Songoku Vs. Satan



Songoku Vs. Satan
Bevezetés
Nem szoktam felfedni a Szerzőket és a műalkotások címét, de most mivel összehasonlító elemzést fűszerezve kritikát írok – kivételt teszek.
Eddig a kedves olvasók elolvashatták a 7 kolumbiai fiatalokról szóló tanúbizonyságait, ami valójában 6 személy bizonysága, mivel a hetedik bizonyságra nem került sor. A hat részes sorozat közül mind a 6 felkerült az azonos nevű oldalaimra is! De úgy határoztam, hogy a teljes információt csak a csoporttagokkal osztom meg. A hat részes kinyilatkoztatásnak feltárom a címét, de ebben a részben még nem.
Tehát a következő kérdéseket kellene feltennie a kedves olvasóknak:
Kik a Szerzőjük a 6 kinyilatkoztatásoknak? Ki a Szerzője a másik írónak?
Válaszolni csak csoporttagoknak fogok. Mi kell ahhoz, hogy tag legyél? Mi sem egyszerű:

 Csak három lépésből az az egész: 
    1.    Rákattintasz az alábbi linkre:
    2.    Válaszolsz három kérdésre.
    3.    Megvárod, míg jóváhagyom, és máris követhetsz heti szinten.

Ingyenes a tagsági díj? Igen. Eddig is ingyenesen terjesztettem a bejegyzéseimet és soha nem kaptam ezekért jutalmat, de a mennyben tudom, hogy megfogom kapni a jutalmakat. Ó, de milyen nagy jutalmak is lesznek azok!

Deus Ex maschina definíciója

Ahhoz, hogy válaszoljak arra a kérdésre, hogy mi is a „Deus Ex mascnina” az általam kezelt alkotás során – előbb arra a kérdésre kell kitérnem, hogy mi is az eposz a Szép Irodalomban? 
Eposz: Görög szó, verses formájú elbeszélő ( epikus) műfaj illetve műalkotás. 
Deus Ex Mascnina: Az Eposz egyik kelléke. Az eposzokban az emberi világ történéseivel jelen vannak az isteni világ történései is. Az Eposz világképe kettős: létezik egy e világi és egy tapasztalaton túli szintje.
Az általam használt „Deus Ex Mascnina” szó a következőket jelenti:
Egyfajta rövid összefoglaló a kiválasztott animáció egyik epizódjáról, miközben szépen, lassan, fokozatosan rátérek az összehasonlító elemzésre fűszerezve kritikára. Ugyanakkor kettős jelentéssel is bír, mert a szemünk számára látható világgal párhuzamosan megjelenik a láthatatlan szellemvilág is.
Lehet, hogy elsőre nem értetted meg a sorokat, ezért megkérlek, hogy olvasd el többször és tanuld is meg a meghatározást és akkor biztos leszek abban, hogy megfogod érteni a továbbiak során.
Deus Ex Mascnina

Ebben a részben csak azt tárom fel, hogy Songoku a Szerzőket, sátán pedig a rossz Szerzőt képviseli. Vagyis a 6 kolumbiaiak állnak a Songoku név mögött, de hogy ki áll sátán neve mögött még rejtély az olvasók számára.
Tények

