A depresszió ellenszerei Part 5: Démonok és a Mérgek




A depresszió ellenszerei
Part 5: Démonok és a Mérgek


Mintegy 263 A/4 oldal, 25 órányi időegységű, 4 író gondolatát fogom egybe sűríteni az elkövetkezendő sorokban, ahogy eddig is megszokhatták a kedves Olvasók! Hiszen oldalam és a csoportom előadásmódja sokszor reklámszerű. Másképp nem is lehetne visszaadni azt a sok mennyiségű információt, amivel rendelkezek. A múltkor 2 íróból írtam összehasonlító elemzést: Derek Prince és Ellen G. White - habár összeollózott alkotásról inkább lehetne beszélni, minthogy összehasonlító elemzésről – most viszont 4 író tollából fogok fúziós-elemzést írni. Reménykedek abban, hogy most sikeresebb leszek Dr. Arnold Fruchtenbaum, C. Peter Wagner, Bill Subritzky, Asa Alonzo Allen keresztény hatalmasokból 2-3 oldalas reklámfúziót írni. Ha van hetente 5-10 perced, akkor megkérlek, hogy tarts velem.

A Démonokról 5 tény

1. A Démonok valóságosak!
2. Tele van a levegő Démonokkal, ahogy Angyalokkal is. ( Ne ijedj meg!)
3. Nem fantáziaszüleménye, hanem teremtett lények! ( Ne is foglalkozz azokkal, akik elmebetegnek vagy örültnek fognak bélyegezni, hogy hiszel ezekben!)
4. Ezeket nem az Egyház vagy a Vallás találta ki!
5. Különféle alakú és méretű Démonok vannak! - (Erre később visszatérek.)

A Démonok jelleme és nevei

Bill Subritzky a következőket írja le:

„ A Sátán láthatatlan levegőbeli uralkodókat és hatalmasságokat helyez minden egyes nemzet és város fölé, az egymás alá rendelt hatalmi pozíciók kialakítása szerint, le egészen a démonokig, amelyek a földön járnak és otthont keresnek maguknak. Sóvárognak egy tisztátalan test után, hogy benne lakhassanak. Ezek a szellemi lények arra törekednek, hogy országok, városok, sőt egyházak és gyülekezetek fölött uralkodjanak azáltal, hogy magukkal hozzák az olyan démoni erők hordáit, mint az irigység, féltékenység, hitetlenség, gőg, kéjvágy és nagyravágyás. Ezek az egymásra épülő hatalmi szintek magának a Sátánnak vannak alárendelve, és az ő irányítása alatt működnek.”

Tehát egyes Démonok nevei: féltékenység, irigység, kéjvágy, Gőg, stb. Majd később a következőkről ír:

„A démonok test nélküli szellemek. Sóvárognak azután, hogy valamilyen testben
lakhassanak, mert így a megkaparintott testet a saját céljaikra használhatják és
megvalósíthatják kívánságaikat. Arra a meggyőződésre jutottam, hogy minden egyes bűn mögött van egy démon, és ha folyamatosan ebben a bűnben élünk, akkor megnyitjuk magunkat ez előtt a démon előtt. Igaz ez az önkielégítésre, a kéjvágyra, és egy sor más olyan bűnre, amely addig a mértékig fokozódik, hogy végül megkötöz minket.”

Asa Alonzo Allen a következőket írja le a Démonok jelleméről: 

„A mai világban emberek ezrei felett uralkodnak démonok, befolyásolják, vezetik őket, zsarnokoskodnak felettük, bár megszállottnak nem nevezhetjük őket. Annyira elnyomhatják, megkínozhatják az embereket a démonok, hogy alig lehet az ilyen életet megkülönböztetni a megszállott élettől. A démonok híresek arról, hogy ők, az Isten Igéjét ellopják. Démonok vakságot okozhatnak, hallásodat megrabolják, megnémíthatnak, megköthetik, testedet és nyomorékká torzíthatnak. A démonok úgy kergethetnek, mintha ostor suhogna mögötted, de szelíd módon is vezethetnek abba az irányba, amelyikbe ők akarnak terelni téged. A démonok kényszeríthetnek téged, hogy vagy ruhátlanul járkálj, vagy olyan ruhákat viselj, amelyek a földet söprik. A démonok tolvajjá, rablóvá tehetnek téged. Ők azok, akik az embert öngyilkosságba kergetik. A démonokat lehet felelőssé tenni azért, hogy sokan börtönbe, vagy az őrültek házába kerültek.”

De vannak egészen különlegesebb nevei is a Démonoknak. C. Péter Wagner a következőkről számol be:

„Paul Lehmann, a Christian and Missionary Alliance zairei misszionáriusa, a közelmúltban közzétette azoknak a démonoknak a névsorát, amelyeket egy Tata Pembele nevű varázslódoktorból űzött ki. Ez olyan neveket tartalmaz, mint az Ősök Őre, az Utazás Szelleme, a Halottak Táplálója, a Varázslástól Megmentő, a Halott Hangja, a Betegség Terjesztője, Bénító, Vízben Pusztító, Gyógyító és sok más. Rajtuk keresztül a varázslódoktor nagy hatalmat tudott gyakorolni.” 

