Apokalipszis – Trump és az összeesküvés-elméletek II. rész

 

Apokalipszis – Trump és az összeesküvés-elméletek

II. rész

 

„ Avagy valóban a néma igazságot szólaltatjátok-é meg? Avagy igazán ítéltek-é ti embernek fiai? Sőt inkább hamisságot forgattok a ti szívetekben! A ti kezeiteknek hamisságát méritek e földön.”

 

-         Zsoltárok 58: 2,3 -

 

Az összeesküvés definíciója

A lexiq.hu szerint:

„ A konteó szó az angol conspiracy theory kifejezés rövidítéséből ered, a magyar jelentése összeesküvés‑elmélet.

Egy összeesküvés-elmélet hívői szerint valamely általuk megnevezett esemény, illetve cselekmény mögött egy bizonyos csoport titkos összeesküvése áll.

Ha például valaki úgy gondolja, hogy más bolygókról érkező élőlényekkel napi szinten kapcsolatban vagyunk, de az állam eltitkolja ezt, akkor az illető egy konteóhívő.” 

 

Egy újságíró véleménye a konteoról

 

Bugyinszki György újságíró az index.hu egyik cikke szerint az összeesküvés-elmélet hívei olyanok, mint a mindenható karmesterek, akik segít nekünk levágni az időrabló szellemi kacskaringókat, de ugyanakkor láthatatlan machinátorok, akik elménk egyfajta gyorsírása. Bugyinszki szerint a konteó az ezotéria, egyes politikai ideológia, és istenhit ötvözetéből áll.

„ Igen; az ezotéria, egyes politikai ideológiák és az istenhit is ugyanazon tőről fakadnak e megfejtésben. És amiről ritkán esik szó: a konteók igazi szerelmesei bár látszatra örök gyanakvók, lételméletileg nézve, valahol legmélyen tündérien naivak. Mert amikor valami váratlan, értelmetlen és tragikus történik, annak szerintük mindig van személyi felelőse. Ebben a gondolatkörben rossz dolgok soha nem történhetnek csak úgy jó emberekkel.”

Később pedig ír arról, hogyha valaki egy konteóban hisz, az jó eséllyel fog hinni egy másikban is, mivel addiktív viselkedési mintázat az, hogy végül már mindenhol, mindenben és mindenkiben a ránk leselkedő oroszlánt lássunk.

A következő bekezdésekben fél-igazságokat olvashatunk véleményem szerint, mivel az igaz, hogy a digitális téren bárki írhat bármit és pár online keresésre vagyunk attól, hogy elvtársakra leljünk, akikkel tovább hergelhetjük magunkat és egymást. Viszont a következő bekezdéssel nem értek egyet, mivel az igaz, hogy platformok urai moderálással, törléssel, bejegyzések megcsillagozással saját maguk is főszereplőivé váltak a konteóknak, de arról maga az újságíró sem tudhat, hogy nincs-e közöttük olyanok, akik esetleg tagja valamelyik titkos társaságnak – márpedig az, hogy vannak titkostársaságok tény.

Az ezt következő bekezdésben paradoxon sorokat olvashatunk, amelyekkel szintén nem értek egyet:

„ És hogy a helyzetet még tovább bonyolítsuk: persze olyan is van, amikor maguk a hatalmasok nem akarják, hogy kiderüljön, mi is folyik valójában, ezért ők házalnak cinikusan felépített konteókkal. Sunyi összeesküvések leleplezőiként parádéznak a nyilvánosságban, pedig valójában ők maguk próbálják álnok módon terelgetni a társadalom (üzleti vagy politikai) figyelemfókuszát és erőviszonyait.

Ember legyen a talpán, aki nem lesz paranoid mindettől.”

Természetesen vannak olyan hatalmasok, akik nem akarják, hogy az emberek megtudják az igazságot, hogy mi folyik valójában, de az én szerény véleményem az, hogy e mögött maga a Sátán és seregei áll, akik már több, mint hat-ezer éve félrevezeti az embereket.

 

Orbán Viktor véleménye az összeesküvés-elméletekről

A 444.hun megjelent egy cikk Orbán Viktorról, ahol arról olvashatunk, hogy voltak olyan időszakok, amikor a magyar kormány hitt az öszeesküvés-elméletekben, de ma már másképpen látja ugyanazokat a dolgokat. Az elkövetkezendő sorokban idézni fogok néhány fontos momentumot a témánkkal kapcsolatosan.

