Mi várható a jövőben? – Milyen lesz a 2020-as év?




Mi várható a jövőben? – Milyen lesz a 2020-as év?

Bevezetés

A Juliánusz vagy más néven Julián naptár szerint, a mi Gergely naptárunk szerinti 2020. Január 14-én ismét újév lesz, mivel az ő naptárukban 14 nappal vannak elcsúszva tőlünk. De akárhány naptár is legyen, - amiben egyébként most nem fogok külön belemélyülni - de semmit sem változtat azon, hogy sokan meglássák azt, hogy kezd minden megváltozni, merthogy megérkezett az utolsó idők! Bár jól lehet, hogy már több, mint 2000 éve, hogy az utolsó időkben élünk, de mivel megnövekedett gonoszság, perverzitás, törvénytelenség van bolygónkon, ezért nem tudunk szemet hunyni és azt mondani, hogy minden rendben és van még időnk. Már nem aludhatunk! Fel kell ébredni! Erről tesz utalást Máté a 24. fejezetében, de erről kicsivel később foglalkozunk.

Tények 

1.    Újév első napján két gyermek született; Kovács Patrik Nagykanizsáról; és Triszkits Endre Bajáról.

2.    A Magyar Haltani Társaság honlapján szervezett szavazáson 14642 szavazattal a süllő lett a 2020-as év hala.
A 24.hu szerint:

„ A süllő valódi halevő ragadozó, táplálékának zömét elsősorban a küsz képezi. A horgászok körében a legnemesebb ragadozóként ismert, mind csalihalas, mind pergetőmódszerekkel eredményesen fogható. A hazai horgászrekord 15,5 kg (2014).”

3.    A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) internetes szavazással az idei év madara az erdei füles bagoly lett.
A 888.hu szerint:

„ Hatalmas elterjedési területű madár, Európában, Ázsiában, Északnyugat-Afrikában és Észak-Amerikában egyaránt költ. A világállomány mintegy 28 százaléka él Európában. Magyarország leggyakoribb bagolyfajának állománya 6,5-12 ezer pár közé becsülhető.”

4.    Szintén az MME – nek köszönhetően az év hüllője a keresztes vipera lett.
A 444.hu szerint:

„ A közhiedelemmel ellentétben a vipera nem támad emberre. Ha a közelébe megyünk hangosan sziszeg, hogy elijesszen, ha pedig nem vesszük a lapot, akkor hirtelen meg is mar. Mérget viszont csak akkor fecskendez belénk, ha ezután sem fújunk visszavonulót, hanem még tovább tapogatjuk az állatot. A keresztes vipera mérge a szervezetbe jutva gátolja a vérkeringést és az izomműködést, vérömlenyt okoz. Aggódni azért nem kell, az elmúlt 60 évben csak két halálos áldozata volt a keresztes viperának.”

5.    Szintén tény az is, hogy a 2020. jan. 10-én megtartották az első időközi választást négy helyen; ebből három helyen, azért, mert szavazategyenlőség alakult ki:

A Komárom-Esztergom megyei Banánon
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cserépváralján
A Zala megyei Esztergályhorvátiban
A szintén Zala megyei Lakhegyen pedig azért tartottak időközi választást, mert kevés jelölt volt.

5780-as év

A zsidó naptár szerint a 2020-as év egyben az 5780-as év is.
A következő percekben Dr. Hajdú János prezentációjának összefoglalását fogjátok olvasni, hallani, aki az eredeti Szerző Dr. Robert Heidler prezentációját fordította le angolból magyarra. 

v  5780 – az átmenet éve: Az egyik profetikus időszak véget ér és egy új kezdődik el.
v  Az új időszak jele: PE
v  Mi a PE jelentése? A PE a héber abc-ben a 17. betűje, ami egyben a 80-as szám is, de jelenthet szájat, sőt arcot is.
v  Tehát a látás időszakából átlépünk a beszéd időszakában.
v  Egy olyan időszak jön, ahol meg kell tanulnunk a kimondott szónak erejét. Ugyanis Isten minden kimondott szavában erő van. Ha te is kimondod Isten szavát annak is ereje van. Például Jeremiás szavai által megváltozott a történelem.
v  Ha megtanulunk kimondani Isten szavát, akkor a következő dolgok történnek meg:

1.    Fejedelemségek lesznek elkergetve.
2.    Hatalmi struktúrák lesznek lerombolva.
3.    Intézmények lesznek elpusztítva.
4.    Emberi uralkodók lesznek megdöntve.
5.    A légkör megfog változni.
6.    Isten királysága felfog épülni.

Vigyáznunk kell arra, hogy az elkövetkező időszakban ne beszéljünk hitetlenül, hogy ne panaszkodjunk, ne morogjunk, hanem szólni kell Isten szavát.
Ebben az időszakban keresnünk kell Isten arcát, ha azt akarjuk, hogy az ő arca felragyogjon.

