Mi várható a jövőben? Milyen lesz a 2022-es év?

 

Mi várható a jövőben?

Milyen lesz a 2022-es év?

 

Köszöntök mindenkit az utolsó időkben!

Ma ismételten ünneplik Oroszországban, Romániában, Ukrajnában és más ortodox Kelet-Európai országban az újévet, hiszen ők a Julián-naptárt használják, miközben nálunk a Gergely naptár szerinti 2022.01.14-e van.

Arról már egyszer írtam és videót is készítettem, hogy miért használnak egyes országok más és más naptárakat. Erre külön nem szeretnék most kitérni, hanem folytatni szeretném a tavalyi párhuzamos vonal megrajzolását az időről kisebb módosítással.

De előbb hadd tegyek föl egy magasabb rangú keresztrejtvényt, aminek nagyon egyszerű megoldását a bejegyzésem végén fogok közzétenni.

A keresztrejtvény kérdése a következő:

Mi lesz azokkal a keresztényekkel, akik lemaradtak az elragadtatásról?

Idő

Voltak korok, amikor nem mérték olyan pontosan az időt, ahogy mi a 21. században. Sőt minél inkább nem volt idő vagy pontatlanul mértek – annál inkább voltak szabadabbak az emberek. Hogy miért? Erre most nem fogok kitérni!

A világon elsőként az ókori Mezopotámiában élő sumér civilizáció mérte az időt.

A sumér nép napórát és vízórát használtak.

A középkorban megjelent a homokóra, később a mechanikus óra, és ezek által pontosabban mérték az időt.

A legújabb korig a mechanikus szerkezetű óra jelezte az időt.

Napjainkban az óra különböző formái is jelen vannak. Például a falióra, karóra, toronyóra, okosóra, atomóra.

 Hétköznapjaink legpontosabb időmérőeszköze az atomóra. Az atomóra építésének ötletét a Columbia Egyetem fizikaprofesszora, Isidor Rabi vetette fel még 1945-ben, de az első igazi cézium-133 atommal működő órát Louis Essen építette Angliában 1955-ben.

Ez egy olyan óra, amely egy atomrezonanciát vagy rezgést használó számláló működtetésével működik, és 300 évente késik egy másodpercet egy 2017-es cikk szerint. Egy 2020-as kutatás szerint viszont 14 milliárd évenként késik 1 másodpercet a legújabb pontos atomóra. 

 2021-ben Peter Whibberley, az Amerikai Fizikai Laboratórium munkatársa szerint felgyorsult a Föld forgása. Ennek hátterében számos jelenség állhat, köztük a tengerszint emelkedése, és a Hold. Peter szerint a Föld gyorsabban forog, mint az elmúlt 50 évben bármikor.

Ez azért érdekes nekünk, keresztényeknek, mert eszünkbe jut Jézus második eljövetelével kapcsolatos üzenetei a Máté 24. fejezetéből:

„ És ha azok a napok meg nem rövidíttetnének, egyetlen ember sem menekülhetne meg; de a választottakért megrövidíttetnek majd azok a napok.”

Tudok róla, hogy sok keresztény szimbolikusan értelmezi a Bibliát, de eljött az az idő, amikor ezt az igerészt is még inkább szó szerint értelmezzük, hiszen már a tudósok is észrevették a Föld gyorsulását.

Tények

Szelim, az első újévi baba Miskolcon született éjfél után 5 perccel.

Kaliforniában egy anyuka szilveszter éjjelén 23:45-kor megszülte gyermeküket. 15 perccel később egy másik évben megszületett a kis Alfréd ikertesója Aylin nevű kislánya.

Az Index egyik cikke szerint január elsejétől megszűnik az online gyógyszer rendelés. Egy másik cikk szerint pedig írnak arról, hogy idézem:

    "2022. január 1-jétől 200 ezer forintra emelkedik a minimálbér, és 260 ezer forintra nő a garantált bérminimum, az úgynevezett szakmunkás-minimálbér. A 25 év alatti fiataloknak 2022-től nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a munkával megszerzett és az egyéb jövedelmeik után. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elrendelte, hogy a háziorvosok hétvégén is dolgozhassanak. A háziorvosoknak az év elejétől biztosítaniuk kell pácienseik számára az online vagy a telefonos elérhetőséget. A beérkező, de nem fogadott hívásokra pedig mielőbb visszahívással kell reagálniuk. "

Január 6-án megérkezett Magyarországon az ötödik hullám.

