Apokalipszis – Covid -19





Apokalipszis – Covid-19

A facebook sarkallt, hogy írjak és írtam

Tegnap este a facebookon ismét megnéztem mások posztját, ami egyébként nagy ritkaságnak számít ez nálam, mert a híreket mostanában csak hiteles forrásokról olvasom. Tehát, ahogy nézegetem a posztokat egyszer csak észrevettem a következő sorokat az egyik közeli ismerősömtől:

Látván azt, ami Olaszországban történt és ami most itt Spanyolországban történik, szeretnék megosztani egy fontos gondolatot. Minél kevésbé vesszük komolyan az egyéni felelősségünket, minél kevésbé tudunk közösségben és megelőzésben gondoskodni, annál biztosabb, hogy szükség lesz arra, hogy egyre komolyabb eszközökkel kényszerítsenek minket a karantén betartására. Az, hogy itt Spanyolországban már a kijárási tilalomig jutottunk, nem csak a vírus miatt történt, hanem az önfegyelem és szolidaritás hiánya miatt. Számomra ijesztő a gondolat, hogy szabad akaratunkból nem tudunk felelősen viselkedni, és emiatt szükség van a jogaink ilyen mértékű korlátozására és a kilátásba helyezett szankciókra. Remélem, ti is így látjátok, és felelősen döntötök.”

A sorok elolvasása után rögtön ihletet kaptam az írásra és arra sarkalltak a rossz, minőségtelen gondolatok, hogy írjak.
Egy helyesírástól eltekintve most reflektálni fogok az ismerősömnek és talán ő is elfogja olvasni a soraimat:

Európában valóban Olaszországban és Spanyolországban a legsúlyosabb a helyzet, mivel ott már a legújabb felmérések szerint Olaszországban 2978-an és Spanyolországban 638-an haltak meg a covid-19 vírus miatt. 

Én nem jártam még Olaszországban, de Spanyolországban sem, de nem kell, ahhoz ott lenni manapság, - mivel globális világban élünk és a média is elég fejlett már ehhez - hogy leírjuk a véleményünket. Az én szubjektív véleményem az, hogy már régóta nem élünk szabad világban és már nem beszélhetünk szabad akaratról, de még demokráciáról sem.
Hogy miért? Ahhoz, hogy teljesebb képed lehessen erről, el kellene olvasni egy korábbi cikkemet az álhírek aspektusából:


Ha elolvasta a korábbi cikkemet a kedves olvasó, akkor most teljesebb képe van arról, hogy milyen események készülődnek.
Ezután tovább olvastam a további hozzászólásokat is és mondanom sem kell, hogy mivel a főirány is rossz, - az okot már leírtam korábban – ezért a mellékletek is rosszak lesznek, legalább is azok számára, akik szintén nem értenek egyet az ismerősöm gondolataival.
A személyi jog megvédése miatt betűket fogok alkalmazni a nevek helyett:
XY a következőket írta le néhány helyesírást eltekintve: 

Vannak azok a helyzetek, ahol a liberális helyett a kollektív működés a célravezető. Kinában közelebb állnak ehhez, így ott könnyebben ment a közösségi együttműködés (vagyis a diktátumnak engedelmeskedés). Az valóban kérdéses, hogy a számunkra élhető demokratikus társadalmak mennyire képesek kiállni bármilyen kritikus helyzetet. Mennyire vagyunk képesek egyéni érdekeinket a közösségi alá rendelni. Könnyen lehet, hogy Európa és a nyugati világ nem válság álló.” 

A helyesírásoktól ismét eltekintve reflektálok a fenti sorokra:

Az idézet első mondatával még egyetértek. De a példa nagyon rossz.
Most komolyan Kínát gondolja követendő példának? Van fogalma XY-nak, hogy Kína hamarosan meghódítja a világot? Honnan is tudhatná ezt, ha nem ismeri a profetikus üzeneteket, főleg, ha nem is hisz benne?

X, Jakab a következőket írta a főszálhoz, a súlyos hibáktól eltekintve! Ne felejtsük el, hogy már a főszálú gondolat a rossz:

„Szerintem nem lehetett volna. Mert ehhez központi döntèsek sora kell. Amit Kínában meg mernek tenni, azt a szabad világ magától nyilván csak kèsőn ismeri fel. Mi meg nem vagyunk épp egy fegyelmezett nèp. Teljesen más a td-i felfogás mint pl Japánban. De a nèmetek is meg fogják fogni. Mert szabálykövetőek, a mediterrán tdk meg nem. Irán meg a nyugdíjas nem menne vásárolni, mert megveri a forradalmi gárdaha kilèp az utcára karatèn idejèn. Nálunk a nyugdíjasoktól meg tömve a vásarcsarnok, holott ők a legveszèlyeztetebbek. Az országok most fegyelemből vizsgáznak. Az osztályzat pedig a halálozás száma lesz sajnos” 

A Szörnyű helyesírásokat ismét meghagytam, hogy érzékelhető legyen, hogy nem tőlem származnak a gondolatok. A következőket jegyezném meg:
Az idézet háromnegyed részét eltudom fogadni igazságként, de az utolsó két mondattal nem értek egyet. 

