Útmutatás az önkormányzati választásokhoz - Kit válasszak meg polgármesternek és képviselőnek?




Útmutatás az önkormányzati választásokhoz

Kit válasszak meg polgármesternek és képviselőnek?

Már csak két hét maradt vissza az önkormányzati választásig, és úgy határoztam, hogy írok erről a témáról is, mert sokan lámpalázban égnek, és nem tudják eldönteni, hogy kit is kéne megválasztani, és tudom, hogy nagyon sokan bizonytalanok is ebben. Ez a rövid esszé jellegű sorozatom csak három részes lesz, és talán készítek egy rövid videot vagy podcastot is, ahol összefoglalom a leírtakat. Bármit is szeretnék, elsősorban rábízom ezt a munkát arra a személyre, aki elhívott erre! A keresztény olvasók érteni fogják az előző mondatot!

Először is gratulálni szeretnék az alsószentmártoni lakosoknak, hogy már megint tudtunk elsők, lenni abban, hogy innen indul a legtöbb egyéni képviselő. Megjegyzem ez szarkazmus volt, mert nem a rossz dolgokban kellene szerepelnie Alsószentmárton neve, hanem a jó dolgok listáján kellene, hogy felkerüljön ez az igen egyedi és különleges község.

Bővebb információ az alábbi linken olvasható:

 Erre azért is hívom fel a többi olvasók figyelmét, mert a csoportom eredetileg az alsószentmártoni lakosok miatt készült, és tudom, hogy nagyon sok falubeli is követi a csoportomat, de később csatlakoztak mások is és most egyre többen, országszerte figyelik heti rendszerességgel a csoportomat és az oldalaimat is. De nem erről szeretnék írni, hanem ez csak egy rövid háttér információ volt az új tagok miatt. 

Na de térjünk vissza arra a kérdésre, hogy kit válasszunk meg polgármesternek és képviselőnek? Mit ír erről a Biblia, mert akár elhiszi, akár nem a Befogadó, de erre a kérdésre is válaszol Isten igéje.
A Példabeszédek 29. fejezetében a következőket olvashatunk:

„ Aki a feddésekre is nyakas marad, egyszer csak gyógyíthatatlanul összetörik. Mikor gyarapodnak az igazak, örül a nép, mikor pedig az istentelen uralkodik, sóhajtozik a nép. Aki szereti a bölcsességet, megvidámítja apját, aki pedig a paráznákhoz csatlakozik, elveszti vagyonát. Igazsággal erősíti meg a király az országot, de aki ajándékot fogad el, az romlásra juttatja.

Egy másik fordítás szerint:

„ Ha az igazak jutnak hatalomra, örül a nép, de ha a bűnösök uralkodnak, nyög a nép.”

Tehát amennyiben elfogadjuk Isten igéjét tényként, akkor máris megtudtuk azt, hogy nagyon rosszul gondolkodtunk és a kérdés is rossz volt! Miért is volt rossz kérdés?
Azért kedves Olvasó, mert Isten mindig olyan vezetőt fog adni egy adott községnek, városnak, népnek, nemzetnek, amilyet meg is érdemelnek. Ha tudunk a sorok között olvasni, akkor megtudtuk ezt a csodálatos igazságot. De hadd tegyek fel egy jobb és sokkal izgalmasabb kérdést: Mi kell, ahhoz, hogy egy adott csoportnak, népnek, nemzetnek jobb vezetője legyen?

Ehhez lapoznunk kell a János első levelének első fejezetéhez. Szeretnélek, megkérni a következő sorokat lassan olvasd el magadban vagy hangosan:

„Ez pedig az az üzenet, amelyet tőle hallottunk, és hirdetünk nektek, hogy az Isten világosság, és nincs benne semmi sötétség. Ha azt mondjuk, hogy közösségünk van vele, és a sötétségben járunk, akkor hazudunk, és nem cselekedjük az igazságot. Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől. Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. Ha azt mondjuk, hogy nem vagyunk bűnösök, hazuggá tesszük őt, és nincs meg bennünk az ő igéje.”

Tehát a fenti igeversek alapján megtudtuk azt, hogy nincsen tökéletes ember, de Jézus tökéletes volt. Mi kell ahhoz, hogy egy népnek, nemzetnek jobb vezetője legyen? Bűnbánatot kell tartania és elhagyni a bűnt. Továbbá keresnie kell Istent minden egyes áldott nap, ha ezt megtesszük, akkor biztos vagyok benne, hogy Alsószentmártonnak és más községeknek, városoknak jó vezetőjük és képviselőjük lesz. De ha nem, mert a szabad akarat elve alapján ez is megtörténhet, ha nem térnek meg, ha nem tartanak bűnbánatot, ha nem hagyják abba eddigi bűnös életüket, akkor a nép nyögni fog, ahogy korábban is olvashattunk a Példabeszédek 29. fejezetében.

Hamarosan folytatom…



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Milliárdosok: Mit használ az embernek...?