Pécs lett az ország első olyan települése, ahol a tölthető hibridektől megvonták a zöld rendszámos ingyenes parkolás lehetőségét. Ez azt jelenti, hogy csak elektromos autókkal lehet ingyen parkolni.

Két nappal később január 8-án kinyitották a James Webb űrteleszkóp főtükrét. A James Webb Miklósi Gábor a 444-én arról írt, hogy idézem:

„A legősibb, legtávolabbi galaxisokat mellett a Naprendszeren belüli bolygókról és holdakról is végez majd megfigyeléseket…

Később pedig arról, hogy:

… öt-tíz éven keresztül készít korábban elérhetetlen érzékenységű és felbontású felvételeket. Teljesítménye százszor nagyobb lesz, mint a Hubble űrteleszkópé.”

A 24.hu egyik cikke szerint január 18-án egy hatalmas aszteroida fog elhaladni a Föld mellett. Az 1994 PC1nevű kisbolgyó biztonságos távolságban, mintegy 1,93 millió kilométerre fog elszáguldani."

Január 12-én: Orbán Viktor a következőket jelentette be a kormányülés után:

„Ma úgy döntöttünk, hogy hat termék esetében: kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó-étolaj, sertéscomb, csirkecomb és a 2,8%-os tehéntej esetében beavatkozunk az árak alakulásába.” Hozzátette: „Ez azt jelenti, hogy ennek a hat terméknek az árát vissza kell vinni arra a szintre, ahol tavalyi év október 15-én állt.” Kiemelte továbbá, „Ez minden üzletben meg kell, hogy történjen, és február elsejétől kezdődően már ezen az áron lehet őket megvásárolni.”

A Pantone Intézet szerint 2022 színe a Very Peri, az eldönthetetlen liláskék/kékeslila árnyalat.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 2022-ben a zöld küllőt választotta az év madarának.

A Magyar Haltani Társaság a bodorkát választotta a 2022-es év halának.

A Magyar Rovartani Társaság 2022-ben az óriás énekeskabócát választotta az év rovarának az összesített szavazatok alapján.

A Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztály 2022-ben a homoki gyíkot választotta az év hüllőjének.

A 888.hu hírportál Versenynaptárt készített a Gergely szerinti újévnapján a 2022-es év legfontosabb sporteseményeiről. Én ebből válogattam párat nektek:

JANUÁR: 13-30. Férfi kézilabda Eb, Budapest, Debrecen, Szeged, Pozsony, Kassa

FEBRUÁR:4-20. Téli olimpiai játékok, Peking

Március 28-április 3. Birkózó Európa-bajnokság, Budapest.

 A többi eseményt megtekinthetitek a forrásra kattintva.

2022-ben a Telenor hamarosan új nevet fog váltani, de a Facebook nevét is lassan elfelejthetjük, mivel a facebook cég új neve Meta névként fut, ami segít felépíteni egy metaverzumot, vagyis egy olyan virtuális világot, ahol mindenki digitálisan játszhat, dolgozhat, sportolhat, tanulhat, szórakozhat, és így tovább.

Más naptárak

A zsidónaptár szerint a Gergely naptár szerinti 2022-es év egyben az 5782-es év.

Dr. Hajdú János ismét készített nekünk egy rövid prezentációt, így mi is ezáltal bölcsebbek lehetünk. A prezentációja során elmondja többek közt, hogy

-         Az 5782-es év a meglátogatás ideje és PE betűs. A PE betű arcot is jelent meg szájat is.

-         A Szent Szellem időszaka.

-         A Jelek és csodák időszaka.

-         Ez az év a Fiú időszaka, és az evangéliumé is. Sokukat elfogjuk érni az evangéliummal, az Ő jó hírnevével.

-         A PE és a Bét éve a konfliktusok és a nagy megrázások időszaka az egész bolygón. De a rázkódás közepette Isten felépíti a házát és a megmenekülés helyévé formálja azt.

Janó a Prezentációja során beszél még arról, hogy:

„Meg kell tanulnod a kimondott szavaknak erejét. Vigyázz a szádra! Ne beszélj hitetlenül! Ne morogj, és ne panaszkodj! Ügyelj arra, hogy azt mondd ki, amit Isten mond. Amikor Isten szavát hangoztatod a környezetedben, Isten hatalma nyilvánul meg!”