Az országok nem fegyelemből vizsgáznak, hanem ez már Isten ítélete. Isten pedig nem osztályoz, hanem felgyorsítja az Antikrisztus munkáját, mivel az emberek többsége nem kéri az örök életet, ami ráadásul ingyenes, és az emberek többsége már nem keresik az Urat, pedig Ő megkegyelmezne mindenkinek.
X, Varga a következőket írta:

„ Jász-Nagykun-Szolnok megyei Túrkevén lakom, de itt sem! Vicces pont az idős korúak (kijárási tilalmuk van 60+ felett) veszik a leglazábban. Tessek példa mutatás! 😩
4 gyerekkel sétálni sem indulok inkább. Erkélyen "bohóckodunk".

Én viszont nagyon tudom sajnálni a túrkevei lakost, mert annyira fél, hogy már nem mer kimenni az utcára sem. Bárcsak ismerné Isten igéjét. Márpedig az Ő igéje élet és az van megírva az ő szavában, hogy ne féljünk, sőt 365-ször is találunk ilyen szót, vagyis mindennapra jut egy igevers. 

Vajon, X, Varga akkor is félne kimenni az utcán a 4 gyerekeivel, ha ismerné Jézus szavait?

Ne féljetek azoktól, kik a testet ölik meg, és azután többet nem árthatnak.” ( Lukács 12:4)

Ezen a napon, miközben billentyűt nyomogatva írtam  - egy csoportban a Szentszellem felhívta a figyelmemet az Ézsaiás 26:20 versszakára:

Menj be népem, menj be szobáidba, és zárd be ajtóidat utánad, és rejtsd el magad rövid szempillantásig, míg elmúlik a bús harag!” 

A fenti igeversből megtudhatjuk, hogy az ő népe védve van, vagyis azok, akik hisznek benne és az ő igéjében azok továbbra is keresni fogják az Urat és közbenjárnak másokért is.

Néhány fontosabb hír a Covid-19-ről

A Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint: 


  - Az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma 218 815-re emelkedett.
A halálesetek száma 8810.
- 84 114 ezer ember meggyógyult.

Az Unesco szerint:

-          Több mint 100 országban zárták be az iskolákat és az egyetemeket a koronavírus-járvány miatt.
-          Kínában több mint 278 millió tanulónak kell otthon maradnia.
-          Pakisztánban is 45 milliónál több diákot érintenek a bezárások.
-          A szervezet adatai szerint Magyarországon 1 504 740 gyerek marad távol az óvodától és a középiskolától.
-          287 018 fiatal nem látogathatja a felsőoktatási intézményeket.
A 24.hu szerint a koronavírus miatt:
-          Már 73 fertőzött van Magyarországon.
-          Leáll hétfőtől a győri Audi-gyár 1 hónapra.
-          A német Volkswagen-csoport több üzemében is leállítja a termelést.
-          Leáll a szentgotthárdi Opel-gyár, a Peugeot, a Vauxhall autógyárak is egyelőre március 27-ig.
-          Iránban 10 percenként meghal egy koronavírussal fertőzött.
 
A Covid-19 magasabb szemszögből

A koronavírust már előre látta David Wilkerson próféta, aki kétszer kapott mennyei látomásokat: Először 1958-ban, majd 1973-ban.
A lenti idézett azért is figyelemre méltó, mert napjainkban teljesedett be:


„ Az éhínségek, árvizek és földrengések betetőzéseként új járványok kitörése fenyegeti az emberiséget. Súlyos kolerajárvány söpör majd végig a különböző fejletlen országokon. Indiában és Pakisztánban ezrek és ezrek halnak majd meg az éhség és a járványok következtében. Az alultápláltság, az éhezés és az ezzel együtt járó járványok problémájával számos egyéb országnak is szembe kell néznie. Az élelmiszer- és segélyraktárak kevesek lesznek e rettentő problémák megoldásához, és sokan halnak majd meg segítség hiányában. A gyógyszerszállítmányok csupán a szükségben lévők kicsiny hányadához jutnak el. Minden bizonnyal ez lesz az emberiség legsúlyosabb háborúja – a természet vív majd csatát az ember ellen; és jóllehet Isten megígérte, hogy sohasem hagyja magára az emberiséget, úgy fog tűnni, mintha igenis ez történt volna.”

De Isten egy másik prófétát is kijelölt arra, hogy figyelmeztesse az övéit, hogy milyen események is várhatók 2020-ban. Nem véletlenül írtam le az idei dátumot, merthogy Bishop John F. Aruldoss próféta már 2018-ban látta azokat az eseményeket, amikkel napjainkban küszködünk.

A következő kérdésekkel foglalkozok a második rész során:

Milyen események lesznek a jövőben?
Feltudunk-e készülni a fertőzésre?
Megfog-e szűnni a koronavírus járvány?
Lesz-e ellenszer a Covid-19 ellen?
Hamarosan megtörténik az elragadtatás?
Az utolsó időket figyelembe véve hol tartunk most?



Források:

https://24.hu/kulfold/2020/03/19/koronavirus-japan-rendkivuli-allapot-vege-hokkaido-sziget/
https://24.hu/kulfold/2020/03/18/koronavirus-olaszorszag-5/
https://24.hu/belfold/2020/03/19/kormanyinfo-koronavirus/




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Milliárdosok: Mit használ az embernek...?