Mi várható a jövőben? - Milyen lesz a 2023-as év?

 


Mi várható a jövőben?

Milyen lesz a 2023-as év?

 

Bevezetés

Köszöntök mindenkit az utolsó időkben!

Ezen a napon a Gergely naptár szerinti 2023. január 14-én ismét beköszöntött az Újév néhány kelet-európai országokban, hiszen a Juliánusz naptár szerinti Ortodox Újévet ünneplik. A következő országokban váltott ismét a naptár január elsejére: Oroszország, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Bulgária, Kazahsztán, Románia, Ukrajna, Görögország és a világ más számos ortodoxoknál.

Arról már korábban írtam és videót is készítettem, hogy miért használnak egyes országok más és más naptárakat. Erre külön nem szeretnék most kitérni, hanem folytatni szeretném a sorozatomat az univerzumokról és ezeknek a különleges elméleteikről. De előbb hadd tegyek föl egy egyszerű keresztrejtvényt, amit egy gyerek is meg tud fejteni, de a rejtvény megoldása az esszém/podcastom/videom végén lesz elérhető.

A keresztrejtvény kérdése a következő:

Valóban elkezdődött a végső idők utolsó 7 éve?

Univerzumok

Az előző részekben már foglalkoztunk a naptárakról, az időkről, órákról. Ebben a részben a világegyetemünkről lesz szó, és más univerzumokról is, majd fokozatosan áttérek a 2023-as év attribútumára.

A következő sorokat a wikipédia oldaláról szedtem össze nektek, és mivel sok mondatot lényegesnek tartottam, ezért bemásolom, illetve hangosan felfogom olvasni a sorokat úgy, ahogy az oldalon is megtalálhatók.

Türelmeteket kérem, és megígérem, hogy mire végig olvasod, ezt a cikket vagy végig hallgatod a podcastot, illetve, ha végig nézed ezt a videót, akkor a végén azt fogod tudni, mondani, hogy megérte időt szakítani erre a műalkotásra. Ez a célom, és hiszem, hogy el is fogom érni!

A wikipédia szerint:

Jelenlegi ismereteink szerint a világegyetem kora 13,8 milliárd év. A világegyetemben a becslések szerint 100-800 milliárd galaxis található. Senki sem tudja, hogy mekkora a világegyetem, s kérdés az is, hogy függ-e a mérete a benne lévő anyag mennyiségétől.

Az úgynevezett multiverzum-elméletek szerint több különálló világegyetem létezik, az ilyen elméletekben a „világegyetem” szó tehát nem minden létező összességét jelenti.

A multiverzum egy speciális és összetett elmélet, amely azt feltételezi, hogy a mi univerzumunk mellett számos más univerzum is létezik, s ezek együtt tartalmazzák mindazt, ami létezik és ami létezhet: a teljes világűrt, időt, tömeget, energiát és teret éppúgy, mint a fizika törvényeit és azokat az állandókat, amelyek leírják őket. Az elméletet Andrej Linde (wd) orosz fizikus fejtette ki az 1980-as évek elején, azonban a tudományos világ elsőre nem fogadta tárt karokkal. Napjainkban viszont már szélesebb elfogadottságot nyert.

De itt álljunk meg egy kicsit és tegyünk fel egy kérdést: Mi az oka annak, hogy a 21. század embere elfogadja a különféle univerzumokról szóló elméleteket? Én úgy gondolom e mögött a sok filmes alkotások, és sorozatok állnak, hiszen a játékfilmek hatással vannak az életünkre, sőt kevesen tudják, de hatással van egyes embereknek a ruházatukra, és viselkedésükre is, mivel a nézők utánozni akarják a filmbeli szereplőket, sőt a rajongók még a kedvenc filmszereplők ruhájában is kiakarják próbálni magukat.

De haladjunk tovább!

Ezeket a különféle univerzumokat a multiverzumon belül párhuzamos univerzumoknak is nevezzük.

 

A multiverzum elméletével a kozmológia, fizika, csillagászat, asztrológia, vallás, filozófia, pszichológia, valamint a fikció foglalkozik. A témában számos tudományos-fantasztikus filmet, sorozatot készítettek.

A multiverzum leírására több fizikai modell létezik:

1.       Végtelen univerzumok

A tudomány szerint a téridő nagy valószínűséggel sík (azaz nem görbült) és végtelen kiterjedésű. Ebből az következik, hogy egy ponton túl ismétlődések vannak benne, ugyanis a részecskék elrendezésének nagy, de véges számú módja van térben és időben. Vagyis ha elég messzire távolodunk a téridőben, ugyanazzal az elrendeződéssel találkozunk, más szavakkal: ugyanazzal a világgal, amiben élünk. Abban a másik világban az „ikertestvér”-ünk lehet pontosan ugyanolyan, mint mi vagyunk, de viselkedhet eltérően, vagy az élete gyökeresen más, mint a miénk. Mivel az ősrobbanás óta eltelt időben a fény nagyjából 13,7 milliárd fényév távolságra jutott el, a téridő ezen a távolságon túl önálló univerzumnak tekinthető.

2.       Buborék univerzumok

Az „örök infláció” néven is ismert elmélet szerint (az „infláció” kozmológiai kifejezés, azt jelenti, hogy az ősrobbanás után az univerzum mintegy léggömbként felfújódik és tágul - lásd: A táguló világegyetem elmélete). Az elképzelést elsőként Alexander Vilenkin kozmológus ismertette (Tufts Egyetem). Lényege, hogy a felfújódás a tér egyes szegleteiben megállt, míg máshol tovább folytatódott. Ennek következtében a megálló és felfújódó térrészek között „buborék univerzumok” létezhetnek. Ezekben az univerzumokban az alapvető fizikai állandók és a fizika törvényei teljesen eltérőek lehetnek.