A Hvg.hu hírportál szerint ez az év a mégséké.

Az Asztrológiában a 2022-es év a Jupiter éve lesz.

A Jupitert az okkultizmusban a legszerencsésebb bolygónak tartják. Szorosan összefügg a bölcsességgel, a tudással és a hittel. Az optimista hozzáállás, a munkahelyi és házassági siker jelképe, az olyan emberé, aki az igaz dolgokért küzd és az evilági élvezeteket keresi. A görög mitológiában a főisten, Zeusz képében jelenik meg.

A kínai naptárban a Gergely szerinti 2022-es év a Tigris éve lesz, amely február 1-től 2023. január 31-ig tart.

Az indiai mitológiában a tigris megfelel a bölcsességnek és a nyugalomnak. A japán horoszkópban a tigris a dicsőség, győzelem, hősiesség jele.

A tigris a vadság, a kegyetlenség, a hihetetlen gyorsaság jelképe is. De az erőnek, az anyai szeretetnek/anyai gondoskodásnak („anyatigris”), a kegyetlenségnek, és a bosszúnak a metaforája is.

2022

Kiss Zoltán Zéro szerint:  

Nem lesz könnyű a 2022-es év.

Dr. Kézdi Andrea numerológus szerint: 

"Ez az év a válaszút éve lesz. Ő szerinte újabb menekülthullám várható, emiatt a járványveszély újra felerősödik. Ő szerinte hiperinfláció készülődik, ami az egész világot megfogja rendíteni. Továbbá elmondja, hogy ez az év a víz éve lesz, és ez azt jelenti, hogy ezzel kapcsolatban lesznek problémák. Vagy túl sok vagy túl kevés lesz. Néhány helyen aszályra, szárazságra. Néhány helyen hatalmas árvízre, cunamikra lehet számítani. Ő szerinte ebben az évben a nemzetközi kapcsolatok jelentősen meg fognak változni. Azt jelenti, hogy vagy megerősödik, vagy felbomlanak a kapcsolatok. Ő szerinte nagyon fontos változás áll be az egyházkörökben is. Ebben az évben felerősödik az igénye az embernek, hogy a vezetők mondják meg, hogy mit kell tenni."

Ráki Tamás Pásztor az Újszövetség gyülekezet alapítója szerint: 

Ebben az évben sorsok fognak megfordulni. Sorsfordítók vagyunk.

Németh Sándor a Hit gyülekezet alapítója szerint:  

A korszak végéig felerősödik az aposztázia, de az Istenhez fordulás is.

Cindy Jacobs prófétanő szerint:

Isten készül arra, hogy megmutassa csodáit, hatalmát, dicsőségét. Isten sok helyen fog megjelenni. A végső idők aratásában vagyunk. Hiperinfláció közeleg. A hit új mértéke jön a földre. Egyre több próféta fog kapcsolódni az elnökökhöz szerte a világon. Sátán elfogja veszíteni a területeit a jelek, a csodák rendkívüli látható megnyilvánulásai miatt.

Harmon püspök szerint: 

Eddig Sátán rázta meg a nemzeteket. Most Isten fogja megrázni.

Saddhu Sundar Selvaraj indiai próféta szerint:  

Veszélyes dolgok jönnek.

Perry Stone próféta szerint:

Lesznek háborúk, háborúk hírei. 2022-ben több szökőár lesz a világ különböző részein.

Kat Kerr szerint: 

Istennek van terve erre az időre! Sok hatalmas terve van a megnyilvánulásokra, a jelek és csodák megtételére. A kormány vezetői megkapják Isten szavát.

Mi várható a jövőben?

Ismét összeszedtem nektek néhány kutatást Jézus apokaliptikus beszédének párhuzamával.

Első kutatás:

A 444.hu szerint:

„Hamarosan megállíthatatlanná válik Grönland jegének olvadása, a jégtakaró középső és nyugati területeinek destabilizálódása már elkezdődött a növekvő hőmérséklet miatt – közölte a Potsdam Klímakutató Intézet (PIK) német és norvég kutatókra hivatkozva.

Az eredményeink arra utalnak, hogy a jövőben jelentősen felerősödhet az olvadás mértéke, ami különösen aggodalomra ad okot” – mondta Niklas Boers, a PIK kutatója.

