Keserű valóság - Meghökkentő dolgot tett egy fokvárosi férfi, amire az egész menny is felfigyelt




Keserű Valóság – Meghökkentő dolgot tett egy fokvárosi férfi, amire az egész menny is felfigyelt


A Daily Mail-ben jelent meg elsőként az a meghökkentő hír, hogy ez év nyarán a Dél-afrikai Fokvárosban lévő egyik benzinkútnál egy nő véletlenül otthon felejtette a pénztárcáját, ezért kénytelen lett volna gyalogolni. Csakhogy a férfi, akinél tankolt a nő nem engedte meg.


A benzinkutasnak eszébe jutott ugyanis az, hogy egy fiatal párt, Johanco Fleischman-t és Jessica Khun-t agyonlőtték az út szélén, miután kifogyott autójukból a benzin. Arra gondolt, hogy Dél-Afrikában veszélyes dolog lerobbanni, ezért nem engedte a Férfi lelkiismerete, hogy üres tankkal engedje elmenni a nőt.  A történet itt véget érhetett volna azzal, hogy a nő békésen hazamegy.
Csakhogy a 21 éves nő: Monet van Deventer annyira másnak érezte magát, hogy a férfi 1800 ft-ért tankolt neki, és annyira megjött az életkedve, hogy érezte a pénzt, amiből a férfi a saját pénzéből tankolt, azt visszakell, hogy adja neki. Így a nő még aznap visszament a benzinkutashoz, hogy rendezze adósságát. De a benzinkutas nemes egyszerűséggel nem fogadta el. 

Monet van Deventer még mindig alig akarta elhinni, hogy léteznek ilyen jó emberek is, ezért kitalálta azt, hogy egy adománygyűjtő oldalt állít fel és ott megírja a benzinkutas férfi csodás cselekedetét. 

Mbele, amikor megtudta, hogy az adománygyűjtésen több mint kilencmillió forintot dobtak össze – merem állítani, hogy szintén meghökkent.
Nkosikho Mbele története helyi hír lett egyrészt azért, mert gyakorlatilag pillanatok alatt lett nagyon gazdag, másrészt azért, mert az önzetlensége tette azzá. 


A Blikk.hu szerint így nyilatkozott az esetről:

„ - A hölgynek nem volt elég pénze, hogy biztonságosan beutazhasson a munkahelyére. Tudom, milyen veszélyes a környék, ahol át kellett hajtania, és az istenbe vetett hitem azt mondta, nem engedhetem el így, úgyhogy kifizettem neki a benzint. Boldog voltam, mikor láttam elhajtani, és tudtam, hogy biztonságosan megérkezhet oda, ahova tart. Nem is sejtettem, hogy ekkora áldásban lesz részem azért cserébe, amit tettem.” 

Keserű valóság: A cikket elolvasva a következő ige jutott szembe:

„ Szeretett barátom, ne a rosszat kövesd, hanem a jót. Aki jót cselekszik, az Istentől van; aki pedig rosszat cselekszik, nem látta az Istent.” 

- János Harmadik levele 1:11 -

 Nkosikho Mbele története, amire az egész menny is felfigyelt - egyben egy példa is nekünk, hogy mi is így éljünk. Bár a világban sok a hitetlen, szélhámos, narcisztikus személy, és gonosz emberek is vannak, de mi keresztények próbáljunk meg megtenni azt a legkisebb jó dolgot is, amit megtudunk tenni. Lehet, hogy mi nem leszünk milliomosak attól a kicsi dologtól, de a mennyben igen is értékelik az ember legkisebb cselekedetét is. Higgyétek el, hogy ez ténylegesen így vis van! Ne felejtsük el Jézus szavait sem, hogy nagy jutalmak lesznek a mennyben, ha kitartóak leszünk.
Keresztények kívánok mindenkinek továbbra is kitartást és tegyünk meg minél több jó dolgot!


Források:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Milliárdosok: Mit használ az embernek...?