3.       Párhuzamos univerzumok

A húrelméletből ered az az elképzelés, hogy az ismert és érzékelhető négy téridő dimenziónál több is létezhet, ahol más univerzumok a miénkhez hasonlóan négydimenziósak, de más dimenziókban léteznek. Az elképzelést elsőként Paul Steinhardt (Princeton Egyetem) és Neil Turok (Perimeter Institute for Theoretical Physics, Ontario, Kanada) tette közzé. Az elmélet egyik következtetése, hogy ezek a párhuzamos univerzumok fizikailag bár közel helyezkedhetnek el egymáshoz képest, de normál esetben nem érintkeznek egymással, azonban egyes elképzelések szerint az ősrobbanás oka két ilyen párhuzamos univerzum összeütközéséből eredeztethető, azaz ilyen esemény többször is megtörténhet.

4.       Elágazó univerzumok

A kvantumfizika (a fizikának az az ága, ami a szubatomi részecskékkel foglalkozik) a világot valószínűségekkel írja le. Az elmélet lehetővé teszi, hogy minden lehetséges fizikai állapothoz meghatározható legyen egy valószínűség, amivel az adott esemény bekövetkezik, illetve megengedi azt is, hogy ezek mindegyike bekövetkezzen. Ekkor egy különálló univerzum jön létre, amiben az egyik esemény bekövetkezik, míg egy másik univerzumban egy másik esemény, és így tovább. Szemléletes példával egy útkereszteződéshez érve az egyik univerzumban a jobb oldali utat választjuk, míg egy másik univerzumban a bal oldali utat.

5.       Matematikai univerzumok

Egy elképzelés szerint (amit elsőként Max Tegmark írt le - MIT) a valóságot igazából a matematika nyelvén lehet leírni, és amit az érzékszerveinkkel érzékelünk, az ennek csak halvány, tökéletlen mása. Azonban matematikai struktúra sokféle létezhet, és mindegyik leírja a saját, független univerzumát.

Eddig tartottak a wikipédia sorai. Ezenkívül van még egy univerzum, amiről érdemes pár szót váltani.

6.       Metaverzum

Bodnár Zsolt 2021-ben írt egy cikket a qubit.hun, hogy mi is a Metaverzum. A következőket írta:

A metaverzum kifejezés Neal Stephenson sci-fi-író 1992-es, nagy hatású cyberpunk-paródiájából, a Snow Crash című könyvből ered, amelynek hősei (a főszereplő neve konkrétan Hiro Protagonist) avatárjaikon keresztül egy háromdimenziós virtuális térben élik másodlagos életüket a fizikai valón túl.

Sokan tudhatjuk, hogy a facebook mai neve Meta és ennek alapító atyja Mark Zuckerberg bejelentette, hogy azon dolgozik, hogy egy virtuális valóságban éljünk a 3d-s technológiával, egy virtuális szemüveggel, és a facebookal összekapcsolva, ahol, akár egy virtuális irodánk is lehet, vagy saját virtuális focipályánk, ahol focizni tudunk a meghívott digitális személyekkel. Ez lesz tehát a Metaverzum, és ezt a tervet 5-10 éven belül meg is fogja valósítani, illetve szeretné megvalósítani.

7.       Más elméletek

Továbbá vannak más érdekes elméletek is az univerzumról. Az egyik, hogy mindannyian egy szimulációban élünk, mint a Mátrix c. filmben és a körülöttünk lévő világ csak illúzió.

Ezt a nézetet egyébként osztja a SpaceX alapítója, és a Twitter jelenlegi vezérigazgatója, Elon Musk szerint is: a világ, amelyben élünk egy szimuláció – mesterséges zárt világ rabjai vagyunk. Vajon ez igaz lehet?

Egy másik elmélet szerint teljesen félreérthettük a fekete lyukakat. Bolgár kutatók szerint:

A fekete lyuk – mai ismereteink szerint – olyan tartománya az űrnek, ahonnan az erős gravitáció miatt semmi sem tud távozni. Még a fény sem, ezért töksötét az egész, és ha valami a közelébe kerül, akkor azt az irdatlan erejű gravitáció elkezdi befelé húzni, és a fekete lyuk menthetetlenül felfalja – akár még egy csillagot is.

A méretük meglehetősen változó, akadnak köztük több millió kilométer átmérőjűek, de a kutatóknak egy mindössze 19 kilométereset is sikerült azonosítaniuk. De mi van, ha a fekete lyukak működését, funkcióját mindeddig tökéletesen félreértettük?

Egy új kutatás állítása szerint ezek a képződmények akár féreglyukak is lehetnek, vagyis az időutazás kulcsát jelentő kozmikus átjárók mindvégig itt lehettek a szemünk előtt. A féreglyuk egy olyan vékony, csőszerű képződmény, amely az univerzum (vagy akár több univerzum) távoli területeit köti össze, így szempillantás alatt kerülhetünk egyik részről a másikra.

... könnyen elképzelhető, hogy néhány fekete lyukat tévesen azonosítottunk, és valójában inkább efféle átjárók. De az is lehet, hogy úgynevezett Einstein-Rosen hidak, vagyis egyirányú féreglyukak, ahová csak bemenet van, ám a visszatérés lehetetlen.

Szakemberek szerint a Tejútrendszer magjában, a Sagittarius A nevű nóva-maradványban szintén létezhet egy óriási tömegű fekete lyuk, amely ugyanakkor az újfajta elmélet értelmében talán egy féregjárat „ajtaja” is lehet, és új világokat nyithat meg előttünk, sőt lehet, hogy az idegeneknek tartott lények ezen keresztül érkeznek hozzánk.

 

Egy harmadik elmélet még ennél is érdekesebb: megfordulhat és visszafele haladhat az idő. Az új teória mögött három tudós áll: Neil Turok, Latham Boyle, Kieran Finn. Elter Tamás újságíró arról ír, hogy:

„A három tudós új teóriájának az a kiindulópontja, hogy az ősrobbanáskor nemcsak az általunk ismert világegyetem jött létre, hanem egy másik is, amely a mi univerzumunknak egyfajta tükörképe. Ez a hipotetikus ikeruniverzum mindenben megfelel az általunk ismert világegyetemmel, csakhogy ebben a világban minden fordított ugyanúgy, mint a tükörben visszatükröződő képen: vagyis az idő visszafelé halad, a részecskék töltései fordítottak, az ikeruniverzum tömegének legnagyobb részét pedig az antianyag alkotja.”