2011. december 30-án a következőket mondta:

„Nem szabad az összeesküvés-elmélet szemüvegén keresztül nézni a világot, mert abból egy bunker, egy kettős fedezék következik, és egy nép nem élhet bunkermentalitással és kettős fedezék mögött. „ 

2020. május 15-én a Kossuth Rádióban a következők hangzottak el:

Sajnos nem vagyok már olyan fiatal, hogy ezt hihessem. Talán ha néhány évvel ezelőtt kérdezi ezt - általában a magyar emberekben vagy egy jóindulat az európai intézmények, Brüsszel felé -, akkor azt válaszoltam volna, hogy persze, hát ne keressünk összeesküvés-elméleteket. De most már nem vagyok ilyen fiatal, és már sok mindent láttam, és kizártnak tartom, hogy a brüsszeli bürokraták időpontjai véletlenül esnének egybe egymással, egy összehangolt támadás.”

 

2018. március 30-án a Kossuth Rádióban meg ezeket:

Nem bonyolult a mechanizmus. A mechanizmus úgy néz ki, hogy először Soros György pénzéből finanszírozott aktivistákat szerveznek be, utána ezeket az aktivistákat úgynevezett NGO-kba, civil szervezetekbe tömörítik, utána ezek a szervezetek hivatalosan is fellépnek olyan célokért és témákért, amik Soros György birodalmának eszmerendszeréhez tartoznak. Ebből most a legfontosabb a bevándorlás kérdése, hogyan tegyük bevándorlókontinenssé Európát. Ezt persze humanitárius megközelítésben adják elő, de a lényege az, hogy meg kell szüntetni az eddig nemzetekre és keresztény életelvekre épülő Európát úgy, hogy kicserélik az európai élet szereplőit, vagy legalábbis mellénk hoznak még sok tízmillió embert, és ezzel megváltoztatják az emberi alapját az európai kultúrának.

De vannak más témák is, ezek nem kerültek elő a kampányban, de a drogliberalizáció mindig szerepel, a hagyományos családmodellek mellett új családi modellek népszerűsítése szintén szerepel, minden, amit nyitott társadalomnak szoktunk nevezni, az a követeléshalmaz megjelenik a most nyilvánosságra került információkban.

Utána, ha létrejöttek ezek az NGO-k, ezek megtámadják azokat a kormányokat, amelyek bevándorlásellenesek, védik a hagyományos családot, amelyek nem akarják nyitottá tenni, hanem inkább meg akarják védeni a saját világukat. Ezeket a támadásokat megindítják. Népmozgalmakat, érzelmeket gerjesztenek ezekkel a politikai erőkkel és kormányokkal szemben. Beépülnek Brüsszelbe, mert az európai politikát ma már nemcsak a tagállamok fővárosaiban, hanem Brüsszelben is csinálják. Onnan nyomást gyakorolnak aztán a kiszemelt országokra, ez esetben Magyarországra is, majd a választások befolyásolásával el akarják érni, hogy bevándorláspárti és Soros-párti képviselők kerüljenek a parlamentbe, ilyen kormány jöjjön létre, aztán beépülnek ezekbe a kormányokba. Hallhattuk ezeken a hangfelvételeken, hogy hogyan történik. Elfoglalnak ott fontos pozíciókat, és szépen, lépésről lépésre átalakítják ezeket az országokat, a végén persze az egész ország vagy az érintett országok működésének üzleti haszna mind Soros Györgyékhez kerül, mert végső soron azért egy pénzügyi spekuláns világáról beszélünk.”

 

2020. május 1-én pedig a következőket:

„Ami a külföldet illeti – hogy mondjam –, próbálom elkerülni, hogy a hallgatók azt gondolják, hogy magam is az összeesküvés-elméletek hívévé szegődtem, habár meggyőződésem, hogy a világ számos tényét nem lehet összeesküvés-elmélettel magyarázni, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének összeesküvések.”

 

De még mindig nem válaszoltam három kérdésre:

Mit akar elérni Soros György Európában? És egyáltalán mi köze van Európának Amerikához?

Mi az a QAnon összeesküvés-elmélet és mi köze van Trumphoz?

Ezekkel a kérdésekkel fogok foglalkozni a következő részben!

 

              

Források:

https://lexiq.hu/konteo

https://index.hu/belfold/agitpop/2020/11/29/miert_szexik_az_osszeeskuvesek/

https://444.hu/2020/05/15/orban-utja-az-osszeeskuves-elmeletektol-a-valodi-osszeeskuvesekig

 

 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Milliárdosok: Mit használ az embernek...?