Az olvadás megakadályozásához a szakértők szerint nem elég a felmelegedés megakadályozása, hanem jóval az iparosodás előtti szint alá kellene süllyeszteni a hőmérsékletet ahhoz, hogy a jégtakaró elérje az elmúlt évszázadokban jellemző vastagságát. Gyakorlatilag tehát a jég jelenlegi és a jövőben várható tömegvesztesége visszafordíthatatlan. „

Jézus beszélt ezekről az időkről:

„Mert akkor olyan nagy nyomorúság lesz, amilyen nem volt a világ kezdete óta mind ez ideig, és nem is lesz soha.

Második kutatás:

Boros Juli újságíró a 444-ben a következőkről írt a BBC-re hivatkozva:

Az Egyesült Államok Hal- és vadvédelmi szolgálata (Fish and Wildlife Service, FWS) bejelentette, hogy kihalt a királyharkály, más néven elefántcsontcsőrű harkály és 22 másik faj, köztük halak és más állatfajok…

… A kihalt fajok között van 11 madár, egy denevér, kettő hal, egy növény és nyolcféle kagyló…

…A királyharkály egykor az Egyesült Államok legnagyobb harkályfaja volt.

„Mind ez pedig a sok nyomorúságnak kezdete.”

Harmadik kutatás:

Horváth Bence a 444-hun arról írt, hogy idézem:

Jelentős mértékben, 14 százalékkal zsugorodott a világ korallállománya kevesebb mint egy évtized leforgása alatt…

… A korallok fehéredését és pusztulását elsősorban az óceánok melegedő hőmérséklete okozza.”

 

„Bizony mondom néktek, el nem múlik ez a nemzetség, mígnem mindezek meglesznek.”

 

Ugye emlékeztek, hogy a bejegyzésem elején feltettem egy keresztrejtvényes kérdést.

A keresztrejtvény kérdése a következő:

Mi lesz azokkal a keresztényekkel, akik lemaradtak az elragadtatásról?

Válasz: Túl kell élniük a Nagy Nyomorúságot, hiszen ezekről beszélt Jézus.

Summa

Mi vagyunk az utolsó idők utolsó nemzedéke. Az előttünk élt próféták, szentek nagyon vágytak arra, amire mi is. Ők is megakarták tudni, hogy ki ez a rejtélyes Fenevad a jelenések könyvéből. Ők nem tudhatták, de mi olyan kiváltságos helyzetben vagyunk, hogy hamarosan meg tudhatjuk. Ne felejtsük el, hogy az elragadtatás előtt előbb be kell teljesednie a Joeli napoknak. A csodák korszaka hitem szerint még  ebben az évtizedben kell, hogy eljöjjön, de az is meg lehet, hogy ebben az évben fog elkezdődni.

Ne felejtsétek el, hogy ebben az évben szeptember 23-án szintén lesz elragadtatáspróbanapja hatodik alkalommal.

Nem tudjuk, hogy mikor fog vissza jönni az Úr, és hogy egyáltalán elragadtatunk-e vele? De egyet tudhatunk, hogy várni kell az ő visszatérésére. Ezért fogom továbbra is figyelni a weboldalamon lévő visszaszámlálást, és aki szeretne csatlakozni az nyugodtan, megteheti.

"Vigyázzatok azért, mert nem tudjátok, melyik órában jön el a ti Uratok!"

 

Előző részek: 

  

2021

2020

2019


 

 

Források:

https://24.hu/tech/2020/12/30/atomora-mit-itterbium-kvantum-osszefonodas-sotet-anyag-gravitacio/

https://index.hu/tudomany/til/2017/03/02/1955_ota_ketyeg_az_atomora/

https://www.astronet.hu/asztrologia/2022-a-jupiter-eve-a-boldogsag-es-a-kedvezo-fordulatok-esztendeje/

https://www.bien.hu/kinai-horoszkop-2022/

http://real.mtak.hu/93694/1/allatszimbolumtar_mtmt.pdf

https://vse-o-tattoo.ru/hu/znachenija_tatu/tigr

https://24.hu/tudomany/2021/01/07/fold-forgasi-sebessegenek-valtozasa-szokomasodperc/

https://444.hu/2021/05/17/hamarosan-megallithatatlanna-valik-gronland-jegenek-olvadasa

https://444.hu/2021/09/29/kihalt-a-kiralyharkaly-es-22-masik-faj

https://444.hu/2021/10/05/egy-evtized-alatt-a-vilag-koralljainak-14-szazaleka-pusztult-el