Vajon mennyi igazság alapjuk van ezeknek az új, furcsa teóriáknak?

 

Tények 1

 

Ha röviden akarok válaszolni a kérdésekre, akkor azt kell, hogy írjam/mondjam, hogy semmilyen valóság alapjuk nincs, mivel ezek csak elméletek. Bár egy másik cikk szerint a szimulációs elmélet körül a mai napig is vita zajlik, mivel nincs eldöntve, hogy mi az igazság ebben, de nem érdemes ezekkel foglalkozni. Azok, akik abban hisznek, hogy egy Mátrixban élünk annak azt tudom javasolni, hogy próbálják meg a kezüket berakni be egy forró vízben vagy egy égő fáklya elé tartani néhány percre, és közben kérdezzék meg maguktól, hogy valódiak-e a fájdalmak, amelyeket éreznek? Merem állítani, hogy pár másodperc után sikoltozva fel fog ébredni, és ráeszmél, hogy az életünk nem egy szimuláció.

A második és a harmadik elméletek is nagyon érdekesek, de amíg egy elmélet nincs bizonyítva addig fantázia vagy teória marad csupán.

De fordítsunk hátat az illúziók világától és maradjunk a tényeknél!

Maradjunk továbbra is az univerzum témájánál, és nézzük meg, hogy milyen tények vannak ezzel kapcsolatosan:

1.     Exobolygók

Exobolygóknak a naprendszeren kívüli bolygókat nevezzük. Az exobolygók kutatása 1992-ben indult meg, azóta látványos eredményeket értek el a szakértők. A NASA szerint már több mint 5000 exobolygót fedeztünk fel.

2.     James Webb űrteleszkóp

31 év után a Hubble űrtávcső korszakának vége lett és 2021 karácsonyán felbocsátották a James Webb teleszkópját az űrben, és olyan objektumokat lehet vele vizsgálni, amelyek túl régiek, túl távoliak vagy túl halványak a Hubble űrteleszkópnak. A James Webb 2022. júliusában több milliárd éves, távoli galaxisok nagy felbontású képeit készítette el, de felvételein megmutatta a Jupiter óriásbolygó időjárási viszonyait, holdjait, magassági szintjeit, felhőtakaróját és sarki fényeit is.

A legfrissebb kutatás szerint: a James Webb űrtávcső felfedezte az első Naprendszeren túli bolygóját. A frissen talált planéta az LHS 475 b nevet kapta, átmérője majdnem megegyezik a Földével.

3.     Aranykor

Bill Nelson A NASA adminisztrátora szerint:

A 2023-as év a NASA történetének és küldetésének egyik legeredményesebb éveként fog bekerülni a történelemkönyvében. Elkezdődik az űrkutatás aranykora.

Kinyilatkoztatás

Én személy szerint hiszek az új kinyilatkoztatásokban, hiszen egy valóságos Istenben hiszünk, aki ma is beszél néhány kiválasztott gyermekéhez. A kinyilatkoztatásokat 100 százalékosan fogadom el, ahogy Isten igéjét is. A kettő kombinációjától pedig élesebb a látásmódom és sokkal szebben szemlélhetem a valóságot a tükörképen (Biblia) keresztül.

A legújabb kinyilatkoztatások szerint:

  • Az abszolút istenségek, Isten ( Atya), a Szentlélek és a Szent Fiú több mint 13,7 milliárd évet töltöttek a nagy világegyetem megteremtésével, hogy megteremthessék a Földet.
  • Továbbá, több mint 4,5 milliárd évet töltöttek a Föld megteremtésével, hogy megteremthessék az emberi lényeket.
  • Több százezer évet töltöttek azzal, hogy megteremtsék az emberi testet, hogy megteremthessék annak szellemét.

Tények 2

 

4.     A készségek európai éve

Winkler Gyula EP-képviselő bejelentette a Sovidék televzió csatornáján, hogy:

„2023 a készségek európai éve lesz. Azok a közösségek, amelyek megszervezik az egész életen át tanuló oktatást, a továbbképzéseket, azok sikeresebbek lesznek, versenyképesek lesznek, mint más közösségek.”

5.     2023-ban córesz lesz

A magyar atv-n bemutattak egy riportfilmet a 2023-as évről az inflációk és élelmiszerárak tekintetében, de semmi biztatót nem hallhattunk.

Szalay Berzeviczy Attila a budapesti értéktőzsde volt elnöke szerint: 2024-től fogunk igazából magunkhoz térni feltételezve, hogy nem jön egy újabb pandémia vagy egy újabb háború.”

Petschnig Mária Zita Főmunkatárs, Pénzügyoktató Zrt. szerint: 2023-ban córesz lesz!

6.     A The Infographics show youtube csatorna szerint:

 

A 2023-as év a mélyreható társadalmi és politikai változások éve lesz.

 

7.     Tóth-Szenesi Attila újságíró a 444 hírportálon közzétette, hogy a 2023-as év első gyermeke a Zalaegerszegi Záven lett, míg Zente az év első fővárosi újszülöttje.

8.     Czinkóczi Sándor újságíró a 444 hírportálon írt egy cikket, hogy milyen változások lesznek 2023-ban:

 

 

-     Rövidebb lesz a határkerítés.

-     Megszűnik a hiteltörlesztési Moratórium.

-     Január elsejétől már nem bírságolják azokat, akiknél nincs jogosítvány vagy a forgalmi.

-     Drágulnak a Matricák.

-     Januártól újra vármegyék lesznek a megyékből, ispánok a kormánymegbízottakból. ( Azóta le is váltották a táblákat.)

-     A vármegyék egy részében háziorvosok helyett már mentősök látják el a háziorvosi ügyeletet este 10 után. A háziorvosi munkaidőn kívüli, vagyis este 10 után a hívások az Országos Mentőszolgálat központi diszpécser szolgálatára futnak be.

-     A kormány a járványhelyzetre hivatkozva korábban megtiltotta az önkormányzatoknak, hogy emeljék a helyi adókat. Ezt a tilalmat azonban januártól feloldják, ami megnyitva a lehetőséget a helyi önkormányzatok előtt új adónemek bevezetésére vagy a meglévők emelésére.

