Menny és Pokol titkai – Mennyei Titkok, avagy igaz történetek a Mennyről: ötödik rész




Menny és Pokol titkai – Mennyei Titkok, avagy igaz történetek a Mennyről: ötödik rész

Háttér információ: Tini koromban sokszor kerestem a választ a kérdéseimre: Milyen a Menny? Milyen a Pokol? Mi történik a halál után? Akkoriban sok személytől megkérdeztem: a szüleimtől, nagyszüleimtől, egy paptól, egy pedagógustól, egy másik tanártól, de egyikük sem adott kielégítő választ, sőt nem tudtak válaszolni a kérdéseimre. Most viszont mintegy 15 év után és 10 éves kutatás után már én vagyok az, aki válaszol nektek ezekre a kérdésekre. Bár jól lehet, hogy általam több százan megtudjátok, hogy milyen a menny és a pokol, de még mindig nagyon sok keresztény nem tudja. Ennek nyilván több oka is lehet, de örülök, hogy áldás lehetek azok számára, akik megakarják tudni az igazságot ezekről is.


5. Tapasztalati tudósítás

2.Kor. 5,10: Mert mindnyájunknak leplezetlenül kell odaállnunk a Messiás/Krisztus ítélőszéke elé, hogy mindenki megkapja, amit megérdemel, aszerint amit e testben cselekedett: akár jót akár gonoszat.

A Menny Királyságában láthattuk az új Jeruzsálemet, amelyről a Ján. 14,2-ben olvasunk:
Az én Atyám házában sok hajlék van. Ha ez nem így volna, mondtam volna-e nektek:
Elmegyek helyet készíteni a számotokra? Láttuk a mennyei várost és bementünk - az egy
valóságos, csodálatos város! Jézus ott készíti számunkra az otthonainkat.
Láttuk, hogy a ház tulajdonosának a neve a ház előtt olvasható. Ez a város még nincs benépesedve, de készen áll számunkra. Szabad volt a házakba bemennünk, és belülről megtekinteni. Amikor később elhagytuk a várost, elfelejtettük, amit láttunk - az emléke elvétett az emlékezetünkből. Arra azonban emlékezünk még, hogy a házak oszlopai drága fém és kő díszítéssel voltak megmunkálva - tiszta aranyat is tartalmazott.

Az arany ebben városban úgy néz ki, amint a Bibliában írva van felőle - szinte átlátszó és ragyogó. A Földön lévő arany a mennyeivel ragyogásban és szépségben nem hasonlítható össze. Azután egy helyre vitettünk, ahol sok edény állt. Azokban megkristályosodott könnyeket láttunk. Azok Isten gyermekeinek a könnyei, amit itt a Földön ontottak. Ezek az üldözöttek könnyei és azok könnyei voltak, - akik Isten jelenlétében sírtak - a bűnbánat és hála könnyeivel.

Mint értékes kincsek voltak ezek a Mennyben - úgy amint a Zsolt. 56,9-ben áll: Panaszaimat megszámláltad Te, gyűjtsd könnyeimet tömlődbe! Nincsenek-e benne az Írástekercsben?
Tovább mentünk és egy helyre érkeztünk, ahol sok lezárható rekesz volt - amelyekben különböző virágok voltak. Némely virág pompásan kinyílott, csodálatos és ragyogó volt.
Azonban voltak, amelyek lehajtották fejüket, sőt mások elszáradtak voltak. Megkérdeztük
Jézustól, hogy mit jelentenek ezek a virágok. ő válaszolt: Életetek olyanok, mint ezek a virágok. Rámutatott egy ragyogó virágra és mondta: Ez a virág kifejezi a velem való kapcsolat minőségét. Aztán egy másikhoz ment, amelyiknek lehajlott volt a feje. ő mondta: Lássátok, ez a személy egy krízis és nehézség miatt levert állapotban van. Van valami az életében, ami miatt megszakadt a velem való kapcsolata. Tudod-e mit teszek ezzel a megtört virággal, hogy újra egészséges és ragyogó legyen? A kezébe vett egy ilyen virágot, és mondta: Kiontom rá könnyeimet, és újra élesztem vele. Akkor láttuk, hogy ez a virág erőteljes új életre jött, felegyenesedett és színei újra tündököltek.
Aztán vett egyet az elszáradottak közül, a tűzbe dobta és közben ezt mondta: Lássátok, ez a személy ismert engem, de elfordult tőlem. Meghal nélkülem és a tűzre vettetik; Ján. 15,5-6.

Ahogy onnan eljöttünk, láttunk a távolban egy gyönyörű palotát. Nem merészeltünk ehhez a
palotához közelíteni és úgy hittük, hogy erről olvasunk a Jel. 22,1-ben: És megmutatta nekem
az Életvizének folyóját, amely ragyogó mint a kristály, s Isten és a Bárány trónusából ered.
Abban a hitben voltunk, hogy a palota valószínűleg a trón közelében Isten jelenlétében van.
Mialatt a Menny Királyságában mindezeket a dolgokat átéltük, egy állandó bensőséges békét és örömet éltünk meg a szívünkben, ami minden értelmet meghalad; Filippi 4,7. Megértettük, ami az 1.Pét. 1,4-ben írva áll: ...az el nem múló és szeplőtelen és hervadhatatlan örökségre, amely a Mennyben van fenntartva számotokra.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Milliárdosok: Mit használ az embernek...?