Sötét Titkok - Boszorkányok ( írás)



Sötét Titkok - Boszorkányok 

Az elkövetkezendő napok során Sátán sötét titkairól fogok értekezni, és videot készíteni, mivel nagyon sokan nincsenek tisztában, hogy mi is az igazság, és nem tudnak különbséget tenni jó és rossz között, de azért is határoztam úgy, hogy ezekről a témáról írok, és videosorozatot készítek, mert közeledik a halloween és a halottak napja is. Az első rész a boszorkányokról fog szólni.

De kik vagy mik is azok a boszorkányok?

A boszorkány szó eredetileg török szó és azt jelenti, hogy nyomni. A török nyelv azonos jelentésű: baszargan, baszirgan szavakból származik, amely az ótörök basz (nyomni) igetőböl származik (ez az eredete a magyar baszni szónak is.) A boszorkány tehát eredetileg olyan lény volt, aki a babonás hit szerint rátelepedik az alvó ember mellére megnyomja ezzel kínzó álmokat idézve elő. Ez a jelentés megmaradt lidérc formájában, vagyis így lett a (lidércnyomás. )

Roald Dahl „ A Boszorkányok” c. művében a következőket írta le a boszorkányokról:

Az igazi boszorkányok hétköznapi ruhákat hordanak, és nagyon hasonlítanak a hétköznapi nőkhöz. Hétköznapi házakban élnek, és hétköznapi állásuk van.”

„Egy igazi boszorkány minden idejét olyan cselszövéseknek szenteli, melyek révén megszabadulhatna a kerületében lakó összes gyerektől. Az a mániája, hogy egytől egyig mindegyiket eltüntesse. Egész álló nap csak erre gondol. Még ha pénztárosként is dolgozik egy szupermarketben, vagy levelet gépel egy igazgatónak, vagy épp egy luxusautót vezet valahol (márpedig ezek közül bármelyiket megteheti), az esze akkor is csak a cselszövésen és a tervezgetésen és a tajtékzáson és a lángoláson és a süvítésen és a vérszomjas, gyilkos gondolatokon jár.”

Kassai Tini szerint a boszorkányok: 

„ A hit szerint olyan mágikus hatalommal bíró lények, akik szempillantás alatt, kedvük szerint változtatják alakjukat. Akaratukkal rontást vagy áldást hozhatnak bárkire. Befolyásolják az időjárást: szárazságot vagy nagy esőzéseket, viharokat okozhatnak, elpusztíthatják a termést, szemük villanásával felégethetik a házakat. Meddőséget, nehéz szülést, esetleg gyermekhalált okozhatnak, miközben persze szexuális aberrációik is közismertek. Az Ördöggel hálnak, de bármelyik férfiembert magukba bolondíthatják, hogy őt és családját tönkretegyék.
Egy más megközelítés szerint a boszorkányok közvetítők az ég és a Föld között, egyféle varázslatos hatalommal is bíró médiumok.”

A boszorkany-biblia.eoldal egyik cikke szerint: 

„A boszorkány ( másképpen boszorka, olyan nő aki természetfeletti démoni képességekkel rendelkezik ) rosszat, betegséget, pusztulást hoz. Modern korunkban a boszorkány fogalom gyakran pozitív értelemben használatos a női nem ügyességét illetve ravaszságát jellemzi, de  negatív értelemben is előfordul gonosz módon viselkedő vagy intrikus nők szidalmazására használják. A gonosz ártó lényekben való hit egyidős az emberiséggel. Ennek a hitvilágnak az egyik szereplője: romlott, borzasztó, vasorrú ártó hatalmú boszorkány.”

A Magyar Néprajzi Lexikon a következőket írja:

„ Fő tevékenysége: a rontó varázslat, bár mások rontásának elhárítására is képes; a varázslathoz és a repüléshez eszközt, az ördögtől kapott, vagy kereszteletlen gyermekek húsából, bizonyos növényekből és egyebekből főzött boszorkányzsírt; megtévesztésből keresztényként templomba jár, de a szentségeket meggyalázza, a szent ostyát az ördögnek viszi. Fő elemei: az Istentől való eltántorodás egyúttal a reálisan létező ördöghöz való csatlakozást is jelenti; az ördöggel kötött szövetség feltétele az igaz keresztény hit megtagadása, így a boszorkány eretnek; az ördög testi kapcsolatban áll híveivel; jellel jelöli ( stigma diabolica); boszorkányszombatokon vesz részt, az istentisztelet parodiájának ábrázolt boszorkányszombat fajtalanságba torkollik; ide valamilyen eszközön, vagy állaton repül, vagy az ördög maga viszi oda; a boszorkány képes állattá átalakulni, állatalakban embert, állatot megrontani ( küldött farkas).” 

A boszorkányok csoportosítása:

Diósszegi K. István 1679-ben megjelent „Kiosztott Talentum” c. prédikációs könyvében a következő csoportokba osztotta a magyar tudományosokat, vagyis a boszorkányokat: 

1.      A boszorkányok, kik az embert megtévesztik, igézettel megégetik, ha akarják meg is ölik.
2.      Bűvös bájolók
3.      Szemfényvesztők
4.      Halottakról tudakozók
5.      Jövendőmondók

Koncz Ibolya Katalin szerint:

„A boszorkányoknak ezenkívül még további fajait különböztethetjük meg: jóslók, varázslók, igézők, rontók, (maleficus), sorsvetők, kántérolók (incantatrices), szemfényvesztők, lidércek, méregkeverők, (venefica), incubók, és női párjaik, succubók. Itt is meg kell jegyezni, hogy ezen fogalmak között pontos határt nem lehet meghúzni. Valamilyen szintű differenciáltságot egyedül a boszorkány és a varázsló között lehet meghatározni, bár a határ itt is elmosódik.”