-     Valamivel családbarátabbak lesznek a munkaügyi szabályok is: a gyerekek 3 éves koráig 44 nap szülői szabadság jár a dolgozóknak. Januártól kötelező biztosítani a részmunkaidő lehetőségét azoknak, akiknek 4 évesnél kisebb a gyerekük. Valamint a gyerek 8 éves koráig kérhetik a munkavégzési hely, valamint a munkarend módosítását, távmunkát is igényelhetnek. 10 napra nő az apasági szabadság, amit az apa kérésére legfeljebb két részletben kell biztosítani a születés időpontjától vagy örökbefogadás véglegesítésétől számított második hónap végéig.

-     2023-ban többek között Molnár Ferenc műveinek is lejár a szerzői jogi védelme, így szabadon felhasználható lesz a Pál utcai fiúk, Az éhes város vagy az Egy, kettő, három, a Liliom és Az üvegcipő című. Az csak az eredeti művekre vonatkozik, azok feldolgozásaira, átdolgozásaira nem, így például A Pál utcai fiúk film- vagy musicalváltozata még nem számít még közkincsnek. Szintén szabadon felhasználhatóvá válnak Kempelen Béla újságíró magyar nemességet kutató alkotásai, Szász Gyula matematikus tudományos publikációi, a francia szürrealista alkotó, Paul Éluard költeményei, az irodalmi Nobel-díjas norvég Knut Hamsun és a mexikói Mariano Azuela egyes regényei, valamint a Maja, a méhecskét is megíró német Waldemar Bonsels munkái is.

-     Január 19-től változnak a MOL Bubi közbringa-szolgáltatás díjai. A havi bérlet ára 2023. januártól 1000 forint, az éves bérlet 8500 forint, a percdíj 40 forint lesz, a díjmentes időszak továbbra is 30 perc marad. A rendszerben a havi és éves bérlet megváltásával egyszerre két biciklit lehetett használni, – a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően - a másodikért percdíjat számol fel a rendszer.

-     Január 9-étől megszüntetik a SZÉP kártyák alszámláit, vagyis összevonják a korábbi szálláshely, vendéglátás és szabadidő zsebeket. Az azokban feltöltött összegek pedig összeadódnak.

 

9.     Kristalina Georgieva, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) ügyvezető igazgatója szerint:

 

„Az új év „keményebb lesz, mint a mögöttünk hagyott év Miért? Mert a három nagy gazdaság - az Egyesült Államok, az EU és Kína - egyszerre lassul.”

 

10.                     2023-ban az év hala Lápi Póc lett 5805 szavazattal.

 

11.                      A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület ( MME) online szavazás által indított, és az online szavazás résztvevőinek köszönhetően a barkóscinege lett az év madara.

 

12.                     A 2023-es év kétéltűje az alpesi gőte lett.

 

13.                      A 2023-as év lepkéje pedig a fecskefarkú pillangó lett.

 

14.                     A 2023-as év rovara a közönséges temetőbogár (Nicrophorus vespillo) lett.

 

15.                      A 2023-as év színe a Viva Magenta névre hallgató árnyalat.

 

16.                      A 2023-as év autója A Jeep Avenger!

 

Kijelentések

A továbbiakban szeretném megosztani a Befogadókkal, hogy az elmúlt napokat körülbelül 6 - 7 órányi videonézéssel töltöttem az időmet és tanulmányoztam a 2023-as évet. Nem vagyok Maximalista, de igyekeztem minden videóra, cikkre rábukkanni a témával kapcsolatosan, és a lehető legjobb tudásom szerint megírni a műalkotásomat. Egyébként az előző részekben is készítettem adatbázist a különféle emberi kijelentésekről az adott évről. Sorozatom eme részében abban fog különbözni az előző részektől, hogy két csoportra fogom sorolni őket, mivel tudom, hogy még mindig vannak olyan keresztények, akik még mindig nem tudnak különbséget tenni jó és rossz, igazság, és hamisság, igazi kijelentés és hamis kijelentés, Istentől származó üzenetek és Sátántól származó üzenetek között. Íme, az emberi kijelentések:

A.              Sátántól származó kijelentések

 

     1.     A Fényrend közösség szerint:

2023 a vihar szeme lesz. Spirituális szempontból az év tavasszal kezdődik.

 

     2.     Száraz György asztrológus szerint:

2023 a Mars éve lesz. A Mars évében eléggé durva, kemény, próbatételekkel teli esztendő lesz. Egy feszültségekkel teli évnek ígérkezik.

 

    3.     Dr. Kézdi Andrea Numerológus, ügyvéd, Tarotkártyaszakértő szerint:

 

2023 a felkészülés éve. A 2023-as évhez az 5-ös szám kapcsolódik és az 5 a tűzrobbanásnak a száma, míg a tarot kártyában a főpapot jelenti. Az emberiségnek áldás lesz a következő évben. Olyan időszak köszönt ránk, amikor nagyon szomorúak leszünk. A veszteségeinket fogjuk siratni. Ő szerinte ebben az évben nagy veszélytől kell tartani. Minden évben nehezebb lesz az életünk. 2026-ban lesz a fordulópont. Ekkor ér véget a hosszú vajúdásnak. 2026-tól elkezdünk emelkedni és évről évre jobb lesz. Forradalmak, polgárháborúk, országokon belüli válsághelyzetek fognak kialakulni. A 2023-ra jellemző a 7-es szám, ami a visszahúzódás, visszavonulás, nyugalom, tervezés évét jelenti. Ebben az évben árulás várható!

 

    4.     Zoltán Zéro Kiss szerint:

 

A numerológiában a 7-es szám a Szaturnusz bolygója. Ebben az évben az összefogottság, szűkítés, korlátok lesz a kulcsszó.

 

    5.     Vasadi Tímea, kínai asztrológus szerint:

A kínai naptár szerint a 2023-as év a Jin Víz-nyúl éve lesz. Keleti tanok szerint 2023 február 4-én kezdődik el a szoláris kínai újév, amely 2024 február 3-ig tart. Változékony, ugyanakkor csodás lehetőségekkel kecsegtető év elé nézünk, ahol a fejlődés, a tanulás, az előadóművészet és a gyerekek kapják a főszerepet.