A 2020-as év

Míg a zsidók zsidó naptára szerint az 5780-as év lesz a 2020-as év, addig a kínaiak szerint a Patkány éve lesz az idei. A patkány pedig az alantas rosszindulatnak a szimbóluma. A patkány a halál és az alvilág teremtménye. A patkány éve a kínaiak szerint a bőség, a szerencse, a fejlődés és a gyarapodás korszaka. A nyugati kultúrában azonban a nyomor, a szegénység és a fösvénység jelképe.

Az Asztrológia szerint a 2020-as év a Hold éve lesz. A hold a fényt jelképezi a sötét végtelenben. A muszlim kultúrában az idő mértéke; évszámításuk is lunáris. A zsidó hagyományban Isten akaratának kozmikus megtestesítője, az Úr dicsőségének egyik kifejezője. A keresztény szimbolikában a Nappal együtt a keresztrefeszítés ábrázolásain Krisztus kettős természetét jelzi. 

Dr. Kézdi Andrea szerint a 20-as szám azért érdekes, mert egy egészen különleges időjelző szám. A tarrotban a végítélet kártyája, de ő szerinte valójában a feltámadásé.

Németh Sándor a hit gyülekezet alapítója szerint nem a 19. században élünk, nem a 20. században élünk, hanem a korszaknak a végén élünk. Később pedig azt is elmondja, hogy vége egy korszaknak, és a 20-as évek a félelemnek és a bizalomnak az évei lesznek. Bizalom azoknak, akik az ítéletnapjával kapcsolatosan van bizalmuk. Félelem azoknak, akiknek semmi bizalmuk nincs, de egyre jobban látják, hogy baj van.

De érdemes végig megnézni a rövid videot az alábbi linken:


T.B. Joshua Próféta szerint ez az év az alázat éve lesz. Ebben az évben Isten megtanít bennünket alázatosnak lenni.

Sadhu Sundar Selvaraj indiai próféta szerint a 2020-as év a felkészülés éve lesz.

 

Mi várható a jövőben? 

Mivel nagyon sok dologról nem tudok rövid összefoglalást írni, ezért most csak négy dolgot emelnék ki a jövővel kapcsolatosan, amit párhuzamosan fogok kiemelni néhány igeverseket a Máté 24. fejezetéből:
Az index egyik cikke szerint olyan súlyos a baj a földön, hogy 12 év múlva pokol várható:

„ A világ egyik legfontosabb klímakutató szervezete, a Kormányközi Panel a Klímaváltozásról (IPCC) friss jelentése a globális felmelegedés várható hatásait elemzi. Ijesztő, amikor több tucat szakértő több ezer tanulmány elemzése után megállapítja, hogy bő egy évtizedünk van kezdeni valamit az éghajlattal, különben nekünk annyi. Nem mindegy, hogy sikerrel járunk-e, de ez azon is múlik, hogy komolyan vesszük-e a kérdést. Most úgy tűnik, hogy nem nagyon akarjuk.”

Jézus mintegy kétezer évvel ezelőtt már beszélt ezekről az időkről. A következőket mondta:

„ Mind ez pedig a sok nyomorúságnak kezdete.”

A 444.hu egyik cikkjének a címe szerint:

Évtizedeken belül radikálisan visszaszorulhat az egyik legkülönlegesebb ökoszisztéma a Földön

„ A köderdők (angolról fordítva felhőerdők) a Föld legkülönlegesebb élőhelyei közé tartoznak: az egyenlítőhöz közeli, 2000 méternél magasabb hegységekben kialakuló örökzöld erdőkben páratlan ökoszisztéma alakult ki. Ez a sokszínű, rendkívül gazdag élővilág került veszélybe a klímaváltozás miatt: az északi szélesség 11 foka és a déli szélesség 9 foka közötti sávban kialakuló erdőkből eltűnőben van az a felhőréteg, mely a helyi élővilágot lehetővé tette…
A kutatók a különféle, rendelkezésre álló károsanyag-kibocsátási és felmelegedési modellek alapján számolták ki, hogy milyen lehetséges forgatókönyvek várhatnak az erdőkre, és arra jutottak, hogy a következő 25-45 évben az újvilági trópusok köderdőinek 57-80 százaléka száradhat ki vagy szorulhat vissza. Ebbe beletartozik az összes köderdő Mexikóban, Közép-Amerikában, a Karib-térségben, Dél-Amerika északi részén található erdők többsége és dél-kelet Brazília erdeinek egy része.„


Jézus erről is tett említést a tanítványainak kétezer évvel ezelőtt:

„Mert akkor nagy nyomorúság lesz, amilyen nem volt a világ kezdete óta mind ez ideig, és nem is lesz soha.”

A Blikk.hu egyik cikke szerint Indiában 50 fok felett volt az átlag hőmérséklet, ezért sorra pusztultak ki az állatok. Sokuknak nincs ivóvizük.