https://444.hu/2021/12/09/a-pantone-intezet-szerint-2022-szine-a-very-peri-poriasabb-neven-lilaskek

https://hiperbusinessblog.hu/2021/12/14/ezt-hozza-a-jovo-tech-ujdonsagok-2022-ben-es-tovabb/?fbclid=IwAR0kr5-a9Q8EwjSNOtV8oSGgh8Dy5l3Hex9-b5kWdBo2_vM7hIr8mdQCv5E

https://siklosihirek.hu/nevet-valt-a-telenor/?fbclid=IwAR0js5KOX2LqAEiEn0oiA4Ac6NzTsfvpGnz14z10x1rlnY7spqFqmoRhy-U

https://hvg.hu/tudomany/20211217_antarktisz_thwaites_gleccser_olvadasa?fbclid=IwAR09tx7Kj8nlSynjMO1ZNXRWAo3gMGQ_-lJWhPvvFKfc3lh7QtgMyDZXdVU

https://filantropikum.com/baba-vanga-a-vak-misztikus-megjosolta-mi-var-rank-2022-ben/

https://24.hu/belfold/2021/12/14/orszaggyules-szavazas-veszelyhelyzet-meghosszabbitas/

https://hvg.hu/itthon/20211229_2021_Az_ugysek_es_a_megisek_eve

https://index.hu/belfold/2021/12/07/gyogyszer-gyogyszertar-kiszallitas-hanko-zoltan-marjai-tamas-patika/

https://444.hu/2022/01/01/emelkedik-a-nyugdijkorhatar-es-a-polgarmesterek-fizetese-ingyen-lehet-buszozni-bajan-svajcban-pedig-megvalosul-az-orban-kormany-remalma

https://888.hu/hajra-magyarok/versenynaptar-2022-majusban-a-rozsaszinu-budapestre-figyel-a-kerekparos-vilag-4345286/

https://hvg.hu/itthon/20220101_ev_joslatai_parlament_valasztas_orban_ner_ellenzek_marki_zay

https://hvg.hu/itthon/20220101_ev_joslatai_parlament_valasztas_orban_ner_ellenzek_marki_zay

https://hvg.hu/itthon/20220102_akikre_figyelnunk_kell_2022ben

https://index.hu/belfold/2022/01/01/valtozasok-2022-januar-1/

https://index.hu/kulfold/2021/12/31/2021-sem-maradt-fegyveres-konfliktus-nelkul/

https://24.hu/belfold/2022/01/01/az-elso-ujevi-baba-miskolcon-szuletett-ejfel-utan-4-perccel/

https://444.hu/2022/01/03/a-zold-kullo-az-ev-madara

https://www.youtube.com/watch?v=9I9EUnezD1U

https://www.youtube.com/watch?v=WJe2GwLpU2I

https://www.youtube.com/watch?v=Xi_MIzcUja4

https://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/labdarugas-griezmann-mbappe-rajongas-kulonleges-nev-uj-ev-chile-baba/t6qkh01

https://444.hu/2022/01/07/decemberben-rekordszintre-gyorsult-az-inflacio-az-euroovezetben

https://444.hu/2022/01/08/sikerult-kinyitni-a-james-webb-urteleszkop-fotukret

https://24.hu/belfold/2022/01/06/klimavaltozas-idojaras-szarazsag-kanikula-eso-csapadek/

https://24.hu/belfold/2022/01/06/pecs-elektromos-auto-parkolas/

https://24.hu/kulfold/2022/01/05/queer-emberek-kormanybiztosa-nemetorszag/

https://24.hu/elet-stilus/2022/01/03/szilveszter-ikrek-ujev-ikerszules-2021-2022-baba-kalifornia-usa/

https://24.hu/tech/2021/12/31/fold-kozeli-aszteroida-kisbolygo-1994-pc1/

https://444.hu/2022/01/08/legalabb-21-ember-megfagyott-pakisztanban-amikor-az-eros-hovihar-miatt-az-autoikban-ragadtak

https://www.youtube.com/watch?v=iHeow4zaqAQ&t=712s

https://www.youtube.com/watch?v=b1RXeHr0aiQ

https://index.hu/belfold/2022/01/02/a-bodorka-az-ev-hala-2022-ben/

https://www.mme.hu/khvsz/ev-keteltuje-ev-hulloje-program

https://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9gyesf%C5%91

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Milliárdosok: Mit használ az embernek...?