Holidays - Petőfi, keresztény szemmel




Holidays - Petőfi, keresztény szemmel


Ezen a napon, miközben megemlékezünk a 172 évvel ezelőtti szabadságharcra - meghalt hivatalosan is egy magyar a koronavírus miatt. 

És hogy mi köze van a koronavírusnak Petőfihez és a szabadságharchoz?

Azt hallottam, hogy a történelem megismétli önmagát. Megint más helyen pedig arról olvastam, hogy a történelem, ha nem is sorrendben, de ismétli önmagát. 

De, ahhoz, hogy megértse a kedves Olvasók, hogy a kettő között milyen összefüggés is van meg kell néznünk, hogy milyen események is előzték meg a szabadságharcot.

Európában az 1847-48-as években a politikai válság mellett az éhínség is szerepet játszott abban, hogy több országban lázadások alakuljanak ki.

Először Franciaországban kezdtek el felfegyverkezni és lövöldözni a diákok. Majd Itáliában is sortüzet nyitottak. Ezután Németországban, és Ausztriában is tüntettek a diákok, amiből később forradalom lett. 


Magyarország Bécs hírének hatására kezdődtek meg a felkelések jóval később 1848. március 15-én.  
Sokan tudják, hogy mi történt ezen a napon, de összefoglalom röviden, hogy mi is történt:
Ezen a napon, vagyis immár 172 éve annak, hogy a fiatal diákok, pontosabban orvosi kar, mérnök – és jogászkar fiataljai szemerkélő esőben kora reggel elindultak a Pilvax kávéházban, majd onnan a közeli egyetemre, majd onnan a Landerer – és a Heckenast-nyomdához érkeztek, ahol kinyomtatták a 12 pontot és a Nemzeti dalt, amiből több ezer példány készült. 


Ezután a forradalmi menet következő állomása Városháza volt. Majd útjukat befejezték a Nemzeti Színházban, ahol Katona József: Bánk Bán c. színdarabját adták elő.


Magyarországon győzött a forradalom, de ezt már nem mondható el Itáliáról vagy Franciaországról.
Most, hogy összefoglaltam, hogy mi történt néhány évszázaddal ezelőtt még világosabb lesz, hogy mi az összefüggés a mostani világjárvány és az akkori világválság között.


2020-ban ugyanis egy súlyosabb válságra számíthatunk, mint az azt megelőző évekhez képest. Egyébként most is recesszióban szenved egész Európa és ezzel, hogy a covid-19 minden egyes nap csak szedi az áldozatait – gyakorlatilag az elit beteljesítheti az álmát. 


Én személy szerint az összeesküvés-elméletnek nem vagyok a híve, de azt eltudom fogadni, hogy élnek nálunk sokkal magasabb fokozatban, rangban emberek, akik 1-2 lépéssel mindig előrébb lesznek, mint az átlagos emberek. 


Abban hiszek, hogy létezik az elit, hiszen az is tény, hogy léteznek titkos társaságok, de abban nem, hogy ők lennének a koronavírus terjesztésének a hátterében, hogy ezáltal megvalósítják az Új Világrendet. 


Valóban lesz Új Világrend, de nem az elit miatt vagy az összeesküvések miatt, vagy az Agenda21 miatt, és még nem is az Idegenek miatt, hanem sokkal inkább azért, mert Jézus már előre figyelmeztetett minket, hogy milyen idők lesznek, mielőtt ő ismét visszatér:


„Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről: meglássátok, hogy meg ne rémüljetek; mert mindezeknek meg kell lenniök. De még ez nem itt a vég. Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; és lésznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé. Mind ez pedig a sok nyomorúságnak kezdete.”

Máté 24: 7-8


Egy másik fordítás szerint pedig:


"Hallotok majd háborúkról, lázadásokról és zavargásokról, de meg ne rémüljetek, mert ezeknek előtte még meg kell történniük! Egyik nemzetiség rátámad a másikra, és egyik ország a másik ellen háborúzik! Pusztító erejű földrengések is lesznek. Halálos, járványos betegségek fognak pusztítani; és egyes helyeken éhínség támad! Az égbolton pedig furcsa és félelmetes jelenségek tűnnek fel.”


Ahogyan az 1848-49-es európai forradalomnak is két okra vezethető vissza, ugyanúgy az elkövetkezendő években is ez a sors várható, amennyiben nem lesz kicsivel jobb a helyzet. Talán csak idő kérdése az, hogy a mostani fiatalok ne lázadjanak föl. Egy másik kérdés pedig az, hogy meddig lesz még látszat békesség? Mert, hogy Isten igéje be fog teljesedni az holt biztos.
Mi viszont nem tehetünk mást, minthogy ezen a napon is megemlékezünk az 1848-49-es halottaira. Annak ellenére, hogy több országban is vesztegzár van és a diákok sem mehetnek iskolában, annak ellenére emlékezzünk meg a szabadságharcra, Petőfire, és a Nemzeti dalra!

De olvassátok el az általam megírt átköltött változatát keresztény szemmel:

Harcra Szentek! Újra hív minket a mennyei Édesapánk!
Itt az idő, most vagy soha
Sátán rabszolgái legyünk vagy Isten Angyalai?
Ez a kérdés, válasszatok!
Az Örökkévaló egy, igaz Istenben elhisszük
Elhisszük, hogy rabszolgák többé nem leszünk!

Rabszolgák voltunk mostanáig
Elbuktak őseink is
Kik, egykor szabadon, az Édenben mászkálva
A Föld felett uralkodtak
Az Örökkévaló egy, igaz Istenben elhisszük
Elhisszük, hogy rabszolgák többé nem leszünk!

Seolbóli, bűnös lélek
Ki(k), most is gyötrődnek, mert meghalni ott nem lehet
Kinek drágább a halhatatlan lelke
Mint a szent élete
Az Örökkévaló egy, igaz Istenben elhisszük
Elhisszük, hogy rabszolgák többé nem leszünk!

Fényesebb a pajzsnál a kard
Jobb, lelkesebb tőle a szellemi harc
És mi mégis nem is harcoltunk!
Elég volt, most elővesszük szellemi kardunkat!
Az Örökkévaló egy, igaz Istenben elhisszük
Elhisszük, hogy rabszolgák többé nem leszünk!

A Szentek Szentje, megint dicsőséges lesz!
Nagykegyelmű, irgalmas, hősies
Miközben üldözik a keresztényeket
Annál is inkább tartunk bűnbánatot!
Az Örökkévaló egy, igaz Istenben elhisszük
Elhisszük, hogy rabszolgák többé nem leszünk!

Gyerekek ezrei felrepülnek
Amikor a szentek is elragadtatnak a felhőkkel
És nemzetek sokasága félelmükben
Keresik szent neveinket.
Az Örökkévaló egy, igaz Istenben elhisszük
Elhisszük, hogy rabszolgák többé nem leszünk!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Milliárdosok: Mit használ az embernek...?