Egyébként a nyúl, mint szimbólum sok dolgot jelenthet: szaporaság, bujaság, fürgeség, gyávaság, félénkség, feltámadás, termékenység,
magányosság, hallás, éberség, Venus attri-bútuma.

  6.     A Végtelen forrás youtube csatornára bukkanva ráleltem egy Orosz asztrológusnőre, Szvetlana Draganra, aki szerint:

 

2023. áprilisától-májusától kezdve az egész világnak a technika által történő leigazottság irányába kell megváltoznia. Az országoknak, régióknak már nem lesz jelentősége. Fordulat áll be a technológiában és új energiákra fogunk áttérni. A világ újra indul, ahogy a kozmosz is. Az események megindulásának komolyabb fázisa november 19-e után kezdődik. December 25-én összeomlik a rendszer. Egy új történelmi kor lesz, teljesen más idősík.

 

   7.     Az „Egy fehér boszorkány” nevű youtube csatorna szerint:

 

-         A háborútól 7 év és elkezdődik a világháború.

-         Rengetegen lesznek szegények.

-         Sok család elszegényedik.

-         2023-ban gazdaságilag világcsőd lesz.

-         Fordulat áll be: A gazdagok szegények lesznek, a szegények gazdagok.

-         Jön a 3 napos sötétség és gyakorlatilag egy világvége következik be 2030-ig.

-         Az ő kártyajóslása szerint: Sok lesz a baj.

-         Lesz egy kormányváltás.

-         A Magyarok szomorúak lesznek, mivel lehet, hogy diktatúra fog jönni.

-         Rengeteg lesz a válás, és rengeteg ember lesz bosszús.

-         Lesz egy zsarnok férfi az ország szélén.

 

    8.     Egy másik videoban Baba Vanga jóslatairól számol be:

 

-         2023-ban még rosszabb év következik be. Még nagyobb lesz a káosz.

-         Napkitörés lesz.

-         Nukleáris atomfegyverek kerülnek elő.

-         Szegényebb lesz az ország. Rengeteg ember fog utcára kerülni. Az ember el fog adósodni.

-         A földnek a pólusai meg fognak változni.

-         Várható Putyin halála.

-         3 napos sötétség.

 

    9.     A „NemSemmi” youtube csatorna Nostradamus jóslatait elemezte :

 

-         2023-ban elfajulhatnak az Orosz-ukrán háborúk és kitörhet a 3. világháború.

-         Eljuthatunk a Marsra.

-         Gazdasági katasztrófa jöhet.

-         2023-ban további hőmérséklet emelkedés tengerszint emelkedés következhet be.

-         2023-ban a növekvő polgári zavargások fokozódhatnak. 

 10. Tarot Dániel youtube csatornáján rébuszokban mondja el, hogy milyen lesz a 2023-as év. Összesen 33 rejtvénye van, de én csak 10-ről fogok írni az idő rövidsége miatt. A videováltozatban könnyen meglehet, hogy az összes versét meg fogom mutatni.

 

Íme, Dániel furcsa rébuszai:

 

1.      

TÚL NAGY A VÉTKED ÉS ROSSZ IRÁNYBA HALADSZ.

JÉZUS ÉRTED IMÁDKOZIK A FELHŐK KÖZÜL

DE ÉN NEM HALLGATOM MEG TANÁCSÁT

REMEGŐ KÉZZEL ÉS FÉLELEMMEL HAGYJA EL TRÓNJÁT.

2.      

REMEGJ EMBER MERT A FEKETE GOMBA KITŐR AZ ŰRIG.

OLY HATALMAS PUSZTÍTÁS CSODA, HOGY NEM HAL BELE A BOLYGÓ.

A HALÁL IS NAPOKIG SÉTÁL AMÍG TALÁL A HAMUBAN EGY KÓSZA LELKET.

EZ A TÖRTÉNET SOKÁIG NEM ÉR VÉGET.

3.      

EVOLUCIÓ MICSODA CSODA.

ITT EGY CSONTVÁZ,

EZ AZ EGÉSZET MOST FELFORDÍTJA.

 

 

4.      

BORZASZTÓ A HÁBORÚ?

TESSÉK ITT EGY MÁSIK.

5.      

RÉG VOLT MÁR VULKÁN OLASZORSZÁGBAN.

KICSI FALUBAN OTT REKEDT PÁR EMBER

DE LÁTOM SENKIT SEM ÉRDEKEL…

6.      

ASZÁLY HELYETT MOST ÁRVÍZET ADOK.

ÁRVA GYERMEKEK NE FÉLJETEK,

GONDOM LESZ RÁTOK.

7.      

KAPZSI POLITIKUST AZ UTCÁN RUGDOSSÁK SZÉT.

RÍMEK ITT MÁR NEM LESZNEK

A POKOLBAN MÉG KIBELEZTETLEK.

8.      

ANGYAL NÉZ A SZEMEMBE.

KÖNNYEKET HULLATOK.

ASZÁLY LEGYEN VAGY NINCSEN.

VIRÁG TEREM FÖLDEKEN.

9.      

MEGMOZDULT A VILÁG MIKOR FELGYULLADT A NOTRE-DAME

RENGETEG PÉNZ REPÜLT EL AZ ÁRVÁK FELETT.

EZÉRT GYULLADJON FEL VAGY MÉG HÁROM.

NEM HALÁLI A HUMOROM?

10.          

ELŐTTEM A PÁPA IS TÉRDRE BORUL.

 

B.              Istentől származó kijelentések

 

 

1.     Robert Braker szerint:

 

-         2023 lehet, hogy rosszabb lesz.

-         Lehet, hogy elkezdődik a Zombiapokalipszis?

-         Bármi megtörténhet!

-         Lehet, hogy 2026-ban lesz az elragadtatás?

-         Nem látja úgy, hogy sokáig itt lennénk!

 

2.     Hank Kunneman szerint:

 

- Ez a kereszt éve.

- A portálokon, politika, médiában is megtérnek és a kereszthez jönnek!

- De ez a csalás éve is egyben!