A Démonok eredete

A 4 íróból csak hárman tesznek erről említést:

Kezdjünk is Asa Alonzo Allennel:

„Ami az eredetét illeti, az bizonyos, hogy teremtett lény. Míg Isten akaratát törekedett teljesíteni, semmi rossz nem volt a világmindenségben. De amint a saját akaratát akarta érvényesíteni, elbukott és elcsábított másokat is, hogy fellázadjanak Isten hatalma ellen. A démonok, amelyek ma is a világban vannak, bukott angyalok, melyek egykor mennyei lények voltak. Lucifer vezetése alatt az angyalok egyharmada lázadt fel a Mindenható Isten ellen és a mennyből ledobatott. Jel. 12,4.”

Bill Subritzky a következőkről ír a Démonok származásáról:

„Különböző magyarázatok születtek a démonok eredetéről. Egyesek úgy gondolják,hogy bukott angyalok, akik követték a Sátánt a lázadásban, mások úgy vélik, hogy az „Isten fiaitól” és az emberek leányaitól származnak (1Mózes 6.2), de bármilyen természetű lények legyenek is, mindig emlékeznünk kell arra, hogy egymás alá rendelt hatalmi szinteket alkotnak, amelyeknek csúcsán maga a Sátán áll. Alatta helyezkednek el a démonok, a tábornokoktól kezdve le egészen a szürke közkatonákig. A démonok állandó lázadásban vannak Istennel szemben, és csak a Sátánt ismerik el uruknak. A köztük működő legnagyobb
összetartó erő a félelem és az erőszak. A Sátán a félelmen keresztül uralkodik rajtuk.”

Dr. Arnold Fruchtenbaum a következőkről ír:

„A démonok eredetét vizsgálva szükségszerű két csoportra osztani őket: a szabadon és a rabságban lévő démonok csoportjára. Végső soron minden démonnak – akár szabad, akár fogságban lévő – ugyanaz az eredete, ők azok az angyalok, akik Sátán bukásakor vele együtt elbuktak. Eredetileg az összes démon szabad démon volt, ám közülük néhányat azóta bezártak. Fontos emlékeznünk erre a különbségre.”

A Démonok alakja jelen világunkban:

Igen sokféle formában és nagyságban vannak jelen, bűzt árasztanak, és a legnagyobbaknak közvetlen a sátán parancsol. 

Vannak: 

- viperához hasonlóak, /Kígyók, viperák fajzata! Hogy is kerülhetnétek el a kárhozat büntetését? Mt 23.33/
- kígyó testűek,
- patkányszerűek,
- szárnyas barnamedve formájú, agyaras szőrös pofájú, denevérfejű szörnyeteg, mélyen ülő szemekkel
- majomszerű, aprófejű, hegyes arcúak.

A Démonok tevékenységei

Feladataik sokfélék, lehetnek:
- kísértők
- csaló és hitető szellemek
- megtévesztők, ámítók,
- megláncoló és pokolba kísérők / tompa sárgás fényük van
- kínoztatásokat végrehajtók,
- betegségeket keltő ördögök.

Dr. Arnold Fruchtenbaum a következőkről ír ezzel kapcsolatosan: 

„A démoni tevékenység történetét alapvetően négy területre oszthatjuk. Először kismértékű tevékenység volt jellemző I. Mózestől az evangéliumokig. Másodszor, az evangéliumi időkben hatalmasan megnövekedett a démoni tevékenység. Harmadszor, Apostolok Cselekedetétől a nyomorúságig csökken a démoni tevékenység. Negyedszer, a nagy nyomorúság ideje alatt a démoni tevékenység ismételt, hatalmas megnövekedése lesz megfigyelhető.”

Arnold és Subritzky írnak még arról is, hogy mély depresszió a Démonok egyik tünete. 

Sajnálattal közlöm nemes Olvasó, hogy lejárt az 5-10 perces reklámfúziós előadás ideje. Éppen, hogy csak írtam a Démonokról. Nagyon sok titokról nem számoltam be, de ezek maradjanak az én titkaim. A következő részben jobban megfogjátok érteni, hogy hogyan is kapcsolódnak Lucifer és a Démonok a mérgekhez, ha most nem is. Több mint valószínű, hogy a következő részben videotechnikát is befogok vezetni, hogy minél több kábszerest, alkoholistát, nikotinfüggő és más függőségben lévőket elérjek. Még két dologra szeretnélek megkérni, és hagyom, hogy folytasd eddigi munkádat:

1. Imádkozzatok értem, hogy ne támadjanak meg a Démonok, mert ők semminél sem tudnak jobban utálni, mint akik leakarják leplezni őket.
2. Az elkövetkezendő esszéket és videokat osszátok meg, hogy minél több személyhez eljusson az igazság!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Mi várható a jövőben? - Milyen lesz a 2024-es év?

Mi várható a jövőben? - Milyen lesz a 2021- es év?