Semmit sem fogsz érteni, ha eddig nem olvastad el az előző részeket. Márpedig ez a sorozat műfaji meghatározástól függetlenül az előzőeknek a folytatása.
Tudnod kell kedves Befogadó, hogy kétféle igazság létezik: Egyetemes és Szubjektív. Egyetemes igazság alatt azt értem, amiről mindenki tud és nem vita tárgya. Például az az állítás, hogy kék az ég, vagy zöld a fű. Ezt mindenki látja, ezért nem is lehet és nem is érdemes vitatkozni. Ha mégis valaki megkérdőjelezi, hogy valóban kék az ég, vagy zöld fű, akkor az, vagy vak, vagy egy ideig elveszíthette az eszméletét, esetleg valamilyen tudatmódosító szert használt és nincs magánál.
Viszont Szubjektív igazság marad az is, amiről írok most, míg nem érkezik meg a következő átmeneti korszak: a „Mennyei Invázió”, vagy amíg vissza nem jön Jézus, és ekkor teljesebb lesz a képünk az igazságról, ami egyenlő a valósággal.
A szubjektív megközelítéssel szemben megpróbálok most egyetemes igazság szempontjából írni.
Most még a kegyelem korszakában élünk és a „szellemi háború” most is zajlik, amíg nem kezdődik el az ezeréves Millennium. Ebben a szellemvilági háborúban az igazság csap össze a hazugsággal, a világosság a sötétséggel, a szeretet a gyűlölettel, a bölcsesség az ostobasággal, a béke a káosszal, de örök élet és örök halál csatája is ez egyben. 
Songoku neve mögött a 7 személyek állnak.
Korábban olvashattunk arról, hogy amikor a 7 kolumbiai együtt voltak imádkozni hirtelen megjelent nekik Jézus és nagyszerű kijelentéseket kaptak. Ezt még az olvasók az egyetemes igazság szempontjából még elfogja fogadni, de az utána lévő eseményeket, elmondottakat már nem biztos, hogy elfogja fogadni tényként, mert mi halandók túl „ostobák” vagyunk ahhoz, hogy megértsük a túlvilág szépségeit. Túlvilág alatt természetesen a mennyre és a pokolra gondoltam. Ha elfogadjuk, hogy van menny és pokol, akkor azt is elfogadjuk, hogy van szellemvilág. Márpedig a szellemvilág sokkal valóságosabb, mint a látható világ.
Sátán neve mögött egy személy áll. 
Sátán” bizonysága szerint 1995-ben kezdődik el a története. 
„Songoku” bizonyságai - ne felejtsük el, hogy a név mögött 7 személy áll ebben a műelemzésben legalább is – szerint szintén 1995-ben kezdődött.
Sátánnal a következő dolgok történtek:
„Ezen az esős pénteki napon együtt mentem vele és férjemmel a fogorvosi fakultásra, hogy elhozzuk a szükséges könyveket. 104 Unokaöcsémmel egy kis ernyő alatt mentünk. Férjemen vízhatlan kabát volt, és közvetlen a könyvtár fala mellett haladt. Mi pedig, hol az egyik, hol a másik oldalon haladtunk, hogy kikerüljük a pocsolyákat. 105 Észre sem vettük, hogy egy fasor közelébe értünk, és ahogy ide-oda ugráltunk, belénk csapott egy villám, ami olyan erős volt, hogy elszenesedtünk. Unokaöcsém ott a helyszínen meghalt. 106 A villám hátulról vágott bele, és az egész belső része elégett. Külseje teljesen épp maradt. Bár fiatal volt, nagyon istenhívő volt. Különösen a kis Jézust tisztelte. Nyakában egy kvarckristályba helyezett Kisjézus képet viselt. A törvényszéki szakemberek azt mondták, hogy a villámot a kvarckristály vonzotta. 107 A villám közvetlenül a szívébe hatolt. Azonnal leállt a szíve. Belső szervei a magas feszültség következtében elégtek, aztán a villám a lábán keresztül távozott a testéből.  Az újraélesztési kísérletek eredménytelenek maradtak. A test külső részén nem voltak láthatók égési nyomok. 108 Engem a karomon át ért a villám, külsőleg is és belsőleg is megégett a testem. A rendbejött alkatomat, amit most itt látnak, az Isten irgalmának köszönhetem, ez a mi jóságos és mindennél jobban szeretett Istenünk kegyelmének a bizonyítéka.”
Songokuval a következők történtek: 
„ Isten egy kinyilatkoztatást adott nekünk, amely életünk pályáját teljesen meg kellett, hogy változtassa. Ez abban az időben történt, amikor éppen elkezdtük Istent és az Ő beszédét megismerni. Nekünk hetünknek adta Isten azt a privilégiumot és a nagy felelősséget, hogy közöljük a világgal ezt kinyilatkoztatást.
Mindez elkezdődött úgy délelőtt 10:00 órakor. Együtt voltunk imádkozni és utána piknikelni akartunk. Hirtelen egy nagyon erős, tüneményes fehér fény világított be az egyik ablakon.
Amint a fény feltűnt…”


Sátán később beszámol arról, hogy az orvosok már feladták a harcot, hogy tovább küzdjenek az életéért, de a legnagyobb csoda számára az, hogy még a lábát is visszakapta.
Aztán elmeséli a történet másik oldalát:

„142 Jól figyeljetek ide! Ez a baleset testi, materiális, fizikai része volt. A másik oldal sokkal szebb, elképzelhetetlen, csodálatos élmény. 143 Én (a lelkem) egy gyönyörű fehér alagútban találtam magam. Fehér fény vett körül…”

Summa

Az egyetemes igazság szempontjából minden olvasó, aki valaha is olvasni fogja ezeket a bizonyságokat tényként fogja kezelni, hogy:

     1.    Mindkét alkotás esete 1995-ben kezdődtek. 
                                         2.    Ugyanúgy teltek a hétköznapi életük, mint egy normális embernek.
                                        3.    Ugyanúgy eljött értük is a halál, mint ahogy másoknál is, csakhogy mindkét műalkotás beszámol arról, hogy visszatértek a túlvilágról.

A túlvilági élményeiknek a tanúskodásukkal kezdődik el a szubjektív igazság. A szubjektív igazságot viszont már megosztottá fogja tenni az olvasókat, mert vagy el hiszi, amiről mesélnek vagy nem; vagy elfogadnak néhány dolgot az adott tanúbizonyságból vagy semmit sem fognak elhinni belőle; vagy elkezdenek okoskodni és megmagyarázni mindenféle dolgokkal vagy mindent elfog hinni, amiről olvasnak. Ettől a ponttól kezdve mindenkinek a saját, individuális, szubjektív értelmezésétől is függ, hogy mit hisz el, illetve attól is, hogy az élete során milyen tapasztalatokat szerzett, mert az utóbbi is nagyon is tud hatni a gondolkodásmódunkra és a cselekedeteinkre is.

Hamarosan folytatom…

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Milliárdosok: Mit használ az embernek...?