- A 23. zsoltár éve.

- Az én igém feltárja a szélhámosokat és mi leleplezzük!

- 2023-ban fellebben a fátyol!

- 2023-ban rendszerváltások lesznek és rengeteg eső lesz!

- Isten azt mondja, hogy: Vigyázzatok a koronátokra, mivel a következő 2 évben nagyon meg lesz rázva!

 

3.     Saddhu Sundar Selvaraj indiai próféta szerint:

 

-         Isten megfogja rázni az egész földet. Isten még egyszer megfogja rázni az egész földet!

 

4.     Kim Clement éneklő proféta szerint:

 

-         Isten lefogja leplezni, ami Iránban, Irakban, az egész Közel-keleten zajlik.

-         Azt mondja Isten szelleme: úgy fogom meggyógyítani a testeket, mint még soha előtte, mielőtt még a halottakat is feltámasztom, amiért azt mondták, hogy ez nem történhet meg.

-         Jeleket és csodákat teszek.

-         Kínában kezdem, majd Iránon keresztül megyek a Közel-keletre, majd újra birtokba veszem ezt az országot egy igaz elnök vezetése alatt.

 

5.     Most pedig Dr. Hajdú János prezentációjának összefoglalását fogjátok olvasni, hallani, és látni, aki az eredeti szerző Dr. Robert Heidler prezentációját fordította le angolból magyarraÉn ebből készítettem nektek egy rövid vázlatot az eredeti több, mint 30 perces videóból.

 

-         A Gergely szerinti 2023-as év egyben a zsidó naptár szerinti 5783-as év, hiszen a zsidóknál már ősszel elkezdődött az Újév.  

-         Az 5783 a héberben két betű alkotja:

1.    

2.     Gimel

-         A Pé betű arcot jelent, de ugyanakkor szájat is.

-         A Pe időszak arra tanít, hogy értsük meg milyen fontos, mit mondunk ki a szánkon.

-         Ideje van hitbeli kijelentéseket tenni.

-         Értsd meg a kimondott szavak erejét.

-         Ez a meglátogatás éve.

-         Ez az év arról szól, hogy új ellátmányom útjai nyíljanak meg.

-         Ez az év arról szól, hogy az áldások új szintjére léphess.

-         Az év másik betűje a Gimel, ami a héber teve szóból ered.

-         Ez az év a tevéhez kapcsolódik.

-     A biblai szimbolikában a teve a beteljesedés és prosperitás jelképe.

-         Ha jönnek a tevék az azt jelenti, hogy Isten áldása felszabadul új ellátási útvonalak nyílnak meg.

-         Ez az év az áldások éve, de ugyanakkor a háború éve is.

 

6.     Robin Bullock szerint:

 

-         2023 a nyitott ajtók éve, hogy többet megtudj, mert meglovagolok egy földrengést.

 

7.     Patricia King szerint:

 

-         Ebben az évben azt fogod aratni, amit az elmúlt időszakban elvetettél.

-         Learatod azt a gyümölcsöt, amit kimondtál.

 

8.     Kat Kerr szerint:

 

-         Szentem készen állsz életed legnagyobb napjaira? Hogy megmutasd kiben és miben hiszel? A fiam szabaddá tett. A szívem veled van, a kezem veled van, az én hatalmam benned van. Úgy fogsz járni és beszélni, mint én.

-         Akik ellenem szólnak, a fiam, és a Szentszellem ellen ezekben a napokban olyanok lesznek, mint a por. Örökké bánni fogják, amit ma választottak. Mert a szavaik por lesznek, hatalmuk por lesz, pénzük por lesz, tulajdonuk por lesz, pozíciójuk por lesz, és a hatalmuk, amit úgy kívánnak, olyan lesz, mint a por a lábad alatt. Ma elküldöm a tüzem, ami a Trónomról jön, hogy végigsöpörjön ezen a világon, hogy felfedjek minden rejtett dolgot.

-         Donald Trump visszafog térni a Fehér Házban és újabb 4 évig fog elnökölni és igazságot fog szolgáltatni.

 

Kutatások

Nem szeretném hosszabban elnyújtani az esszémet, ezért ebben a részben is három kutatásról fogok írni, amit az elmúlt években bukkantam rá a különféle hírportálokon. Ezek olyan kutatások lesznek, amelyek azt mutatják, hogy amellett, hogy az utolsó időkben élünk, de az Ő második visszajövetele is a küszöbön van.

1.      

A Blikk.hun megjelent egy cikk 2022. novemberében a végítélet órája szerint az emberiség még soha nem volt ilyen közel hozzá, hogy elpusztítsa magát címmel. A cikk szerint:

A tudósok szerint az emberiség a legközelebb áll a végítélethez 1947 óta, amikor létrehozták az Atomtudósok bulletinjét. 2018-ban és 2019-ben két perccel éjfél előtt állt az óramutató, 2020-ban 100 másodpercre tekerték előre, és az 2021-óta ott áll. Az éjfél jelzi a világvégét.

2.      

A 888.hun megjelenő 2020-as cikk szerint:

Észak-Amerikában az elmúlt 1200 évben volt ilyen súlyos aszály. Évtizedek óta tart a szárazság az Egyesült Államok nyugati partvidékén, ilyenre legutóbb 400 éve volt példa.

3.      

2020-ban megjelent egy cikk a qubit.hu hírportálon, amire érdemes felfigyelni!

Amerikai, dán, brit, holland, és kínai kutatók szerint:

Ha a felmelegedés így folytatódik, az elkövetkező ötven évben akár a Föld akkori lakosságának egyharmada kerülhet olyan helyzetbe, hogy lakóhelyén az ember számára elviselhetetlenné válik a klíma.

De kiemelek más érdekességeket is a kutatással kapcsolatosan:

A kutatók a népességnövekedés és a felmelegedés különböző forgatókönyveivel számolva emellett arra jutottak, hogy 2070-re 1-3 milliárd ember lakóhelyén válnak elviselhetetlenné a körülmények.