Kicsivel később leírja, hogy:

„Bizonyos országokban (pl. Oroszországban) különbséget tettek jó (fehér) és rossz (fekete) boszorkányok között. A fekete boszorkányokra itt is jellemző volt a szövetség az ördöggel, aki azért választotta szolgálóinak inkább a nőket, mert a korszak keresztény világában nekik kisebb volt a megbízhatóságuk.”

Pusztay Sándor szerint a boszorkányok hierarchiája a következő csoport szerint léteznek:

1.      Gyermekboszorkányok és be nem avatottak
2.      Boszorkányújoncok
3.      Rangidős boszorkányok és boszorkánymesterek

A német hagyományban a boszorkánylovaglás két különböző képzete ismert:

1.      A boszorkányok seprűn, állaton, boton – gyakran kenőcs nélkül lovagoltak el a boszorkányszombatra, és onnan reggel tértek vissza.
2.      Kiküldik lelküket a találkozásra, ezalatt testük halottként fekszik otthon, de minden sérülés megtalálható, ami a lelkét érte útközben.

Boszorkányok a Biblia szemszögéből:

Ott találkozik a vadmacska a hiénával, és a kísértet társára talál. Csak ott nyugszik meg az éji boszorkány, és ott lel nyughelyet magának.”
- Ézsaiás 34:14 -

Az Ézsaiás 34. fejezetében arról olvashatunk, hogy Isten megharagudott minden népre, ezért elpusztítja ezt a gonosz nemzedéket, vagyis megerősíti nekünk azt, hogy az ítélet nem marad el.
A 14. versszak hangsúlyozza az ítéletet a próféta. Hiszen itt félelmetes pusztulást vázol fel, mert Babilon olyan mértékben fog megsemmisülni, hogy lakosok nélkül marad, s emberek helyett félelmetes fenevadak fognak lakni benne, és mindezek az emberek gonoszsága miatt lesz, de történni fog azért is, mert Sátán változatos megtévesztéseket alkalmaz, amit a boszorkányok sem vesznek észre. De emlékeztetni akarlak, hogy mi már nem leszünk itt, amikor ezek a szörnyűséges csapások sorra kerülnek, mivel előtte meg fog történni az elragadtatás.

Derek Prince klasszikus író, aki világszerte is elismert Biblia tanító a következőket mondja a boszorkányokról:

„ A boszorkányság gyökere a lázadás. És ha bárhol találkozol boszorkánysággal, számíthatsz lázadásra.”

John Ramirez 25 éven keresztül halálosan komolyan gyakorolta a sátánista és a boszorkány kellékeit. New York 3. számú főboszorkánya volt. Immár 15 éve, hogy megtért az Úr kegyelméből, a több százezer dollár értékű varázseszközeit is kidobva, és azóta is leplezi le a sötétség királyságát, a sátánizmust, a boszorkányságot, mágiát, mindenütt, ahol az Úr vezeti.
Egyik bizonyságában elmondja, hogy mi történik, amikor valaki elmegy egy jóshoz. Elmondja ugyanis azt, hogy ilyenkor az történik szellemben, hogy a jósnő vagy jós gonosz szellemeket küld ahhoz a személyhez, aki felkereste azt. Utána valóban megtörténik a keresett személlyel a megjövendölt csapások, aki ezután ismét visszamegy a boszorkányhoz és leveszi a rontást igen nagy összegért. Micsoda megtévesztés? Érdemes megnézni az eredeti bizonyságot, ami a forrásban megtalálható. 

Summa:

Hosszabban is értekezhettem volna a boszorkányokról, de ez egy sorozat lesz, és úgy határoztam, hogy egyelőre első részként elég lesz ennyit tudni a kedves követőknek! Mielőtt lezárnám, ezt az értekezést szeretném kiemelni azt, hogy nincsenek jó és rossz boszorkányok! Ha eddig ezt hitted, akkor el kell felejteni! Ha te keresztény vagy és valóban szeretnél üdvözülni, akkor célszerű megtanulni különbséget tenni rossz jó között. Ahogyan nincsenek jó és rossz démonok ugyanúgy nincsenek jó és rossz boszorkányok. Jegyezd meg jól, hogy a rossz akkor is rossz fog maradni, ha jónak látszik! Ha hívő vagy akkor nem fogod utánozni a világot és megtartani a halloweenes szokásokat, de az ilyen jellegű partykat is kerülni fogod. Az angolszász országokban és az Egyesült Királyságban divatos lett, de kezd átterjedni Magyarországon is ezek a gonosz szokások. Isten, ahogy régebben is megtiltotta ugyanúgy most is megtiltsa minden ilyen jellegű szokásokat, de erről a következő részben fogok írni, illetve beszélni. Addig is kívánok további sikeres hadviselést, hiszen a következő napokban nagyon intenzíven fog működni a szellemvilág!

források:
Irodalom: Pusztay Sándor: Szerelmi varázslás, Boszorkányos Praktikák


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Mi várható a jövőben? - Milyen lesz a 2021- es év?

Milliárdosok: Mit használ az embernek...?