Keserű Valóság – Egyre veszélyesebb kereszténynek lenni




Keserű Valóság – Egyre veszélyesebb kereszténynek lenni


Az Index.hun január 27-én megjelent egy cikk, amely arról szólt, hogy a Fülöp-szigetek déli részén két pokolgép robbant fel! Az egyik mise közben, a másikat mentés közben hozták működésben a terroristák. A robbantásban 27-en meghaltak és 77-en sérültek meg. 

Több, mint egy hónappal később a 24.hun megjelent egy cikk, amely szerint a nyugat-virginiai Coal City tűzoltósága március 3-án kaptak riasztást arról, hogy kigyulladt a település egyik temploma. Ezzel nem is írnak semmi újdonságot, de később szó esik arról, hogy amikor sikerült eloltaniuk a tüzet különös dolgot vettek észre. De vajon mitől lehet különös abban, hogy eloltsák a tüzet?
A tűzoltásban nem különös, de sokkal érdekesebb, ami ezután történt, mert a cikk szerint idézem:

„ Miközben a templom berendezése teljesen megsemmisült, az épületben található bibliák és feszületek teljesen épek maradtak.” 

Később pedig írnak arról, hogy egyelőre nem tudják, hogy mi okozta a tüzet, de a facebookon a képek alá többen is hozzászóltak, hogy ők is tapasztaltak ehhez hasonlót, amikor egy-egy tűzesetnél a helyszínen található bibliáknak semmi baja nem lett.

A 888.hun ma megjelent egy cikk, amely arról szól, hogy naponta 11 keresztényt ölnek meg, miközben itthon és külföldön a migránsok helyzetéről vitáznak. 

Sümeghi Lóránt szerint 2017-hez képest tavaly 14 százalékkal növekedett a keresztényüldözések száma.  

Az ENSZ szerint 193 hivatalosan elismert országból 50 ország veszélyes a keresztények számára. Ez valóban félelmetes arány. 

Ezután megjelennek néhány félelmetes adat az 50 országról, a 2018-as kimutatás szerint:

    -       4 136 keresztényt gyilkoltak meg pusztán a hitük miatt;
    -       2 625 keresztényt ítéltek el, börtönöztek be vagy tartottak fogva tárgyalás nélkül;
    -       1 266 keresztény templom és imahely szenvedett el fizikai támadást;
    -       és 215 millió (!) hívőt ért valamilyen hátrányos megkülönböztetés, abúzus vagy bántalmazás.
Később pedig a Szerkesztő felsorolja azokat az országokat, amelyek a legveszélyesebbek a keresztények számára:

Extrém, életveszéllyel járó üldöztetés (sorrendben): Észak-Korea, Afganisztán, Szomália, Líbia, Pakisztán, Szudán, Eritrea, Jemen, Irán, India, Szíria.” 

„ Nagyon magas veszéllyel járó üldöztetés (sorrendben): Nigéria, Irak, Maldív-szigetek, Szaúd-Arábia, Egyiptom, Üzbegisztán, Mianmar, Laosz, Vietnam, Közép-afrikai Köztársaság, Algéria, Türkmenisztán, Mali, Mauritánia, Törökország, Kína, Etiópia, Tádzsikisztán, Indonézia, Jordánia, Nepál, Bhután, Kazahsztán, Marokkó, Brunei, Tunézia, Katar, Mexikó, Kenya.” 

„ Fokozott veszéllyel járó üldöztetés (sorrendben): Oroszország (Csecsenföld), Malajzia, Kuvait, Omán, Egyesült Arab Emírségek, Srí Lanka, Kolumbia, Banglades, Palesztina, Azerbajdzsán.”

Keserű Igazság:

Bár jól lehet, hogy veszélyes időket élünk és egyre veszélyesebb lesz hívőnek lenni, miközben közeledünk az utolsó napok felé, de nem feledkezhetünk meg Jézus ígéreteire. Már csak azért sem feledkezhetünk meg az ő ígéreteire, mert az alábbi igevers szó szerint is beteljesedett: 

De az Úr beszéde megmarad örökké. Ez pedig az a beszéd, amely néktek hirdettetett.
-       1Péter levél 1:25 -


Források:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mi várható a jövőben? - Milyen lesz a 2024-es év?

A halál rejtélye

Mi várható a jövőben? - Milyen lesz a 2021- es év?