A jövőre vonatkozó számításaikból a kutatók arra következtetnek, hogy bár a felmelegedés egyes hideg tájakat lakhatóbbá tehet, hatalmas területek fognak a preferált hőmérsékleti viszonyok fölé melegedni. Scheffer szerint először nem is nagyon hitték el a saját eredményeiket, de akármilyen szögből vizsgálták, mindig ugyanarra jutottak. „Kiderült, hogy ha a klímaváltozás a mostani pályán marad, sokkal több minden fog megváltozni az elkövetkező ötven évben, mint az előző hatezerben.

 

A kutatásokat olvasva eszünkbe kell, hogy jusson Jézus apokaliptikus beszéde, hogy milyen idők lesznek, mielőtt visszatérne. Csak egy igeverset emelnék ki:

Mind ez pedig a sok nyomorúságnak kezdete.

-         Máté 24:8 -

 

A keresztrejtvény válasza

Ugye emlékeztek, hogy az értekezletem elején feladtam egy egyszerű kérdést, ami így szólt:

Valóban elkezdődött a végső idők utolsó 7 éve?

A kérdésre, ha nagyon röviden szeretnék válaszolni, akkor ki kell, hogy ábrándítsam azokat a keresztényeket, akik abban hisznek, hogy ezek a végső idők, merthogy nem azok. Bár jól lehet, hogy sok katasztrófákról és háborús eseményekről hallhatunk napról napra, de én hiszek abban, hogy Jézus második eljövetelét megelőzi a csodák korszaka. Az tény, hogy az utolsó időkben élünk, de még nem kezdődött el a végső idők.

Epilógus

Ismét hangsúlyozni szeretném, hogy két külön álló csoportot különböztettem meg a kijelentések területén. Az első kategóriában Sátán kijelentéseiről írtam rövid vázlatot, míg a második klasszisban Isten kijelentéseiről írtam tudósítást. Ne felejtsük el, hogy Sátán kijelentéseit úgy olvassuk vissza vagy emlékezzünk rá, hogy azok valójában a Gonosznak a tervei. Tehát ez azt is jelenti kedves Befogadó, hogy ha be is teljesül azokból, amelyeket olvashattatok vagy hallhattatok attól még nem jelenti azt is, hogy őket kell követni. Nagyon fontosnak tartom azt, hogy kinek hiszünk, mert küszöbön van a csodák korszaka, és ha már most nem tudunk különbséget tenni jó és rossz között, akkor hogyan fogunk tenni akkor, amikor el fognak jönni azok a csodás események becsületesek és szélhámosokkal, önközpontúakkal és krisztusközpontúakkal ötvözve?

Érdemes pár szót írnom a másik csoportról is. Én hiszek abban, hogy azok a kijelentések valóban Istentől származnak, de ha valami nem teljesedik be, akkor az azt is jelenti, Sátán keze van benne. Ne felejtsük el, hogy egy nagyon alattomos, ravasz, intelligens ellenségünk van, aki több milliónyi démoni harcos katonákat küld a keresztények ellen!

Tudtam volna még írni Stump - Biró Balázs jövőkutató/összeomlás elemzőről is, aki szerint 2030-ra a ma ismert világ el fog tűnni! De írhattam volna Terry Benett profétikus üzeneteiről, aki már 2008 óta tudott ezekről az eseményekről, amelyek napjainkra teljesedtek be, és neki van egy profétikus üzenete, ami 2028-ig tart. Ott leírja, hogy látni fogjuk a 666-os számot. De említhetem az indiai prófétát Saddhu Sundar Selvarajt is, aki egyik videojában arról beszélt, hogy a mi szemeink látni fogja az Antikrisztus. Vajon mi igaz ezekből a próféciákból? Lehetséges lenne, hogy tévedek, és át kell passzolni a labdát a prófétáknak? Azt, hogy kiknek hisznek, vagy, hogy mit hisznek el a leírtakból/hallottakból azt a Befogadókra szeretném bízni, de egyet megtanultam a naiv bloggerkedés során, hogy ezekben a témákban nagyon alázatosak kell lennünk, mert biztosat csakis Isten tud mondani. De ilyen téma az elragadtatás is! Senki emberfia nem fogja tudni megmondani, hogy mikor fog megtörténni, hogy melyik napon, melyik órában, de hiszem, hogy Isten megfogja hosszabbítani a kegyelmi korszakot. Hiszek abban, hogy mindig nem tartunk a korszak végénél, hanem mint említettem korábban egy jobb, csodákkal teli korszak fog eljönni, de addigra is sok más esemény lezajlódhat, és nem zárom ki az esetleges harmadik világháború kitörését korunk Antikrisztusával, aki nem egyenlő a Jelenések könyvében szereplő Fenevadával. Semmiképpen sem!  Hiszem, hogy egy nap találkozhatunk az örökkévalóságban a mi Istenünk udvaránál, és ahogy meg van írva az Ő igéjében, hogy minden ember kivétel nélkül meg fog jelenni Jézus Krisztus trónjánál, hogy beszámoljunk a földi életünkért!

Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy kiki megjutalmaztassék a szerint, a miket e testben cselekedett, vagy jót, vagy gonoszt.

-         2 Korinthus 5:10 –

 


 

Előző részek: 

2022

2021 

2020

 2019

Források:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Vil%C3%A1gegyetem

https://index.hu/techtud/2021/08/29/letezhet-e-a-multiverzum-es-a-parhuzamos-valosagok/

https://24.hu/tudomany/2018/12/02/letezhetnek-parhuzamos-univerzumok/

https://promotions.hu/orszagos/tech-tudomany/2020/05/22/nasa-parhuzamos-univerzum-multiverzum-bizonyitek-anita-antenna/

https://femina.hu/terasz/multiverzum-elmelet/

https://raketa.hu/ha-valoban-szimulacioban-elunk-igy-menekulhetunk-belole

http://kimondottigazsagok.com/elon-musk-a-vilag-melyben-elunk-egy-szimulacio-mesterseges-zart-vilag-rabjai-vagyunk/

https://promotions.hu/orszagos/tech-tudomany/2022/12/30/fekete-lyuk-mindent-elnyel-feny-fereglyuk-atjaro-masik-univerzum-einstein-rosen-

