Útmutatás az önkormányzati választásokhoz - Kire szavazzak október 13-án?



Útmutatás az önkormányzati választásokhoz
Kire szavazzak október 13-án?

Már csak 6 nap van vissza az önkormányzati választásig és nagyon sokukban él egy döntés és ez alapján fog szavazni október 13-án. Sokan azt hiszik, hogy az általuk képzelt vagy vélt választás, döntésük a jó, de valójában nincs jó döntés, mert manapság rossz és rosszabb, farkas és vérfarkas között, szélhámos és szélhámosabb között kell választani. De ha már nincs jó, akkor kiket válasszak meg - kérdezheted? A kérdésemre az a válaszom, hogyha már a rossz és rosszabb között kell választanunk, akkor nem marad más hátra, mint a kisebb rosszat megválasztani. Igen ám, de mindenkinek más lesz a rossz, mivel az ő világképe alapján úgy határoz, hogy az adott polgármesterjelölt vagy képviselőjelölt a jó. Ahhoz, hogy különbséget tegyünk jó és rossz között elő kell vennünk a Bibliát, mert ez az igazságnak a mérőzsinórja. Aki nem szokott olvasni Bibliát az soha nem fogja megtanulni, hogy különbséget tegyen jó és rossz között, farkas és bárány között, esetleg bárány és farkasbőrbe bújt bárány között. 

Felhívom a figyelmet arra is a kedves befogadókra, hogy Isten már eldöntötte, hogy ki lesz az adott község, város polgármestere és képviselői, noha úgy tűnik, hogy az emberek szavaznak szabad akaratukból. Bizony Isten képes arra is, hogy az emberi szívet használja az ő szent akarata megvalósításában. Hihetetlen, de igaz! Most nem akarom ezt bővebben kifejteni, de talán a következő részben igen. 

Most viszont olvassuk el közösen a következő igeverseket a Nehémiás első fejezetéből:

És mondék: Kérlek Uram, mennynek Istene, nagy és rettenetes Isten! Ki megtartja a szövetséget és irgalmasságot az őt szeretőknek és az ő parancsolatait megtartóknak;

Oh, legyen figyelmetes a te füled, és szemeid legyenek nyitva, hogy meghallgassad a te szolgádnak könyörgését, melylyel én könyörgök most előtted nappal és éjjel Izráel fiaiért, szolgáidért, és vallást tészek az Izráel fiainak bűneiről, melyekkel vétkeztünk te ellened, én is s az én atyámnak háza vétkeztünk!

Felette igen vétkeztünk ellened, és nem tartottuk meg a parancsolatokat, és a rendeléseket és a törvényeket, melyeket parancsoltál volt Mózesnek a te szolgádnak.

Oh, emlékezzél meg arról a beszédről, melyet parancsoltál Mózesnek, a te szolgádnak, mondván: Ha ti vétkeztek, én meg elszélesztelek titeket a népek között;

Ha pedig megtérendetek hozzám és megtartjátok parancsolataimat és cselekeszitek azokat: még ha az égnek utolsó szélén volnának is szétszórt gyermekeitek, onnan is összegyűjtöm őket és beviszem arra a helyre, melyet választottam, hogy lakozzék ott az én nevem!

És ők a te szolgáid és a te néped, akiket megszabadítottál a te nagy erőd által és a te erős kezed által!

Kérlek oh Uram, legyen figyelmetes a te füled a te szolgádnak könyörgésére és szolgáidnak könyörgésökre, akik kívánják félni a te nevedet, és adj, kérlek, jó szerencsét most a te szolgádnak, és engedd, hogy kegyelmet találjon ama férfiú előtt. Én ugyanis a királynak pohárnoka voltam.

Az első dolog, amit érdemes megtudni, hogy Nehémiás I. Artaxerxész perzsa király főpohárnoka, illetve Júda perzsa tartomány helytartója volt egy ideig. 

A második dolog, amit érdemes tudni, hogy a könyv szerzője vagy Nehémiásnak tulajdonítsák vagy ismeretlen. 

A harmadik dolog, hogy Nehémiás története a babiloni fogság után tehető. A fenti idézet alapján megtudhattuk, hogy Nehémiás Istenhez könyörgött az ő népéért, ezért nekünk is ezt kell tennünk.

Kedves Befogadók a fenti igeversek alapján szeretnélek megkérni, hogy tartsunk bűnbánatot és valljuk meg bűneinket, hogy Isten jó vezetőket adhasson nekünk! Továbbá kérjük tőle azt is, hogy tanítson meg bennünket arra, hogy különbséget tudjunk tenni jó és rossz között! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Milliárdosok: Mit használ az embernek...?