Apokalipszis - A venezuelai apokalipszis az a jövő apokalipszise




„ Tehát erőszak, fosztogatás és zavargások lesznek világszerte.”- írta David Wilkerson a kevésbé ismert próféta, aki már elköltözött az Úrhoz 2011-ben.
És valami valóban elkezdődött, mert fosztogatások és zavargások vannak Venezuelában is már évek óta.
Ami lejátszódik Venezuelában, kicsiben, az hamarosan az egész glóbuszon megfogjuk tapasztalni. Venezuela apokalipszise, az a Föld apokalipszise is. Sőt amikor kiöntetik a harag csészéi az maga a Pokol lesz, de mi ekkor már nem leszünk itt. Fellélegezhetünk!
Mi történt Venezuelában? Nézzük meg néhány fontos, megrázó eseményt:

- Venezuela teljes politikai és gazdasági válságba süllyedt. Ennek oka az olaj árának világpiaci zuhanása. És hogy kinek a számlájára írható fel, hogy emelkedett az olajpiaci árzuhanás? Szaúd-Arábia? Netán az USA? A kettő együtt Oroszország ellen? Nem tudjuk pontosan, de a globális játékosok is a legnagyobb vesztesei lesznek a háborúnak, ami közel már 6000 éve tart!

-          A gazdasági válság következtében 1 kg. csirkehús 24. 000 Ft-ba kerül. 1 kg. kukoricaliszt pedig több mint 5000 Ft. Egy ebéd ára 1500 bolívár, azaz 41 782 Ft.

-           A gazdasági válság miatt WC papír sincs az üzletekben.

-          Mivel elfogyott a cukor, ezért leállt a Coca- Cola gyártás.

-          Nincs árpa, ezért leállítottak a sörgyártást is.

-           Az államkasszában arra se maradt pénz, hogy pénzt nyomtassanak.

-          A venezuelai lakosoknak nincs gyógyszerük, sokuknak áramuk sincs, a gyerekek pedig éheznek.

-          A legszörnyűbb ezek közül mind, hogy néhány lakos kutyákra, macskákra, galambokra vadásznak, hogy enyhítsenek az éhségükön.

-          A legfrissebb információk szerint még mindig nem lábalt ki Venezuela a válságból, sőt rosszabb lett a helyzet, mert a 24.hu szerint több, mint félmillióan elmenekültek Venezuelából  a szomszédos Peruban.

-          William Spindler az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) szóvivője arra is felhívta a figyelmet, hogy a kivándorlás az elmúlt hat hónapban felgyorsult, mivel már hárommillió venezuelai menekült el hazájából az országot sújtó politikai és gazdasági válság miatt. A kivándorlás fő okai közé tartozik az élelmiszer- és a gyógyszerhiány, a hiperinfláció és az erőszak. A kivándorlók többsége 2015 óta hagyta el Venezuelát - közölte csütörtökön az ENSZ.


Már évek óta figyelem a venezuelai híreket, mert Venezuela állama egy tükröt mutat nekünk, keresztényeknek, hogy mire kell számítanunk az elkövetkezendő években, mert ami megtörténik Venezuelában az hamarosan globálisan is megtörténik. Csak gondoljunk bele, hogy mi lesz, ha Magyarországon is lesz válság? Márpedig a következő nagy világválság sokkal rosszabb lesz, mint az 1929-es válság, de rosszabb, mint a 2008-as is!
Ne csodálkozzatok, ha azt is elárulom, hogy elfog jönni az a sötét nap is, amikor nem evangelizálhatunk, vagy amikor nekünk is el kell hagyni a hazánkat, és ezzel elkezdődik életünkben egy új korszak! El fog jönni az a nap is, amikor nem lesz áram, se internet, se élelmiszer, se víz. Ugye milyen borzasztó? De nem folytatom tovább…

Felmerül a kérdés az olvasóban, hogy mi a megoldás? Lesz-e jobb?  Tudok-e jó híreket is közölni vagy továbbra is elakarom venni az életkedvedet?
 A helyzet az, hogy minden csak rosszabb lesz. Bárcsak tudnék jó hírrel szolgálni, de sajnos nem ez a helyzet! A dolgok éppen hogy csak elkezdődtek, és nekünk, Keresztényeknek fel kell készülni és ébernek kell lenni és imádkozni kell, de mást nem nagyon tehetünk!
Természetesen a kérdésre a válasz sok rétegű lehet, de én most a Biblia szemszögéből válaszoltam.
Néhány évvel ezelőtt a kormány is tett az ellen, hogy ne legyen több zavargás az apokaliptikus államban. Bevezették az új lenyomatos fizetést, de ez csak előképe annak, hogy milyen események lesznek az elragadtatás után. Hitem szerint mi már nem leszünk itt, amikor a mélységből feljövő fenevad bevezeti az ő bélyegét a 666-os számot és üldözni fogja azokat, akik nem hajlandóak behódolni neki.
De vegyél egy nagy levegőt, mert nagyon előre szaladtunk időben, és mi még nem tartunk ott, és ez azt jelenti, hogy van még időnk felkészülni és őrt állni. Adj hálát Istennek mindenért! Bár meglehet, a gonoszság megfog sokasodni és emiatt a nyomorúság is, de lesz egy nap, amikor helyét keressük a gonoszságnak, de sehol se találjuk majd.
Mielőtt Jézus eljön értünk, a káosz megfog sokasodni, de a következő igeverssel nyugtatom meg a kedves olvasókat:

„Egy kevés idő még és nincs gonosz; nézed a helyét és nincsen ott.”
( Zsoltár 37:10)



források:



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Mi várható a jövőben? - Milyen lesz a 2021- es év?

Milliárdosok: Mit használ az embernek...?