https://ripost.hu/insider/2022/12/egymast-eszik-majd-az-emberek-nostradamus-szerint-2023-ban?utm_medium=Social&utm_campaign=ripost&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR2R6T27Stg-zrP2GF4WXy_FaNIUberfD7brxDoKcMPNEQzZKz_iiKfyy1M#Echobox=1671906097

https://www.origo.hu/tudomany/20220322-az-uj-elmelet-szerint-az-osrobbanassal-egy-olyan-antiuniverzum-johetett-letre-ami-a-vilagegyetem.html?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=origo&fbclid=IwAR3pLhL6jJh6ZC9T9bFcwYAo2vhl23zLzNhKebtSP9D9cgoLyf5vbglYrQM

http://titkokszigete.hu/mindannyian-egy-szimulacioban-elunk-es-ez-egyre-biztosabb-a-valosag-illuzio/

https://pemonline.hu/szimulacio-elmelet/

https://qubit.hu/2020/10/14/egy-csillagasz-mutatott-ra-milyen-ertelmetlen-azt-kutatni-hogy-szimulacioban-elunk-e

https://444.hu/2016/04/14/mark-zuckerberg-vilagelnok-bejelentette-a-jovot

https://444.hu/2016/07/19/ez-itt-korulottunk-nem-a-valosag-csak-egy-szimulalt-vilag

https://24.hu/tech/2018/11/19/a-virtualis-valosag-nem-csak-a-jatekrol-szol/

https://qubit.hu/2021/10/14/virtualis-vilagot-epit-a-facebook-jon-a-metaverzum

https://index.hu/tudomany/2022/12/31/isten-matematika-bizonyitas/

https://unnepnapok.com/unnepnapok-europa-2023/

https://ng.24.hu/tudomany/2022/03/22/megvan-az-otezredik-exobolygo/

https://promotions.hu/orszagos/tech-tudomany/2022/12/30/fekete-lyuk-mindent-elnyel-feny-fereglyuk-atjaro-masik-univerzum-einstein-rosen-hid/?fbclid=IwAR18DVlVOTiIpFbocLt6ixMx3Sv5shEyFpjUWGmU-SYZwWn20OQ7fm93yRo

https://telex.hu/tudomany/2023/01/12/james-webb-urtelepszko-csillagcsoport-univerzum-fotok

https://www.origo.hu/tudomany/20230113-foldszeru-bolygot-talalt-a-james-webb-urtavcso.html

https://www.youtube.com/watch?v=KjBisqblTLQ

https://www.youtube.com/watch?v=RinZPyWBNJE

https://www.youtube.com/watch?v=flig-9qLVCg

https://444.hu/2023/01/01/zalaegerszegen-szuletett-2023-elso-gyermeke-a-neve-zaven

https://444.hu/2023/01/01/rovidul-a-hatarkerites-dragul-a-matrica-nohetnek-a-helyi-adok-es-jonnek-a-varmegyek

https://444.hu/2023/01/02/nehez-ev-ele-nez-a-vilaggazdasag-2023-ban-figyelmeztet-az-imf-igazgatoja

https://888.hu/bulvar/ha-bejon-amit-nostradmus-josolt-2023-re-akkor-jobb-lesz-bekapcsolni-a-biztonsagi-oveket-4395450/

https://24.hu/belfold/2023/01/01/a-lapi-poc-abszolut-tobbseggel-lett-2023-hala/

https://24.hu/belfold/2023/01/01/karacsony-gergely-ujevi-koszonto-2023/

https://hvg.hu/vilag/20230101_Jovore_sem_lesz_sokkal_jobb_hely_a_vilag

https://index.hu/belfold/2023/01/02/varmegye-megye-kozigazgatas/

https://index.hu/belfold/2023/01/02/csaladi-potlek-csaladtamogatas-utalas-ellatas-csalad-gyermek/

https://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/nemetorszagban-megszunik-a-tavirat/0364d8x

https://infostart.hu/eletmod/2022/12/04/itt-az-2023-as-ev-szine

https://www.rovartani.hu/2023/01/08/ev-rovara-2023-eredmenyhirdetes/

https://hirado.hu/extra/szorakozas/cikk/2023/01/09/megvalasztottak-a-2023-as-ev-madarat-keteltujet-es-lepkejet

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2023/01/13/hivatalos-a-2023-as-ev-autoja-pedig/

https://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/vegitelet-oraja-jelzes-nuklearis-haboru-globalis-katasztrofa-putyin/bcnj73t

https://888.hu/okojobb/az-elmult-ketezer-evben-csak-negyszer-volt-ilyen-sulyos-aszaly-eszak-amerikaban-4243101/

https://qubit.hu/2020/05/05/1-3-milliard-ember-lakohelyen-valhat-elviselhetetlenne-a-klima-2070-re-fel-kell-keszulnunk-a-befogadasukra?_ga=2.158031354.1316634235.1588696184-997264517.1585416903

https://hvg.hu/vilag/20230101_Jovore_sem_lesz_sokkal_jobb_hely_a_vilag

https://www.youtube.com/watch?v=Iu4w4JyPVtE

https://www.youtube.com/watch?v=daR6F_2rOHc

https://www.youtube.com/watch?v=r9nWdr33c00

https://www.youtube.com/watch?v=iSHUZMgw2jE

https://www.youtube.com/watch?v=G6X2tHkLchk

https://www.youtube.com/watch?v=HbqVaOSv7pI

https://www.youtube.com/watch?v=68LXTvDBAFw

https://www.youtube.com/watch?v=YpDmO_kJJV0

https://www.youtube.com/watch?v=cWtd3Ncxfyg

https://www.youtube.com/watch?v=buAl-sJPYfo

https://www.youtube.com/watch?v=CQTcKeU-sxA

https://www.youtube.com/watch?v=sOtKjJPm-b0

https://www.youtube.com/watch?v=cpOiV-pw8o4

https://www.youtube.com/watch?v=a3z5rwxnDZ0

https://www.youtube.com/watch?v=iBlTEdughCg

https://www.youtube.com/watch?v=1BXpbOdZbgY

 

 

 

 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A halál rejtélye

Milliárdosok: Mit használ az embernek...?