Keserű Valóság – Ezért nem leszünk soha milliárdosok





Keserű Valóság – Ezért nem leszünk soha milliárdosok

Bizonyára mindenki hallott már az Oxfam statisztikáról. Ez az elemzés minden évben kutatást végez a gazdagok és a szegények állapotáról.  

2015-ben a 444.hun 80 emberről írtak, akiknek annyi pénze volt, mint az emberiség felének együttvéve. 

2016-ban olvastam egy cikket az origo.hun, hogy már 8 embernek annyi a vagyona, mint a föld lakosságának, felének.  

2017-ben ehhez képest 43 milliárdost említ. Egy kérdést merült fel bennem: Mi ez a hirtelen nagy változtatás? Én nem tudom. De, hogy mi ettől nem leszünk boldogabbak, az holt biztos.

2018-as évről nem találtam adatokat erről. Valószínűleg Mark Goldring, az Oxfam vezetője nem készített elemzést abban az évben vagy nem jelentek meg magyar cikkek erről. Nem tudom.

2019-ben viszont ismét megjelent egy cikk a 24.hun és itt arról írnak, hogy idézem: 

„ Az Oxfam adatai szerint a világ 26 leggazdagabb emberének kezében annyi pénz van, mint a 3,8 milliárd legszegényebb földlakó összvagyona.”  De írnak még arról, hogy:

„ A világ leggazdagabb embere az amerikai Jeff Bezos, az amazon.com alapítója, akinek vagyona tavaly elérte a 112 milliárd dollárt (31 ezer milliárd forintot).” 

Az Index.hu egyik cikke szerint, de a 24.hu szerint is naponta 700 milliárddal nő a leggazdagabb emberek vagyona. A 2008-as pénzügyi válság óta pedig megduplázódott a milliárdosok száma. 

Keserű Valóság: 


A cikkeket olvasva Jézus szavai jutottak eszembe: 


Ne gyűjtsetek magatoknak kincset a földön, ahol moly rágja és rozsda marja, s ahol betörnek és ellopják a tolvajok! 20A mennyben gyűjtsetek kincset, ahol nem rágja moly és nem marja rozsda, s ahol nem törnek be és nem lopják el a tolvajok! 21Ahol a kincsed, ott a szíved is.” 

-  Máté 6: 19 – 21 -

Bár jól lehet, itt a földön soha sem leszünk gazdagok, mert a milliárdosok mindent megtesznek, hogy mások ne lehessenek azok, és egyre inkább kevesebbet is adóznak, miközben a milliárdosok egyre inkább gyarapodnak, de a mi mostani szenvedésünk, és hiányunk semmi lesz ahhoz képest, amit örökölni fogunk. 

Bár jól lehet, hogy gazdagok még gazdagabbak lesznek, miközben a szegények szegényebbek. De arra is emlékeztetni akarom a kedves olvasókat, hogy a gazdagok vagyona csak ideiglenes, mert az ő gazdagságuk nem tart örökké, és a legtöbbjük illúzióban élnek. Viszont a mi örökségünk a Mennyben van és az örökkévaló!
Most bizonyára sok kérdés merülhet fel a kedves olvasóban, hogy mégis mire gondolok most? De erről írtam sorozatot is. Most csak egy cikket emelnék ki az összes közül.
Az alábbi cikket, ha elolvassátok, akkor mindent megfogtok érteni jobban:


Források:



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Milliárdosok: Mit használ az embernek...?