpen és a saját szavaival imádkozik.
5. A katolikusok ülve dicsőítik Istent, míg a Pünkösdiek hangosan, tapsolva, és van, hogy táncolva is dicsérik Istent. 

Mi a különbség a római katolikus és az ortodox egyház között?

1. A római katolikusok ülve miséznek, az ortodox állva.
2. A római katolikus vezetője beszél mise közben, az ortdox vezetője ezzel szemben énekel az egész szertartás alatt.
3. A katolikusoknál a szent képek egyszerűbb, az ortodoxoknál túl díszített.
4. A katolikusoknál áldozáskor egy ostyát kapsz, míg egy ortodox paptól egy kanálnyi bort.
5. A katolikusok elfogadják a Pápát, mint Isten közbenjáróját, de az ortodoxiák nem. 

Ezek után bátran felteheti a kedves olvasók a kérdéseket: Akkor most melyik keresztény felekezetnek higgyek vagy melyikhez tartozzak? A válasz az, hogy bármelyiket is követed élj úgy, ahogy Jézus is. Korábban említettem, hogy 4200 vallás van a világon, de a 4201-ik vallás sem fog üdvözíteni, mert attól, hogy vallásos valaki még nem fog a Mennybe kerülni! A népek Istenei bálványok! Nem tudnak örök életet adni! Sem Allah, sem Krrisna, sem Buddha, sem Mária. Csak Jézus egyedül tud minket üdvözíteni, mert ő él! Minden más vallás Istene halott, de Jézus feltámadt! Tudok arról is, hogy van egy inernetes portál, ami megcáfolja ezt az állítást, mert ők azt állítják, hogy más vallás Istenei is feltámadt, és a Bibliát is támadják, hogy sokszor átírták, tele van ellentmondásokkal stb, de ezek mind hazugságok. Az ő fizikai testét ateista tudósok százai keresik, hogy bebizonyítsák, hogy mi keresztények tévedünk. Sok sikert kívánok nekik, mert a mi urunk él! Én személyesen is megtapasztaltam az ő jelenlétét valóságosan egyik napon, de erről sokan hallottatok már. Legalább is, akik személyesen is ismernek. Az Ézsaiás 45:5-ben is ez áll: „ Én vagyok az Úr és több nincs, rajtam kívül nincs Isten! Felöveztelek téged, bár nem ismertél.”

Természetesen vannak hamis vallások, ahogy az elején is lelepleztem őket, de vannak a kereszténységen belül is hamis ágazatok; képmutató, vallásos emberek. Tudnék még erről írni nektek, de nem akarlak összezavarni! Remélem, hogy nem zavartalak össze, hanem megértetted jobban az igazságot, mert Jézus az igazság. Jézusnak van igaza és nem nekem. De akik vele élnek, azok is igazságban élnek. Természetesen azok, akik ál-Jézust követnek vagy más evangéliumot hallgatnak, mind elfognak veszni, de nem a mi dolgunk eldönteni azt, hogy melyik vallás hamis, és most a kereszténységen belülire gondolok, - de nevezhettem volna szektának is vagy felekezetnek is - kinek hogyan tetszik, - hogy elítéljük. Az ítélet Istené! Ez alól senki sem kivétel, mert egy nap te is és én magam is megfogunk jelenni az ő ítélőszéke előtt. Az ítéletről olvashatunk a következő igékben is:
„Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy kiki megjutalmaztassék a szerint, a miket e testben cselekedett, vagy jót, vagy gonoszt.” (2Korintus 5:10 )
Egy másik helyen pedig a következők vannak leírva: 

„Annakokáért menthetetlen vagy óh ember, bárki légy, a ki ítélsz: mert a miben mást megítélsz, önmagadat kárhoztatod; mivel ugyanazokat míveled te, a ki ítélsz.Tudjuk pedig, hogy az Istennek ítélete igazság szerint van azokon, a kik ilyeneket cselekesznek. Vagy azt gondolod, óh ember, a ki megítéled azokat, a kik ilyeneket cselekesznek, és te is azokat cselekszed, hogy te elkerülöd az Istennek ítéletét? Avagy megveted az õ jóságának, elnézésének és hosszú tűrésének gazdagságát, nem tudván, hogy az Istennek jósága téged megtérésre indít? De te a te keménységed és meg nem tért szíved szerint gyûjtesz magadnak haragot a haragnak és az Isten igaz ítélete kijelentésének napjára.
A ki megfizet mindenkinek az õ cselekedetei szerint: Azoknak, a kik a jó cselekedetben való állhatatossággal dicsõséget, tisztességet és halhatatlanságot keresnek, örök élettel; Azoknak pedig, a kik versengõk és a kik nem engednek az igazságnak, hanem engednek a hamisságnak, búsulással és haraggal.” ( Róma 2: 1-8)
 
Tehát nem a mi dolgunk az, hogy ítélkezzünk a másik fölött, hanem tegyünk minél több jót Jézusért. Ha valaki folyamatosan farkasokat keres, és azt keresi, hogy kit és mivel tud vádolni, akkor azt kell, hogy mondjam - annak a személynek a szíve még mindig sötét és gonosz! Nekünk Jézusra kell koncentrálni elsősorban és bűnbánatot tartani! Gyűlölni kell a bűnt és elhagyni a rosszat!

Ha sikerült elgondolkoznod ezeken a kérdéseken, akkor a következő gondolatokkal zárom le a mai napodat: Emlékeztetlek, hogy Jézus visszafog jönni. Bizony nagyon sokan itt fognak maradni, és nagyon rövid időn belül fog ő visszatérni. Mivel nem tudjuk, az idejét mindig készen kell állnunk. Legyünk tehát egy csapatban Jézusért az ő oldalán, mert aki a másik oldalon lesz örök ítéletre fog menni. Erről ír a Biblia! Te melyik oldalon állsz most? Velünk tartasz, vagy ellenünk fordulsz?
 Nem az a kérdés, hogy melyik vallást gyakoroljam, hanem az, hogy ma hány személynek beszéltél Jézusról? Ma hány igeverset olvastál a Bibliából? Hányszor Imádkoztál magadért elsősorban és másokért? Hány lelket sikerült az igazságra vezetned?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Milliárdosok: Mit használ az embernek...?