Menny és Pokol titkai – Ettől a cikktől sosem fog a gyermeked pokolra kerülni




Menny és Pokol titkai – Ettől a cikktől sosem fog a gyermeked pokolra kerülni

Cikksorozatom a következő kérdésekkel fog foglalkozni:
Vajon minden gyerek a mennybe kerül?
Vannak egyáltalán gyerekek a pokolban?
Mi történik, amikor egy gyerek meghal?
Az elragadtatás után is születnek majd gyerekek? Na, de mi lesz a Fenevad gyermekeivel?

Cikksorozatomat azzal akarom bezárni legalább is egy ideig, hogy leírom azokat a dolgokat, amitől biztos, hogy egy szülőnek a gyermeke nem fog pokolra kerülni.
Ez a rész igazából a szülőknek szól, de természetesen ugyanúgy elolvashatja azok is, akiknek nincs gyerekük. 

Azért is gondoltam, hogy írok még egy záró részt, mivel tudom, hogy sok csoportkövetőm sokkot kapott az igazságtól, amikor elolvasta az előző részt, de Jézus az igazság, és amikor az ember találkozik Jézussal és az ő kimondott szavával, akkor a kettő ötvözete le fogja rombolni az eddigi torz valóságképét a mennyről és a pokolról.

Tudom, hogy furcsa gondolatok voltak az előző mondatok, de megígérem, hogy lesznek még ilyenek!

Íme, 7 tipp, amitől biztos, hogy egy szülőnek a gyermeke nem fog pokolra kerülni, függetlenül attól, hogy elhiszi, hogy van pokol vagy sem, függetlenül attól, hogy elolvasta a csoportban lévő igazságot, vagy sem, és függetlenül attól, hogy elhiszi, hogy vannak gyerekek a pokolban vagy sem:

1.      Már gyerekkorban kell megtanítani őket egy-egy igeversre, és mire felnőnek a beoltott igék felszínre törnek.

2.      Már gyerekkorban kell velük egy-egy bibliai történetet venni, elmesélni, és mire felnőnek eszükbe fog jutni, hogy mit is tanultak meg, amikor még kicsik voltak.

3.      Már gyerekkorukban kell őket megnevelni arra, hogy különbséget tegyenek jó és rossz között. Gyakorlatilag arra kell őket megtanítani, hogy csakis azt fogadják el, amit a Biblia ír.
 
4.      Gyerekkorukban kell felkínálni nekik azt a lehetőséget is, hogy dicsőítő énekeket énekelhessenek vagy játszanak el a világi helyett.

5.      Már gyerekkorukban kell őket figyelmeztetni, hogy létezik a gonosz és ő mindent meg fog annak érdekében tenni, hogy az ember elkárhozzon.

6.      Figyelmeztetni kell a gyermekeket arra, hogy végig kell menni a hosszú, keskeny úton és nem szabad letérni, mert akkor mindennek vége. Tegyük fel nekik a következő kérdést: Van-e annál rosszabb dolog a földön, mint amikor valaki azt hiszi a mennybe fog kerülni és mégsem lesz ott?

7.      A legfontosabb mind közül, hogy tanítsuk meg őket imádkozni! Mondjuk meg nekik, hogy Istent nem csak évente 1-2 alkalommal, vagy hetente a templomban, és nem csak akkor kell keresni, ha baj van, hanem mindennap kell imádkozni hozzá. Mondjuk el a gyermekeinknek, hogy Jézussal mindennap kell beszélgetni, és őt kell az első helyre tenni, ha sikeresek akarunk lenni az életben!

Továbbá hasznos elfogadni 7 okos módot a gyereknevelésre, ahhoz, hogy igazán jó szülőkké válhassatok. Az alábbi 7 tippet a filantropikum.com portálból idézem:

1. Sose értékeld alul a gyereked! Egy zsidó anyuka nem mondja azt a gyerekének, hogy rossz. Ő inkább így dorgálná meg: „egy ilyen jó gyerek, mint te, hogy tudott ekkora csínyt tenni?” A gyereknek nincsenek hiányosságai, és nem is szabad lennie – ez vezérli a zsidó szülőt a gyereknevelésben, és bár lehet, hogy ő tud róluk, sosem teszi nyilvánvalóvá azokat.

2. Biztosíts a gyereknek egészséges szabadságot. A zsidó gyereknevelés két ellentétes pillérre épül: a gyerek szabadságára és a szigorú szabályokra. A zsidó szülők nem fognak kiakadni amiatt, hogy a gyerek a drága parfümöt a macskára önti, vagy, hogy összefirkálja a falat az anyuka legdrágább rúzsával! Ők inkább abból csinálnak perpatvart, ha a kicsik pimaszkodnak és szemtelenkednek a náluknál idősebbekkel.

3. Dicsérd meg a gyereket, bármilyen alkalomból! Egy anya mindig büszke a gyerekére. A dicséret pedig már a létezésének első napján elkezdődik. A zsidó anya a legapróbb sikerekre is felfigyel, és szétkürtöli a családban, ha a csemetéje krikszkrakszolt egy pálcikaembert a papírra, vagy kiejtett egy új szótagot. A lényeg: a gyereknek tudnia kell, hogy ügyes. Ez ösztönzi őt a további jóra.

4. A szülő felelős a gyereke viselkedéséért! A zsidó szülők szentül hiszik, hogy minden véletlenül kiejtett szó és minden meggondolatlan cselekedet a gyerek előtt visszafordíthatatlan következményekkel járhat. Éppen ezért, a szülő kiváló példakép a gyerek számára, és maximálisan felelős a tetteiért.

5. A kölcsönös szeretet és a tisztelet a gyermek pszichés egészségének a kulcsa. A zsidó hagyományok szerint, a család alapja a férj és a feleség – az apa és az anya. Ezért már kiskoruktól fogva arra nevelik a gyereket, hogy az apa elsősorban az anyára figyel, és fordítva. Ha a gyerek látja, hogy a szülők szeretik és tisztelik egymást, biztonságban érzi magát. Az ilyen viselkedés pedig példaértékű a gyerek számára, amit ő is továbbvisz a saját családjába.

6. Tanulj meg szülőnek lenni! A szülői mesterség addig tanulható, míg az első gyerek megszületik. A lány, amikor férjhez megy, már készen áll az anyaságra. A legfontosabb karrier számára a ház és a család. Ha startból úgy állsz hozzá a gyerekvállaláshoz, mint teherhez, az olyan is lesz! Izraelben például iskolákban tanítják az apa- és anyaságot, hogy sikeres, boldog gyerekek kerüljenek ki a családokból!

7. Tanítsd meg a gyereket arra, hogy jól szervezze meg az idejét. A zsidó gyerekeknek fogalmuk sincs, mit jelent a lustálkodás vagy unatkozás! Már kiskoruk óta ahhoz szoktatják őket, hogy elfoglaltak legyenek. Ez számukra a legtermészetesebb életforma.

Kedves Szülők, ha mindezt megtartjátok, és ha úgy alakulna valakinek a sorsa, hogy az ő gyermeke idő előtt elköltözök, akkor szeretném, ha tudná, hogy az ő gyermeke most már a legjobb helyen van!

Ha tetszett a cikk, akkor oszd meg, hogy minél több szülő megtudhassa az igazságot! 



Források:








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Milliárdosok: Mit használ az embernek...?