„ Katasztrofális vízhiány van India hatodik legnagyobb városában, Csennaiban és körzetében, amelyet mintegy 6 millióan népesítenek be. két hete tartó vízhiány oka az elképesztő szárazság, emiatt ugyanis négy tározótó vize párolgott el rekordidő alatt. Főként ezek a mesterséges tavak gondoskodnak a város vízellátásáról. Nemcsak a lakóházakban és egyéb épületekben nem folyik víz a csapokból, hanem már több étterem is bezárt és számos cég, vállalat arra kérte munkatársait, hogy ha teheti, otthonról dolgozzon.

Sokszor fél napokat várnak a helyiek a kormány által küldött tartálykocsikra. A hatalmas metropoliszban több helyen már nagyszabású tüntetéseken tiltakoznak a hatóságok tehetetlenkedése és a vízhiány miatt - adta hírűl a CNN.
India északi és keleti területein viszont hatalmas a forróság, a hőmérséklet napközben 45-50 Celsius-fokra emelkedik, csak Bihar államban közel 100 ember halt meg a hőség miatt. Eddig a monszuneső háromhetes késése miatt 40 százalékkal kevesebb csapadék hullott Indiában - számolt be a szárazság okáról a meteorológiai intézet.” 

Jézus erről is beszélt az övéinek, hogy tudjuk, hogy mennyire közel lesz az ő visszajövetele:

„ és lésznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé.”

Egy másik cikk szerint, amit a Blikk.hun közzétettek, hogy a "Végítélet órája" szerint két percre vagyunk a katasztrófát jelző éjféltől.

„ Az amerikai-szovjet fegyverkezési verseny első csúcspontja (1953) óta nem fordult elő olyan, hogy a végítélet órája ilyen közel legyen az éjfélhez - adta közzé a HVG 2018/5. számában.
Az órát kezelő tudósok a mutatókat eddigi állásukhoz képest fél perccel tolták előre, döntésüket pedig az észak-koreai atomfegyverkezés és az azzal kapcsolatos provokatív kijelentések megjelenésével indokolták, hisz ezek növelik egy véletlenszerűen vagy hibásan elindított atomháború esélyét.

A tudósok ugyancsak veszélyként felhívták a figyelmet a globális klímaváltozásra és annak egyre súlyosabb következményeire, illetve hozzátették, nehezíti a helyzetet a politikusok hozzáállása is, célozva ezzel Donald Trumpra, aki szerint a globális felmelegedés csak kamu. "Bizonyítékalapú döntéshozatalra, nem pedig politikai alapú bizonyítékgyártásra lenne cél" - írják az 

Atomtudósok Közlönye című amerikai folyóiratban. Az óra változásait az interneten is publikálja a folyóirat, angol nyelven itt lehetett évekre visszamenően lekövetni a változásait.
Az óra 1991-ben volt legmesszebb a végítélettől, ekkor tizenhét perccel állt a mutató éjfél előtt.
A HVG grafikát is közölt az óra mutatóinak legnagyobb változásairól.”

Jézus viszont előre megmondta, hogy a keresztényeket ne érjen meglepetés:

„ Bizony mondom néktek, el nem múlik ez a nemzetség, mígnem mindezek meglesznek.”

Befejezés

Mi vagyunk az utolsó idők keresztényei. Sok katasztrofális eseményt láthattunk az elmúlt években megtörténni, ezért mi hívők néha örülünk ennek, mert ezek az idők jelzik Jézus második visszatérését; Csakhogy ezzel egy probléma van, hogy ezek a dolgok még mindig csak a vég kezdete.
Isten, ahogy Noénak is szólt, hogy építsen egy hatalmas Bárkát – most is szól az ő népének, hogy építsék fel az ő szellemi bárkájukat.
Ahogyan Noé korszakában is csak nyolcan menekültek meg, ugyanúgy most is kevesen fognak elragadtatni, de még azok a keresztények is lemaradnak a repülésről, akik nem hisznek az elragadtatásban, mert bizony nagyon sok hívő nem hisz benne.
Én úgy gondolom, hogy eljött az idő, hogy tisztában tartsuk a szellemi bárkánkat (földi testünket) miközben bosszút állunk az ellenségünkön. Éppen ezért a 2020-as év a revans éve lesz, vagyis a visszavágás éve.
Eljött újra az az idő, hogy felébredjünk, imádkozzunk, Bibliázzunk, böjtöljünk, és harcoljunk a végsőkig, míg megtörténik a tényleges elragadtatás.

Van-e nemesebb, csodálatosabb életcél ezen a földön, mint hogy küzdeni Jézusért a végsőkig?
Ha egyetértesz velem, akkor tarts velem a 2020-as évben is!



Források:



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Milliárdosok: Mit használ az embernek...?